donia6 13.01.07, 00:00 Niedawno nabyłam odtwarzacz DVD Philipsa DVD 5142 i mam problem bo nie czyta napisów do filmów. Chodzi o format filmów DivX. Nagrywam te filmy na osobny folder na płycie DVD i nie widzi tych napisów. Bardzo prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sławek62 Re: Odtwarzacz DVD Philips DVD 5142 - problem IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.07, 01:03 Napisy powinny być w tym samym katalogu co film. Napisy muszą mieć dokładnie taką samą nazwę jak plik video, najlepiej na pliku video prawoklik „Zmień nazwę” - „Kopiuj” - do pliku tekstowego - „Zmień nazwę” - „Wklej” i zamienić rozszerzenie np. avi na .txt Niektóre odtwarzacze nie akceptują napisów w formacie „.txt”, można pobrać np. Program Subtitle Workshop ( www.idg.pl/ftp/pc_2997/Subtitle.Workshop.2.51.html) i po otwarciu pliku .txt poleceniem Zapisz jako dokonać konwersji do „.ssa” lub „srt” Odpowiedz Link Zgłoś
donia6 Re: Odtwarzacz DVD Philips DVD 5142 - problem 17.01.07, 15:30 Wgrałam ten program zamieniłam rozszerzenie txt na inne ale DVD dalej nie odtwarza napisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek62 Re: Odtwarzacz DVD Philips DVD 5142 - problem IP: *.klaudyny.waw.pl 17.01.07, 16:55 Podaj przykład np: w katalogu Film1 jest Cabin Fever.avi i Cabin Fever.txt lub Cabin Fever.ssa lub Cabin Fever.srt, lub wszystkie trzy pliki tekstowe. Nagrywaj na płytach RW, do czasu aż wszystko będzie działać ok. Odpowiedz Link Zgłoś