Dodaj do ulubionych

LCD a CYFRA+

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:39
Witam. Mam takie pytanko.Otóż chce kupic tv lcd samsunga LE26R71B lub 72B i
podlaczyc do niego cyfre+. Ale jak wiadomo cyfra ma jeszcze stare dekodery
(podobno nowe HDTV mają sie niedlugo pojawic) i chcialbym sie zorientowac czy
odbior na lcd podlaczanym do dekodera c+ (starego na razie przez zwykle euro)
bedzie ok czy moze byc gorszy niz teraz na zwyklym tv? Czy ktos z Was ma tak
podlaczony obecnie lcd i czy to wogole ma sens? dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: LCD a CYFRA+ IP: 217.153.246.* 28.11.06, 15:57
      up
    • Gość: jacek2 Re: LCD a CYFRA+ IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 28.11.06, 17:20
      Jakosc tech programow C+ jest srednia i kiepska ....
      Co bedzie widoczne na twym LCD ...
      Jak moze wygladac dobrej jakosci przekaz satelitarny - zobacz na ARTE z HB i
      niemieckie programy z Astry .
      • uruk-hai Re: LCD a CYFRA+ 29.11.06, 12:13

Jakość programów Cyfry+ na LCD jest żenująca, a zwłaszcza HBO o HBO2,
        conajwyżej średni jest TVN24 :D.

Niemniej na przestrzeni przyszłego roku - początek wprowadzania tunerów sat HD
        dla klientów (Philips ale bez twardziela) 4 grudnia tegoż roku - Syfra ma
        wprowadzić technologię HD na przestrzeni przyszłego roku. Do lipca ma nie być
        podwyżek, potem obiecują dodatkowe 25 złociszy za imprezę. Sport, C+Film,
        Discovery HD - reszta NG, Planette i ewentualnie inne w HD, to plotki.

Sens zakupu LCD polega na tym że jest nadzieja na telwizję HD w przyszłości.
        Czy kupić teraz LCD czy taki sam za mniejsze

W tej chwili w ogóle nie poprawili jakosci obrazu - Łaskawcy obiecują Canal+
        Film od 1 grudnia w całosci w formacie 9/16 - Wczoraj widziałem "Królestwo
        Niebieskie" R.Scotta .... jeśli nadal będzie tak słaby sygnał to będę bardzo
        niepocieszony.

Istnieje konkurencja: "n" :D
    • Gość: toton Re: LCD a CYFRA+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 14:14
      Czyli jednym slowem na razie nie ma sensu kupowac LCD i podlaczac go do
      zwyklego tunera cyfry+ przez euro...
      • jacekm22 Re: LCD a CYFRA+ 29.11.06, 23:59
        Na dzien dzisiejszy najlepszym rozwiazaniem jest zakup dobrego odtwarzacza DVD
        z wyjsciem HDMI 1080i , a w przyszlosci odtwarzaczem HD DVD .
      • uruk-hai Re: LCD a CYFRA+ 02.12.06, 01:14
        jeśli nie musisz już kupować telewizora - bo masz telewizor - to się jeszcze
        parę miesiący wstrzymaj, kupisz za jakiś czas o wiele taniej. Ja w czerwcu
        kupiłem Sony LCD 32S2010 z 5700,00 (mniej więcej) - to była wtedy dobra cena -
        we wrześniu mógłbym go kupić z 4000,00. Ale ja kupiłem bo nie miałem żadnego
        telewizora, a żona naciskała, więc kupiliśmy tym bardziej że nie ja
        płaciłem :D , a że LCD to akurat nie miałem wątpliwości za wielkich, w końcu HD
        będzie w tym dziwnym kraju ....
    • Gość: roler Re: LCD a CYFRA+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:46
      czyli na dzien dzisiejszy mamy panowie i panie nowy standardzik ;)))
      • Gość: toton Re: LCD a CYFRA+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:57
        Chyba faktycznie trzeba jeszcze odpuscic i poczekac troche z zakupem tv lcd....
        • des4 Re: LCD a CYFRA+ 05.12.06, 13:36
          Widocznie macie problemy z obiorem C+. U mnie jakośc obrazu jest bardzo dobra,
          nie gorsza moim zdaniem niż w niemieckoich czy brytyjskich platformach. No
          pewnie, gdy ktoś chce oglądać każdego piksela to pewnie się przyczepi. Może
          warto wymienić spręt na lepszy...?
          • uruk-hai Re: LCD a CYFRA+ 08.12.06, 16:14
            Na jaki sprzęt lepszy miałbym wymienić swojego półrocznego Sony 32S2010?

Oczywiście jeśli chodzi o tuner sat który dostarcza Cyfra nie mam wątpliwości
            że nie jest to szczytowe osiągnięcie techniki - trzeba go zmienić ale tu
            również trzeba zająć pozycję obserwatora, patrzeć Syfrze na ręce i czekać na
            jej posunięcia i ofertę sprzętową - w ciągu kilku miesięcy może pokaże się
            sprzęt z twardym dyskiem który zaoferuje do wynajęcia swoim klientom - jeśli
            nie trzeba będzie wyłożyć grosiwo na jakiegoś Humaxa (może).....

Pisałem że jakość nie zachwyca (na tv LCD!) - nie znaczy to że obraz dostarcza
            udręki tylko że nie jest odpowiednio dobry. I to na większości kanałów. A na
            kilku jak HBO i HBO2 jest żenująco słaby!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka