Gość: mini IP: 213.77.24.* 04.02.03, 14:18 słyszałem ostatnio że jakość oferowanych telewizorów Sony znacznie się obniżyła tzn. są podobno strasznie awaryjne. Czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: & Re: TV Sony pytanie IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 04.02.03, 21:22 To nie jest prawda a pewnik. Na własnej skórze odczułem to co potwierdził mi technik po ostatniej wizycie: z Sony pozostała nazwa. Tylko nazwa. Dobry drogi 29 calowy TV jest w trakcie padania, jak serwisant pokazał mi płytę to oniemiałem, wszystko lata. Zimne luty na wszystkich elementach, ewidentene wady technologiczne produkcji. Ciekawe w ilu egzemplarzach tak to zrobiono? Pada fonia (wiele elementów) co daje niestety z wizją sprzężenie. Odbiornik praktycznie na granicy pracy a ma 8 lat. Kolejny 21 calowy po 3 latach padł zupełnie. Wada kineskopu nie do naprawy. Paru kolejnych techników powiedziało o odbiornikach TV to co powyżej napisałem, kilku kolejnych stwierdziło: jeśli chodzi o telewizory to każdy jest dobry pod warunkiem że ma znaczek PANASONIC. Robiłem rozeznanie i następnym moim zakupem będzie jednak produkt Panasonica mimo iż sam główny producent notuje spore straty za rok ubiegły.Ot życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ing. elec. Re: TV Sony pytanie IP: proxy / 212.6.124.* 05.02.03, 12:07 Gość portalu: & napisał(a): > > jeśli > chodzi o telewizory to każdy jest dobry pod warunkiem że ma znaczek PANASONIC. Prawdopodobnie nie reperowali jeszcze Loewe (bo tak zadko sie psuja :-) Jeden Loewe w rodzinie zalatwil piorun po bezawaryjnych 14 latach eksploatacji (rodzina nie zdolala). Drugi chodzi bezawaryjnie od 9 lat. Techniczne wyzyny osiaga tez Bang & Olufsen, ale cenowe niestety tez. > Robiłem rozeznanie i następnym moim zakupem będzie jednak produkt Panasonica > mimo iż sam główny producent notuje spore straty za rok ubiegły.Ot życie. Czy w interesie serwisanta jest zalecac produkt, ktory sie nie psuje? W interesie serwisanta jest zalecac produkt, ktory latwo i tanio da sie naprawic, a psuje sie srednio normalnie czesto. Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: TV Sony pytanie IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.02.03, 14:43 czteroletni trynitron mam 25 cali onej firmy (vide post w okolicy) wlasciwie moge wystawić przy smietniku 2 naprawy w okresie gwarancji ... teraz zdechł na amen od początku ten kineskop był wadliwy inaczej nie mozliwe .. no chyba ze w serwisie rzucali tym pudlem plus cala masa zluch wspomnien z klamotami tejze firmy pech moze ..? nigdy nic wspolnego z onom firmom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: TV Sony pytanie IP: *.abo.wanadoo.fr 05.02.03, 17:35 Mialem TV Sony 4:3 , przez 4 lata , i nic sie nie dzialo .Teraz mam 29 calowy 16:9 od 2 lat i tez nie ma ZADNYCH problemow!!! Do autora pierwszego postu , czy aby twoj odbiornik byl naprawde Sony a nie jego kopia ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariann A skąd ! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.02.03, 17:52 Witam. Jestem szczesliwym uzytkownikiem trzech telewizorow marki Sony (15,21,32"). Nie moge zlego slowa powiedziec o jakosci wykonania. Wszystkie (jeden ma juz ponad 10 lat) dzialaja absolutnie bezawaryjnie. Oczywiscie nalezy wystrzegac sie telewizorow nie wyprodukowanych w Japonii ! Zycze dobrego odbioru ,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: A skąd ! IP: 213.77.24.* 06.02.03, 08:57 proszę Państwa ! ja również słyszałem że te starsze modele są super natomiast chodzi mi o te nowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariann :) IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 09:28 Witam ponownie. Jak Pan sie pewnie domysla ta 32" jest nowa :) Ma nie caly rok i nie ma z nia absolutnie zadnych proglemow (no ! moze gdyby byla mniejsza ;) ). Ale jeszcze raz zaznaczam ! Ten telewizor zostal wyprodukowany w Japonii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: :) IP: 213.77.24.* 06.02.03, 11:31 rozumiem i przyjmuję do wiadomości mam jedno pytanie: Gdzie w Polsce można kupić telewizor Sony made in Japan ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariann Dobre pytanie ! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.02.03, 14:35 Ja kupilem w BRD. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek TV Sony odpowiedz IP: *.piasta.pl 06.02.03, 12:46 Mam tv sony 21' juz 10 lat - zaplacilem wtedy za niego 640$, do tej pory nic sie nie dzialo dopiero niedawno mi sie zaczal psuc. Mechanik powiedzial ze to super model, wyczyscil kurz, ale po 10 latach znalazl tez klka zimnych lutów: na gniezdzie EUROzlacza i potencjometrze trafopowielacza. Po tej naprawie Tv dziala jak nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: TV Sony pytanie IP: *.jagiellonia.krakow.pl 07.02.03, 15:36 Na szczescie z Sony nie jest tak jak z volkswagenami, ktorych jakość gwałtownie spadła. Mam dwa takie teleizory 21 i 29 cali (Vega) i jest bardzo zadowolony. Z jakościa zresztą róznie z tym bywa - w pokoju mojej córki stoi Sanyo (wiec marki takie sobie) z 1983 roku (kuiony w Peweksie) i odbiera rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: TV Sony pytanie IP: 213.77.24.* 07.02.03, 15:54 Gość portalu: maro napisał(a): > Na szczescie z Sony nie jest tak jak z volkswagenami, ktorych jakość gwałtownie > > spadła. Mam dwa takie teleizory 21 i 29 cali (Vega) i jest bardzo zadowolony. Z > > jakościa zresztą róznie z tym bywa - w pokoju mojej córki stoi Sanyo (wiec > marki takie sobie) z 1983 roku (kuiony w Peweksie) i odbiera rewelacyjnie. *************************************************************************** właśnie siędowiedziałem że mojemu przyjacielowi padła Wega, 29 cali 100Hz nie wiadomo co jest wiadomo tylko że telewizor nie ma roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: TV Sony pytanie IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 14.02.03, 19:08 Rodzice mają 14 letniego Sanyo i naprawdę rewelacja. Oczywiście żadnych napraw a pilot w lepszym stanie niż w moim 4 letnim Sony. Odpowiedz Link Zgłoś