Dodaj do ulubionych

ginekolog= STOP!!!

IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 14:47
Dziewuszyska;) mam do Was prośbę...
Opowiedzcie nieco o swojej pierwszej wizycie u ginekologa....
Sama myśl mnie przeraża, bo panicznie (w sumie to nie wiem czego), ale się
boję...
Wielkie dzięki.... boooziaki.... ;)
Obserwuj wątek
    • mariola434 Re: ginekolog= STOP!!! 28.06.04, 15:28
      Pierwsza wizyta u ginekologa tylko groźnie brzmi. Ale nie masz się czego
      obawiać. Zapyta cię tylko o regularność miesiączki, o to czy współżyjesz i
      przebada cię. TO nie boli i nie jest nieprzyjemne, musisz tylko się rozluźnić i
      pomyśleć, że to dla twego dobra. Pozdrawiam!
    • Gość: Julia Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 16:12
      Ja też pierwszy raz jakoś bałam się iśc i strsznie z tym zwlekałam, a potem
      bałam się jeszcze bardziej, ze lekarz na mnie nakrzyczy, że tak długo zwlekałam.
      Ale w końcu poszłam, powiedziałam,że pierwsze to będzie moje badanie i pan był
      bardzo miły.
      Powiedz, że przyszłaś pierwszy raz. Ginekolodzy wiedzą, że dla większości
      dziewczyn taka pierwsza wizyta to stres, więc starają się, żeby było ok. Nie
      jest to wcale strsze i nie ma się czego bać.
    • katka26 Re: ginekolog= STOP!!! 28.06.04, 18:22
      spox nie ma się czego bać!!! ja byłam u ginekologa dopiero po tabletki. Byłam
      dziewicą więc zbadała mnie przez odbyt, zapytała o okres itd. Naprawdę nie ma
      się czego bać, nic nie boli jak będziesz rozluźniona i niezestresowana :)
      Powodzonka i pozdr :)
    • Gość: Ona Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 18:25
      Pierwsza wizyta to nic strasznego. Ja bałam się jak tu się z domu wydostać żeby
      nikt o tym nie wiedział i tym właśnie się stresowałam. A badania - ja nie
      czułam żadnego dyskomfortu. Ginekolog w porównaniu ze stomatologiem to czysta
      przyjemność.
      • Gość: aga Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 18:43
        po mojej pierwszej wizycie u ginekologa (to był facet) chciało mi się śmiać:)
        okazało się, że zupełnie nie ma się czego bać. byłam badana normalnie, mimo
        dziewictwa. nic mnie nie bolało. facet ma poczucie humoru, które rozładowało
        atmosferkę. u kobiety jeszcze nie byłam, jakos się boję. nic się nie bój!!!
    • Gość: tia Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.speed.planet.nl 15.07.04, 12:26
      Hej!Dokladnie wiem, co czujesz. Ja tez sie tego balam jak nie wiem co.
      Slyszalam, ze na pierwsza wizyte lepeij pojsc prywatnie, bo tam zostaniesz
      przynajmniej milo potraktowana. No i rzeczywiscie... Czekalam najpierw chwile w
      poczekalni. Potem weszlam do srodka. Lekarka zapytala mnie o date ostatniej
      miesiaczki, czy mam regularnie okres, czy biore jakies leki itp. Potem
      powiedziala mi, ze mnie zbada. Przez cala wizyte byla sympatyczna, pytala mnie
      o studia itp, widziala, ze bylam strasznie zestresowana i chciala rozladowac
      jakos ten moj stres. W koncu weszlam (z jej pomoca:) na fotel. Polecila mi,
      zebym sie rozluznila. Zrobila mi masaz brzucha, zeby nie bolalo i rozpoczela
      badanie. Serce bilo mi tak mocno,ze myslalam, ze ona tez to slyszy!:)
      Spodziewalam sie czegos znacznie gorszego, a tu raz dwa i juz po wszystkim.
      Naprawde nie ma sie czego bac! Jesli taki cykor jak ja to wytrzymal, to jestem
      pewna, ze kazdy sobie z tym moze poradzic! Na nastepne badanie ide za pare
      miesiecy i juz wiem, ze bede o wiele spokojniejsza! Nie wierz we wszystkie
      straszne opowiesci! To naprawde nie jest nic okropnego! Powodzenia!
      P.S.A moze bylas juz u ginekologa?Napisz, czy bylo tak strasznie...
      • Gość: cap Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:01
        heheh....spoko nie ma sie czego bac....ja bylam pierwszy raz jak mialam 12
        lat...i sama chcialam pojsc bo bylam bardzo ciekawa jak to jest....
        i trzeba do teog podejsc tak ze to jest lekarz jak kazdy inny...
        powodzenia
    • Gość: kalina Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.ipt.aol.com 15.07.04, 14:43
      lepiej wybierz sie do faceta, sa bardziej delikatniejsi od kobiet, choc to
      paradoksalne.ale ja bylam pierwszy raz u faceta potem zmienilam na kobiete ale
      potem znow wrocilam do mezczyzny, wydaje mi sie ze sa lepsi
      • Gość: olenka1 Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:51
        kurde dziewczyny jest mi strasznie wstyd mam 23 lata i jeszcz nie bylam sie
        zbadac no kurde boje sie a moze wstydze juz sama nie wiem stac gola przed
        lekarzem i boje sie ze mnie opieprzy ze dobiero teraz ide powiedzcie w jakim
        wieku wy poszlyscie
        • eirenne Re: ginekolog= STOP!!! 15.07.04, 15:20
          23:-DDD
        • Gość: NONA Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 23:29
          dziewczyno, ty masz w ogole pojecie jakie moga byc konsekwencje tego, ze sie
          tam w zyciu nie przebadalas?! wiele chorob dróg rodnych przechodzi sie
          bezobjawowo, a skutki są koszmarne. nie życze ci źle, ale biegnij w te pędy do
          lekarza! jak sie można tak zaniedbać??
          • Gość: NONA Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 23:30
            moja wczesniejsza wypowiedz dotyczy tej 23letniej laski.
            • Gość: :( Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 09:21
              ja mam 21 i tez nie bylam :( wstydze sie
              • eirenne Re: ginekolog= STOP!!! 18.07.04, 12:35
                czego sie wstydzisz?
    • Gość: Viktoria Re: ginekolog= STOP!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 09:13
      witam:) a czego się boisz?? ja miałam taka wizytę kilka lat temu i też się
      bałam no ale jakoś poszło i było dobrze:) najlepiej idź do faceta ginekologa-
      według mnie są delikatniejsi:) ja za 1 razem byłam taka zdenerwowana ze jak
      powiedział proszę sie przygotować do badania to się zapytałam" a jak mam to
      zrobic?, bo wie pan jestem pierwszy raz i nie mam pojecia" ihihihi:) najlepiej
      jak bedziesz pytac o wszystko czego nie rozumiesz lub nie wiesz:)tak jest
      najlepiej:0 nie ma sie czego wstydzic:)
      Pozdrawiam i powodzenia życze:)
      Viki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka