Dodaj do ulubionych

PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA

IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 29.11.04, 11:31
Witam wszystkie dziewczyny. Mam 23 lata i jeszcze nigdy nie byłam u
ginekologa. Z chłopakiem jestem już 6 lat i jeszcze nigdy nie współżyliśmy.
Przyczyna prosta - jak diabli boję się ciąży. Nie ufa prezerwatywom. Mamy
zamieszkać razem i niewyobrażam sobie żebysmy tego nie robili śpiąc w jednym
łóżku. Chciałabym zacząć brać tabletki ale tu potrzebna jest wizyta u
gnekologa...Bardzo proszę o poważne odpowiedzi-jak wyglada wizyta i czy jeśli
chcę receptę na tabletki wymagane jest badanie, jesli tak to jakie? Błagam
pomóżcie dziewczyny!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: deca Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.ump.pl / *.ump.pl 29.11.04, 15:17
      jasne że chcąc tabletki musisz iść do ginekologa, nie znam przypadku aby ten
      przepisał leki zaocznie. pewnie cię zmartwię, ale oczywiście że lekarz cię
      zbada. wypyta cię o ostatni okres, o robione badania ginekologiczne
      (cytologia), może każe ci zrobić dodatkowe badania, o choroby, itp.
    • Gość: El_Presidente Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 15:34
      ja pierwszy raz byłam u ginekologa dwa tygodnie temu. dla mnie najgorszym
      momentem bylo jak lekarka stanela na przeciwko i kazala sie powoli rozebrac od
      pasa w dół... potem poszlo juz gładko. na "samolociku" nie było zbyt wygodnie,
      ale to nic:) samo badanie nie bylo bolesne, no moze troszke jak probowala mi
      obejzec szyjke macicy jakims zimnym drutem. nie boj sie. niech Ci pomoze mysl
      ze ona bada conajmniej 25 osob dziennie. powodzenia. pozdro:)
    • Gość: allstarss Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.intelink.pl 29.11.04, 16:53
      nie przejmuj sie wiziyta u ginekologa to naprawde nic strasznego! badanie nie
      jest bolesne, ewentualnie może delikatnie boleć gdy naciągnie za bardzo błone
      dziewcza podczas badania ale tak poza tym jest naparwdę ok :) na pierwsza
      wizyte polecam kobiete ginekologa- bedziesz mniej skrepowana :) powodzenia :)
      • martalek Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA 29.11.04, 17:12
        ja pierwsza wizyte mialam ok, wybralam faceta bo z reguly sa delikatniejsi no i
        chyba on byl bardziej niesmialy niz ja, samo badanie przebiegalo ok i szybko,
        pozniej przepisal mi dwa opakowania tabletek i za jakis czas mialam sie
        ponownie zglosic na "rozmowe" tzn. wypytac mial sie czy dobrze toleruje tab. bo
        jesli nie to wypisze mi inne
    • martalek Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA 29.11.04, 17:12
      6lat bez sexu to jeszcze tak mozna??:)))
      • Gość: BEACIA Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 01.12.04, 09:26
        Sama nie mogę w to uwierzyć, że wytrzymaliśmy...a jednak:) Głupia jestem bo nie
        korzystam w pełni z życia. a to dlatego, że tak chole..nie boję się wizyty u
        ginekologa:(
    • Gość: dzinka Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.one.pl / *.one.pl 29.11.04, 18:26
      Ja pierwszy raz byłam jakies 2 miechy temu :) Pani powiedziala, ze zanim mi
      wypisze tabletki, to musi mnie zbadac. Nic nie bolalo, bo wlozyla mi tylko dwa
      paluchy, a poza tym była delikatna i juz :) Nie ma sie czym przejmowac ;)
      Pozdrawiam
      • Gość: BEACIA Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 01.12.04, 09:24
        Dzięki dziewczyny. Nadal strasznie się boję ale podtrzymałyście mnie na duchu.
    • Gość: Artur Przezywacz Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: 212.191.66.* 01.12.04, 09:32
      > z chłopakiem jestem już 6 lat i jeszcze nigdy nie współżyliśmy

Jak myslisz: 'manual overdrive' mu wystarcza, czy cie zdradza?
      • Gość: BEACIA Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 01.12.04, 11:53
        Jestem pewna, że mnie nie zdradza. Może źle się wyraziłam-zabrzmiało to
        jakbysmy wogóle nic nie robili a miałam na myśli dosłownie sam stosunek.
        Ekscytujące pieszczoty prowadzące do ekstazy? - owszem, Miłość francuska? -
        owszem.....:) Pozdrawiam.
    • kasiek84 Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA 02.12.04, 00:21
      Ja podobnie jestem z chłopakiem... hmmm nie 6 lat a prawie rok. Uważam że z
      samym stosunkiem można poczekać... a nawet lepiej jak się to zrobi. Może być
      cudownie a nawet bosko, blisko nie koniecznie tylko przez stosunek! A co do
      ginekologa to w przyszłym tygodniu wybieram się również - pierwszy raz. I nie
      ukrywam ze sie obawiam... Czy, żeby lekarz przepisał tabletki należy zrobić
      jakieś badania???
      • Gość: BEACIA Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 02.12.04, 08:35
        Podobno tak :( Ja nie widzę e tym sensu. Rozumiem jakieś badania krwi czy coś
        takiego. Ale czy jeśli ktoś mi zajrzy "tam" jest w stanie stwierdzić jakie
        tabletki będą dla mnie odpowiednie??????????????bezsens:(
        • Gość: BEACIA PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 03.12.04, 08:31
          Dziewczyny proszę o więcej odpowiedzi. Proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: zołza Re: PROSZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 08.12.04, 11:04
            ja też strasznie się wstydze i boję a już czas bo mam 26 lat. Pomóżcie nam
            dziewczyny!
      • Gość: vipcia Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 19:32
        Oczywiście, że zanim lekarz przepisze tabletki antykoncepcyjne, musi wiedzieć
        wszystko o Twoim stanie zdrowia. Bardzo ważne jest to jakie masz wyniki krwi,
        ale takze to czy palisz, czy nadużywasz alkoholu, czy masz zakrzepicę. Poza
        tym, przed przypisaniem tabletek dobry lekarz na pewno zrobi USG i cytologię.
        To bardzo ważne, bo jeśli miałabys jakąś chorobę weneryczną to tabletki mogłyby
        zaszkodzić. A najważniejsze jest to, ze mając do czynienia z hormonami trzeba
        bardzo uważać! Ingerencja hormonalna w organizm może prowadzić do powastania
        nowotworów i każda z Was decydując się na antykoncepcję hormonalną powinna o
        tym pamiętać! Ja byłam u ginekologa w wieku 16 lat pierwszy raz. Wybrałam
        mężczyznę, bo wierzcie mi, mężczyźni są 100X bardziej delikatni niz kobiety.
        Mam cudownego lekarza, który zanim przepisał mi tabletki zrobił cały wywiad
        psychologiczno-ginekologogiczny. I pamiętajcie, że biorąc już tabletki, trzeba
        co pół roku robic badania krwi i cytologię. To bardzo ważne. Ja biore tabletki
        już 3 rok i wszystko jest ok. Mam nadzieję że pomogłam. Pozdrawiam!!!!
    • Gość: Ate Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:55
      Jak można w tym wieku jeszcze się nigdy nie badać??????? Jakoś mi sie to w
      głowie nie mieści! Idź jak najszybciej, żebyś kiedyś tego nie żałowała... A
      tabletki anty, fachowy lekarz dobiera na podstawie badań krwi. No i poza tym
      powinien zrobić lub skierowac na USG.
    • Gość: olea Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.chello.pl 09.12.04, 00:45
      6 lat i nic. To jest nienormalne. Ten facet jeszcze bardziej od ciebie nie
      siega do normalności. Gdybym była facetenm zostawiłabym cie po upewnieniu sie,
      że w wieku już średnim, ale wciąż dziewica. Nikt inny nie miał na ciebie chęci?

• Gość: BEACIA Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 09.12.04, 11:52
        miał i to nie jeden i co z tego skoro ja nie chciałam
      • Gość: adria Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.12.04, 15:42
        olea co to za brednie !!

BEACIA nie martw sie wszystko bedzie ok! ja mam 21 lat i pierwszy raz bylam
        jakies pol roku temu u ginekologa. wybralam kobiete bo nie wyobrazalam sobie
        isc do faceta lekarza. za drugim razem poszlam jednak do mezczyzny. teraz mam
        porownanie. u tamtej kobiety bylam tylko jeden raz a do faceta chodze co
        miesiac (w sumie to musze chodzi) bo okazalo sie ze jestem chora.
        teraz zaluje ze nie wybralam sie do ginekologa wczesniej bo moze nie mialabym
        takich problemow jakie mam teraz. wiec lec jak najszybciej sie zbadac i nie boj
        sie. trzymam kciuki :) powodzenia:)
    • Gość: kasia Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:46
    • Gość: kasia Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:00
      sorka za poprzedni post-za szybko mi sie wcisnelo:)
      ale do rzeczy. na poczatku koniecznie powiedz,ze to Twoja pierwsza wizyta-wtedy
      bedzie wiadomo,ze trzeba niektore rzeczy wytlumaczyc,powiedz tez ze nie
      wspolzylas.
      na poczatku lekarz(lub polozna przy rejestracji) spyta Cie o termin ostatniej
      miesiaczki i o cel wizyty,wiec powiedz,ze antykoncepcja.
      co do badania,to wiadomo,ze nie jest to nic komfortowego,jednak ja zawsze sobie
      tlumacze,ze to tylko lekarz i ze przeciez nie ide tam,zeby pochwalic sie, tylko
      zeby zbadac!poza tym ginekolog jest chyba niewrazliwy na kobiece wdzieki w
      sytuacji badania;)skoro jestes dziewica podczas badania lekarz nie powinien
      uzywac wziernika( "metalowego drutu") bo moze to doprowadzic do uszkodzenia
      blony dziewiczej.zbada Cie najprawdopodobniej palcami lub przez odbyt(bada
      jajniki - czy maja odpowiedni ksztalt i wielkosc)
      co do bólu podczas badania-odkad poszlam do ginekologa-faceta,juz nigdy nie
      pojde do kobiety...nie sa zbyt delikatne, laduja paluchy nie patrzac na to ze
      boli,czy ze cos przeszkadza.wiec do Ciebie nalezy decyzja czy pojdziesz do
      kobiety czy faceta.ja osobiscie polecam mezczyzne.
      najprawdopodobniej lekarz zrobi Ci badanie cytologicze - patyczkiem
      zakonczonym wata(chyba) pobiera troche wydzieliny.wyniki bedziesz musiala
      odebrac.
      jesli ginekolog bedzie z tych "dobrych" to zleci badanie krwi ( krzepliwosc i
      poziom hormonow)jednak ja na takiego nie trafilam i tabletki mialam
      przepisywane "w ciemno".
      tabletki dobiera sie do typu kobiety - jak znajde to wkleje linka.
      ogolnie nic sie nie martw i podczas badnia pomysl o tym, co Cie czeka jak w
      koncu bedziesz miala tabletki w reku!
      powodzenia pzdr
    • Gość: kasia Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:15
      obiecany link:)
      www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/tabletka_wybor.htm
      • Gość: BEACIA Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 10.12.04, 12:40
        Dziękuję !!!!!!!!!!
    • Gość: Luka Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 20:28
      Że ile lat!?!?!
      Sorry, przykro mi to mówić ale na bank cię zdradził i to nie raz... nie ma po
      prostu opcji zęby facet wyrobił być przy pannie i brak sexu przez 6 lat, ni
      cholery! Non possumus!
      • Gość: BEACIA Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.75.62.197.ostrow62.ptc.pl 10.12.04, 12:40
        Ja mu wierzę!!!!!!!!!!!!
    • Gość: madziula Re: PIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA IP: *.151.udn.pl 10.12.04, 12:47
      jja tez sie balam.najwazniejsze to sie nie cackac.przeciez zwykla wizyta u
      ginekologa nie trwa dluzej niz 10 min a badanie to kwestia kilkudziesieciu
      sekund!!!!!!!! i tak zbada Cie delikatnie!!!!!!!!!!!!!!!! glowa do gory i nie
      przezywaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka