Dodaj do ulubionych

Co to jest PIP???

23.08.06, 11:05
Nie Państwowa Inspekcja Pracy ofkors :D
Sprawdzam ceny telewizorów plazmowych Panasonica, przy tej samej wielkości i
rozdzielczości różnią się ceną, wychodzi mi na to że to ten tajemniczy PIP,
który w jednym jest, w drugim nie ma.
Dwa pytania: co to jest? oraz czy różnica w cenie faktycznie zależy od niego
czy jest jeszcze jakaś różnica, której nie wyczaiłam?
Proszę o odpowiedź dla blondynki.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Co to jest PIP??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:14
      Picture In Picture,czyli masz podgląd innego obrazu (programu TV, obrazu z
      video itp) na na małym okienku które pojawia sie na tle głównego obrazu. Jesli
      TV ma dwa tutnery, to możesz ogladac dwa programy jednoczesnie, jesli tylko
      jeden, to potrzebujesz np. video, żeby korzystać z PIP. Raczej gadżet niż
      naprawdę przydatna funkcja.
      • Gość: a Re: Co to jest PIP??? IP: *.polsat.com.pl / 195.136.112.* 23.08.06, 11:25
        np. oglądasz film, ale czekasz na wiadomosci na innym kanale
        dziecko zmusza cie do ogladania teletubisiow a ty chcesz chociaz na malym
        okienku widziec co sie dzieje u zlotopolskich
        ty ogladasz zlotopolskich, a maz (biedak) w malym okienku sledzi mecz>
        >>wychodzisz do kuchni, wracasz i widzisz, ze mecz jest na calym ekranie , a
        zlotopolscy w malym okienku .... ;-)) itd itd....
        • nisar Dzięki. 23.08.06, 11:35
          Ale powiedzcie jeszcze, z tego co rozumiem, raczej mało prawdopodobne jest, by
          różnica w cenie np. dwóch Panasoników 42" była b. duża (ok. 4 tysięcy) tylko
          ze względu na to, że jeden model ma to, a drugi nie? Jeśli nie o to chodzi, to
          o co?
          • villac Re: Dzięki. 23.08.06, 21:44
            Jest prawdopodobne a nawet pewne w przypadku posiadania dwóch głowic w
            odbiorniku z PIP em. Mam TV SONY CRT sprzed 100 lat z dwiema głowicami właśnie
            i funkcją PIP, działa i sprawdza się znakomicie, jak dla mnie często używana i
            potrzebna funkcja. Oczywiście są tacy którym to jest zupełnie niepotrzebne
            de gustibus.........
            • Gość: walus Re: Dzięki. IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 24.08.06, 08:18
              Ogladanie dwóch meczów np. UEFA w TVP1 i RTL
              • Gość: ;-) Re: Dzięki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 08:58
                > Ogladanie dwóch meczów np. UEFA w TVP1 i RTL
                Przy odrobinie szczęścia i wprawy bedziemy wtedy mieli w domu prawdziwy
                telewizor z obrazem trówymiarowym ;-)
                Po szczegóły odsyłam tutaj:
                stereos.com.pl/teor.php?id=b02
    • nisar A jednak! 24.08.06, 12:28
      Czyli rezygnując z możliwości oglądania dwóch rzeczy na raz (np. jedną z nich
      sobie nagrywam) mogę oszczędzić parę tysięcy.
      Wow.
      Dzięki bardzo.
      • Gość: maro Re: A jednak! IP: 195.94.209.* 24.08.06, 12:48
        Generalnie niem polecam PIP-u do oglądania 2 programów naraz (przeważnie w małym
        okienku jest podgląd obrazu, nie ma dźwięku). Jego zaletą jest możliwość
        podglądu co dzieje się na jakimś programie, np. oglądamy film na Polsacie i
        wchodzą reklamy. Możemy wtedy wrzucić Polsat do małego okienka w normalnym oknie
        przeglądać co dzieje sie gdzie indziej. Dzięki otwartemu okienku wiemu, kiedy
        kończy się reklama i kiedy przełaczyć, aby nie tracić nic z oglądanego filmu.

Jak napisano wyżej jest to bajer zbędny ( mówią tak przeważnie ci, którzy go nie
        mają, w końcu ojciec Zdzicha jeździł bez wypadku całe życie samochodem bez ABS,
        a Zdzichu już po 2 tygodniach skasował swoją brykę full wypas), dla innych
        przydatna funkcja, Czy warta dodatkowych pieniędzy? - temat do zastanowienia
        dla kupujących.
    • Gość: maro Re: Co to jest PIP??? IP: 195.94.209.* 24.08.06, 12:36
      Przeczytaj dokładnie instrukcję z parametrami obu odbiorników to się dowiesz czy
      jest jeszcze jakaś różnica, czy też jej nie ma. Albo podaj oznaczania obu
      porównywanych modeli na forum. 4000 to dużo i niewiele zarazem - zależy ile cały
      telewizor kosztuje.

Co to jest PIP już tu w prostych słowach wyjaśniono. Nawet, gdy telewizor ma
      tylko 1 tuner, to obecnie raczej każdy ma podpięte do telewizora przynajmniej
      jedno urządzenie z wbudowanym tunerem (wideoVHS, tuner satelitarny, nagrywarka
      DVD), więc w każdej chwili może z PIP-a skorzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka