Dodaj do ulubionych

pilne ! Czy brac Diane-35 ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 23:39
Czesc

Biore tabletki Diane-35 od 2 miesiecy.
Okres planowo mial byc 3 dni przed nowym
rokiem, ale ja opoznilam sobie go nie
przerywajac brania tabletek. Dzisiaj
(w nowy rok) kochalam sie z moim partnerem,
dodatkowo zawsze stosujemy prezerwatywe, ale
niestety tym razem zawiodla :(.
Czy powinnam juz przerwac branie tabletek, czy
lepiej brac je jeszcze kilka dni ? Czy spora
jest szansa na wpadke ?

Pozdrawiam, Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: pilne ! Czy brac Diane-35 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 00:09
      Szansa na ciaze zadna.. nie wiem nawet dlaczego stosujesz prezerwatwe jak
      bierzesz diane - 35 ... spokojna glowa, ale jesli bardzo sie boisz i mi nie
      wierzysz to zadzwon do swojego ginekologa. Uszy do gory. A co dobrania tabletek
      to powinnas poczytac ulotke tam masz wszytko napisane ....
      • Gość: Nicole Re: pilne ! Czy brac Diane-35 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:23
        z medycznego punktu widzenia Diane 35 nie jest srodkiem antykoncepcyjnym,
        antykoncepcja w przypadku tych tabletek to srodek uboczny, nie zostalas
        poinformowana przez lekarza? Przeczytaj ulotke. Diane powoduje tez pewne
        spustoszenie w organizmie i niszczy watrobe, ja bym tych tabletek nie brala.
    • Gość: Efi Re: pilne ! Czy brac Diane-35 ? IP: *.ust.tke.pl 02.01.05, 12:53
      Bralam Diane-35 przez ponad rok i bylam strasznie z nich zadowolona dopoki nie
      zmienilam ginekologa. Nowa Pani Ginekolog powiedziala mi, ze Diane-35 jest to
      masakrator dla watroby i na zachodzie jest wycofany ze sprzedarzy. Zmien sobie
      na Microgynon, cenowo podobnie jak Diane i jest to prawdziwy srodek
      antykoncepcyjny. Aha i nie przerywaj brania tabletek teraz. Po co stosujecie
      prezerwatywe jak zazywasz tabletki??? Nic sie nie boj, bo jak regularnie
      bierzesz tabletki to w ciazy na pewno nie jestes!
      Pozdrowki
      • Gość: Agniesia jestem zadowolona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:15
        jestem zadowolona z diane 35 biore je od 3 lat i nic mi sie dotad zlego nie
        przytrafilo, a co do prezerwatywy to niepotrzebna, pozdrawiam
        • Gość: andi Re: jestem zadowolona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 11:58
          A i jeszcze jedno tych tabletki nie powinno sie przyjmowac dluzej niz 1 rok. Po
          Roku trzeba zrobic przerwe by moc dalej je przyjmowac. Poza tym sa szkodliwe i
          sa lekiem na nieplodnosc a nie srodkiem antykoncepcyjnym. Jezeli przyjmuja je
          kobiety ktore ich nie potrzebuja bo z plodnoscia maja wszystko ok. to
          prawdopodobienstwo wystapienia mnogiej ciazy jest b.duze. A mnoga to oznacza
          zawsze dwojke tylko od 2 wzwyz. co zwiazane jest z zagrozeniem zycia matki i
          dzieci.
    • Gość: szczera prawda brać brać, spokojna głowa IP: *.bermudy.net / *.net 02.01.05, 17:34
      nie masz sie co martwić, ale nie przerywaj zażywania tabletek.To normalne, i
      czeste, ze kobiety nie robia przerwy, aby opóźnić okres.Don't worry :))
    • kasia1118 Re: pilne ! Czy brac Diane-35 ? 02.01.05, 23:27
      Ile tabletek mam polknac ? zeby opoznic okres przed sylwestrem zaczelam drugie
      opakowanie... dzis zjadlam 5-ta tabletke z nowego, stosunek mial miejsce 2 dni
      temu, a w ulotce pisze zeby "przedluzac" (opozniac okres) tylko kilka dni, wiec
      jak dlugo mam jeszcze je brac ?
      • Gość: andi Re: pilne ! Czy brac Diane-35 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 11:52
        nie mozesz juz teraz przestac ich brac musisz wziac to opakowanie ktore
        zaczelas do konca.
    • Gość: Gwiazdka* Re: pilne ! Czy brac Diane-35 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 17:23
      Tez wczesniej pisalam o Diane-35 ale nikt nie zareagowal! Biore te tabletki od
      miesiaca i narazie nie idczuwam zadnych skutkow ubocznych,ale nie daje sie
      zwiesc. Siostra otworzyla mi oczy mowiac ze te tabletki to kamikadze dla
      watropby i 90 procent kobiet po ich zazywaniu regularnym przez dlugi okres
      czasu po kilku latach ma guzy na watrobie!!Nastepnie pokazala mi na ten teamt
      duza ilosc wiadomosci w necie.Poczytajcie sobie...One maja strasznie duze
      skutki uboczne i sa wycofane w kazdym kraju procz Polski, lekarze maja od tego
      duza prowizje, tylko uczciwy ginekolog powie o nich prawde i ich nie przepisze.
      ja z nich rezygnuje i WAM RADZE TO SAMO....
    • Gość: ela Re: pilne ! Czy brac Diane-35 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 00:23
      zamień na szklanke wody
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka