Dodaj do ulubionych

TV Sony pytanie

IP: 213.77.24.* 04.02.03, 14:18
słyszałem ostatnio że jakość oferowanych telewizorów Sony znacznie się
obniżyła tzn. są podobno strasznie awaryjne. Czy to prawda ?
Obserwuj wątek
    • Gość: & Re: TV Sony pytanie IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 04.02.03, 21:22
      To nie jest prawda a pewnik. Na własnej skórze odczułem to co potwierdził mi
      technik po ostatniej wizycie: z Sony pozostała nazwa. Tylko nazwa.
      Dobry drogi 29 calowy TV jest w trakcie padania, jak serwisant pokazał mi płytę
      to oniemiałem, wszystko lata. Zimne luty na wszystkich elementach, ewidentene
      wady technologiczne produkcji. Ciekawe w ilu egzemplarzach tak to zrobiono?
      Pada fonia (wiele elementów) co daje niestety z wizją sprzężenie. Odbiornik
      praktycznie na granicy pracy a ma 8 lat. Kolejny 21 calowy po 3 latach padł
      zupełnie. Wada kineskopu nie do naprawy. Paru kolejnych techników powiedziało o
      odbiornikach TV to co powyżej napisałem, kilku kolejnych stwierdziło: jeśli
      chodzi o telewizory to każdy jest dobry pod warunkiem że ma znaczek PANASONIC.
      Robiłem rozeznanie i następnym moim zakupem będzie jednak produkt Panasonica
      mimo iż sam główny producent notuje spore straty za rok ubiegły.Ot życie.
      • Gość: Ing. elec. Re: TV Sony pytanie IP: proxy / 212.6.124.* 05.02.03, 12:07
        Gość portalu: & napisał(a):

>
        > jeśli
        > chodzi o telewizory to każdy jest dobry pod warunkiem że ma znaczek PANASONIC.

Prawdopodobnie nie reperowali jeszcze Loewe (bo tak zadko sie psuja :-)

Jeden Loewe w rodzinie zalatwil piorun po bezawaryjnych 14 latach eksploatacji
        (rodzina nie zdolala). Drugi chodzi bezawaryjnie od 9 lat.

Techniczne wyzyny osiaga tez Bang & Olufsen, ale cenowe niestety tez.

> Robiłem rozeznanie i następnym moim zakupem będzie jednak produkt Panasonica
        > mimo iż sam główny producent notuje spore straty za rok ubiegły.Ot życie.

Czy w interesie serwisanta jest zalecac produkt, ktory sie nie psuje? W
        interesie serwisanta jest zalecac produkt, ktory latwo i tanio da sie naprawic,
        a psuje sie srednio normalnie czesto.

Pozdr.
        I.
      • Gość: sz Re: TV Sony pytanie IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.02.03, 14:43
        czteroletni trynitron mam 25 cali
        onej firmy (vide post w okolicy)
        wlasciwie moge wystawić przy smietniku
        2 naprawy w okresie gwarancji ... teraz zdechł na amen
        od początku ten kineskop był wadliwy
        inaczej nie mozliwe .. no chyba ze w serwisie rzucali tym pudlem
        plus cala masa zluch wspomnien z klamotami tejze firmy
        pech moze ..?
        nigdy nic wspolnego z onom firmom
    • Gość: jacek2 Re: TV Sony pytanie IP: *.abo.wanadoo.fr 05.02.03, 17:35
      Mialem TV Sony 4:3 , przez 4 lata , i nic sie nie dzialo .Teraz mam 29 calowy
      16:9 od 2 lat i tez nie ma ZADNYCH problemow!!! Do autora pierwszego postu ,
      czy aby twoj odbiornik byl naprawde Sony a nie jego kopia ?!
    • Gość: mariann A skąd ! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:52
      Witam.

Jestem szczesliwym uzytkownikiem trzech telewizorow marki Sony (15,21,32").
      Nie moge zlego slowa powiedziec o jakosci wykonania. Wszystkie (jeden ma juz
      ponad 10 lat) dzialaja absolutnie bezawaryjnie. Oczywiscie nalezy wystrzegac
      sie telewizorow nie wyprodukowanych w Japonii !

Zycze dobrego odbioru ,pozdrawiam.
      • Gość: mini Re: A skąd ! IP: 213.77.24.* 06.02.03, 08:57
        proszę Państwa !
        ja również słyszałem że te starsze modele są super natomiast chodzi mi o te nowe
        • Gość: mariann :) IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 09:28
          Witam ponownie.

Jak Pan sie pewnie domysla ta 32" jest nowa :) Ma nie caly rok i nie ma z nia
          absolutnie zadnych proglemow (no ! moze gdyby byla mniejsza ;) ). Ale jeszcze
          raz zaznaczam ! Ten telewizor zostal wyprodukowany w Japonii.

Pozdrawiam.
          • Gość: mini Re: :) IP: 213.77.24.* 06.02.03, 11:31
            rozumiem i przyjmuję do wiadomości
            mam jedno pytanie: Gdzie w Polsce można kupić telewizor Sony made in Japan ?
            • Gość: mariann Dobre pytanie ! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 14:35
              Ja kupilem w BRD.

Pozdrawiam.
    • Gość: slawek TV Sony odpowiedz IP: *.piasta.pl 06.02.03, 12:46
      Mam tv sony 21' juz 10 lat - zaplacilem wtedy za niego 640$, do tej pory nic
      sie nie dzialo dopiero niedawno mi sie zaczal psuc. Mechanik powiedzial ze to
      super model, wyczyscil kurz, ale po 10 latach znalazl tez klka zimnych lutów:
      na gniezdzie EUROzlacza i potencjometrze trafopowielacza. Po tej naprawie Tv
      dziala jak nowy.
    • Gość: maro Re: TV Sony pytanie IP: *.jagiellonia.krakow.pl 07.02.03, 15:36
      Na szczescie z Sony nie jest tak jak z volkswagenami, ktorych jakość gwałtownie
      spadła. Mam dwa takie teleizory 21 i 29 cali (Vega) i jest bardzo zadowolony. Z
      jakościa zresztą róznie z tym bywa - w pokoju mojej córki stoi Sanyo (wiec
      marki takie sobie) z 1983 roku (kuiony w Peweksie) i odbiera rewelacyjnie.
      • Gość: mini Re: TV Sony pytanie IP: 213.77.24.* 07.02.03, 15:54
        Gość portalu: maro napisał(a):

> Na szczescie z Sony nie jest tak jak z volkswagenami, ktorych jakość
        gwałtownie
        >
        > spadła. Mam dwa takie teleizory 21 i 29 cali (Vega) i jest bardzo zadowolony.
        Z
        >
        > jakościa zresztą róznie z tym bywa - w pokoju mojej córki stoi Sanyo (wiec
        > marki takie sobie) z 1983 roku (kuiony w Peweksie) i odbiera rewelacyjnie.
        ***************************************************************************
        właśnie siędowiedziałem że mojemu przyjacielowi padła Wega, 29 cali 100Hz nie
        wiadomo co jest wiadomo tylko że telewizor nie ma roku
      • Gość: Rosa Re: TV Sony pytanie IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 14.02.03, 19:08
        Rodzice mają 14 letniego Sanyo i naprawdę rewelacja. Oczywiście żadnych napraw
        a pilot w lepszym stanie niż w moim 4 letnim Sony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka