Gość: inka IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.04, 21:33 jak mozna przesunac okres przy pomocy tabletek,ja biore logest,ale w ulotce niewiele o tym pisza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brunetka Re: przesunac okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:49 3cia strona ulotki, na samym dole, po prawej. Jesli nie chcesz miec okresu: po ostatniej tabletce z jednego pudelka zaczynasz nastepne - nie robisz przerwy. Przesunac o pare dni: skracasz czas miedzy opakowaniami o pare dni (nigdy nie wydluzasz, bo jak to zrobisz to kaput z antykoncepcja). Ewentualnie mozesz sobie skrocic czas przyjmowania tabletek i opuscic np. 2 ostantnie (patrz: opuszczona tabletka w trzecim tygodniu). Wtedy robisz 7 dni przerwy od ostatniej tabletki i bierzesz nowe opakowanie. Nie powinno nic sie stac. Nawet to w ulotce napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: przesunac okres IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.04, 21:57 aha,a co to konkretnie oznacza skrocic czas pomiedzy opakowaniami??chyba najbezpieczniej jest nie robic przerwy i od razu brac nastepne opakowanie do konca i dopiero potem przerwa prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: przesunac okres IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.06.04, 22:30 A może wiecie jak przesunąć okres,ja nie bierze się tabletek???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunetka Re: przesunac okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 23:41 Po prostu zamiast siedmiu dni przerwy robisz sobie np. tylko 3 dni przerwy. Wszystkie metody sa bezpieczne. Zadna nie powinna spowodowac zniesienia dzialania antykoncepcyjnego tabletek. Jesli nie zrobisz przerwy, to i tak moze sie pojawic male krwawienie, a co gorsza: moze to byc stale plamienie az do nastepnego okresu. Raz tak mialam - nie polecam, bo troche przeszkadza przy sexie(to tak, jakbys ciagle miala ostatni dzien okresu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: przesunac okres IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.06.04, 07:56 o jeny... to juz sama nie wiem czy warto Odpowiedz Link Zgłoś