lolka191 09.04.05, 19:53 czy wie ktos z was do którego tygodnie lekarze wykonują aborcje.Prosze piszcie jest to dla mnie bardzo wazne!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Akana Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:43 Lolka191 jeśli chcesz zrobić to o czym myślę, BŁAGAM Cię zmień zdanie. Ono ma prawo żyć i na pewno będzie Twoim najwspanialszym sukcesem życiowym, nawet jeśli teraz wydaje Ci się inaczej. BŁAGAM!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.05, 02:26 > Ono ma prawo żyć Prawo to nie obowiazek. Do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie powiem kto :P Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 21:45 A w którym jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Aborcja 09.04.05, 21:53 > czy wie ktos z was do którego tygodnie lekarze wykonują aborcje. Do zadnego. Aborcja w Polsce jest nielegalna. To tak jakby zapytac sie - gdzie kupic giwere, bo musze komus leb roztrzaskac? >Prosze piszcie jest to dla mnie bardzo wazne!!!!!!!!!! No nie watpie... Mam nadzieje, ze wykasuja watek szybciej niz sie spodziewasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps Re: Aborcja IP: *.piotrkow.net.pl 09.04.05, 22:43 wejdź na inne forum. może antykoncepcja tam coś kidyś było. cokolwiek zrobisz to tylko Twoja decyzja i Twoje zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akana Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 13:17 > cokolwiek zrobisz to tylko Twoja decyzja i Twoje zycie. Racja to tylko Twoja decyzja ale nie tylko Twoje życie. NIkt nie ma prawa decydować o czyimć życiu lub śmierci i nie jest to tylko regułka narzucona przez Kościół. Prawo do życia jest podstawowym prawem jakie posiada człowiek. I nie odwale się jeśli jest choćby minimalna szans uratowania jakiegokolwiek dziecka, którego "matka" chce z siebie wyskrobać i gdybyście Wszyscy mieli mnie za to zlinczować. Sorry, ale sumienie mi na to nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.05, 15:57 > nie odwale się jeśli jest choćby minimalna szans uratowania jakiegokolwiek > dziecka, którego "matka" chce z siebie wyskrobać i gdybyście Wszyscy mieli mnie za to zlinczować. Sorry, ale sumienie mi na to nie pozwala. No to sie usmialem. No i co niby zrobisz? Bedziesz dalej pisac na forum te swoje bzdury, podczas gdy ta niedoszla matka bedzie wyskrobywac sobie dziecko. Nie osmieszaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: npr Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:24 ja też się simieje tylko z głupoty Artura przerywacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akana Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:26 No to sie usmialem. No i co niby zrobisz? Bedziesz dalej pisac na forum te > swoje bzdury, podczas gdy ta niedoszla matka bedzie wyskrobywac sobie dziecko. > Nie osmieszaj sie. Lepiej jest powiedzieć słowo, niż milczeć i zgadzać się na zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.05, 02:25 > To tak jakby zapytac sie - gdzie kupic giwere, bo musze komus leb roztrzaskac? Nie, to zupelnie nie tak. Masz problemy z postrzeganiem rzeczywistosci. > Mam nadzieje, ze wykasuja watek szybciej niz sie spodziewasz... Bo z powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Aborcja 09.04.05, 22:51 aborcja jest w polsce zabroniona, teoretycznie wykonuje si e ja do 12 tygodnia, ale im szybciej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania z gdanska Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 20:00 Aborcja jest zabroniona w Polsce co jest mojim zdaniem glupota. Ale wykonuje sie ja do 14 tygodnia ciazy. Jest tez cos takiego jak tabletki ktor tobie lekarz przepisuje sa one na wywolanie okresu, i jak je wezmiesz to poronisz i sie "pozbedziesz problemu" sorki ze to tak brutalnie to brzmi ale taka jest prawda. Pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Aborcja IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 12.04.05, 10:45 a mam pytanie, ja tez jestem z Gdanska i czy wiesz gdzie dokładnie można takie tabletki dostać lub z kim sie skontaktowac, nie wiem moze do jakiego lekaża pójść zeby przepisał takie tabletki- jeśli mozesz odpowiedz na mojego maila black60@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
emmiehasi Re: Aborcja 10.04.05, 09:50 dziewczyna spytala do ktorego miesiaca wykonuja aborcje,a nie czy jest zabroniona. Nie pytala rowniez co sadzicie na ten temat. Kazdy ma prawo wyboru i jej napewno niepotrzeba jakis moralow ze strony przeciwnikow aborcji. Ginekolodzy wykonuja aborcje przewaznie do 12 tygodnia. Ale to zalezy od lekarza. Im pozniej tym gorsze moze miec skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L....... Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 13:02 a ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeciwna Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 13:25 > dziewczyna spytala do ktorego miesiaca wykonuja aborcje,a nie czy jest > zabroniona. Nie pytala rowniez co sadzicie na ten temat. > Kazdy ma prawo wyboru i jej napewno niepotrzeba jakis moralow ze strony > przeciwnikow aborcji. Każdy ma prawo, to oczywiste,ale tak samo ja mam prawo i wszyscy tutaj przeciwni aborcji wyrażac swoje zdanie i ty musisz je tez uszanowac... Ja nigdy nie zrozumiem jak można zabić swoje dziecko!!! Bo tym jest dla mnie aborcja.Rozumiem ekstremalne sytuacje, ale nigdy jeśli jakaś głupia siksa bzyka się i nie mysli o konsekwencjach,a potem aborcje traktuje jako środek antykoncepcyjny..byłam kiedyś w takiej sytuacji jak autorka wątku,ale postanowiłam urodzić wbrew wszystkiemu-jednak poroniłam w 3 miesiącu. Wcześniej również byłam za legalizacją aborcji,do tego momentu-trzeba to poczuć,poczuć jak się dziecko rozwija w łonie...i przeżyłam wszystko,gniew rodziców,krzywy wzrok sąsiadów i odejście chłopaka...trzeba ponośić odpowiedzialnośc za swoje czyny-życie to nie bajka!! Ale to nie moja sprawa-chesz to zrób to,ale mam nadzieje,że już nigdy nie zajdziesz w ciąze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precel_z_makiem I AMEN! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 13:44 A ja Ci gatuluję, bo wybrałaś drogę prowadzącą do CZŁOWIECZEŃSTWA. Drogę trudną i niebezpieczną, którą zawsze idzie się samotnie. Jesteś kochana, życzę Ci aby wszystko w Twoim życiu układało się jak najlepiej:))))) Pozdrówki, precel_z_makiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ważne kto Re: Aborcja IP: 195.136.118.* 10.04.05, 14:54 Obecnie jestem w 11 tygodniu ciąży. Jeszcze półtora miesiąca temu gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży przeżyłam koszmar. Czułam się tak, jakby zawalił mi się świat, myślałam o aborcji, wiedziałam u kogo zrobić i za ile- zbierałam pełną kwotę. Jednak dziś jestem z siebie zadowolona że nie podjęłam się tego, teraz głaszcze się po brzuszku i marze aby moje dziecko urodziło się zdrowe, wstydze się tego, że chciałam to zrobić, lecz z drugiej strony jestem dumna że tego nie zrobiłam. Tak czy inaczej, nie potępiam kobiet które decydują się na aborcję. Myśle wtedy o tym ile mniej byłoby niekochanych i niechcianych dzieci, takich które są bite, wykorzystywane seksualnie, głodne, bezdomne, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:34 wykonuje sie ja przewaznie do 3 miesiaca i kosztuje okolo 2000 zł, ale zalezy gdzie, radze Ci wybrac pewnego lekarza nawet jezeli mialabys zaplacic wiecej, zebyc pozniej mogla miec dzieci Zycze Ci powodzenia niewazne jaka decyzje podejmiesz, to Twoje zyciei nie sluchaj ze to co sie rpoziwja w Tobie to tez zycie, na razie to tylko plod, wiec Ty sama zdecyduj zgodnie z soba powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:22 Marta a ile ty swoich dzieci już zabiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 43 zależy od stopnia demoralizacji lekarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:36 ale sie "dobre ciocie" na ciebie rzucily... wspolczuje trzymaj sie, bedzie dobrze :) pytanie do obronczyn zycia: ile dzieci adoptowalyscie (tych porzuconych przez matki ktore nie zdecedowaly sie na aborcje), ile kasy na nie dajecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaskd Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:08 > pytanie do obronczyn zycia: ile dzieci adoptowalyscie (tych porzuconych przez > matki ktore nie zdecedowaly sie na aborcje), ile kasy na nie dajecie a Ty ile dzieci zabiłaś? I ciekawa jestem ile Ty dajesz na domy dziecka? Nie chrzań o dzieciach w domu dziecka,gdyby rodzice tych dzieci od razu zrzekliby się praw do tych dzieci,one szybciej znalazłyby dom rodzinny-wina lezy po stronie polskiego prawa.Kto dał komukolwiek prawo o decydowaniu o tym czy ktoś ma żyć czy nie.Lepiej urodzic i zostawić niż zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:41 > pytanie do obronczyn zycia: ile dzieci adoptowalyscie (tych porzuconych przez > matki ktore nie zdecedowaly sie na aborcje), ile kasy na nie dajecie? Pochwal się pierwsza jaka jesteś szczodra we wspieraniu dzieci. Główny problem nie w tym że jest aż taka bieda,że już nie może się ani jedno dziecko w rodzinie zmieścić, ale w tym że w poboni za dobrobytem i wygodą usprawiedlia sie zabójstwo. PS. osobiście 100 zł na rok na dom samotnej matki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Aborcja IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 10.04.05, 17:07 NIE USUWAJ DZIECKA TAK NIE WOLNO!!! Przeczytaj sobie to: ABORCJA Mamo widzisz jestem teraz aniołkiem. Jestem w niebie i dobrze mi tak. Czasami myślę jeszcze nad tym jakby to było żyć? Kiedy byłem w Twoim brzuszku byłem bardzo szczęśliwy. Było tam ciemno, ale za to jak wygodnie. Moje serduszko biło radośnie chciało zobaczyć świat. Pewnego dnia jednak coś się zmieniło. Byłaś zdenerwowana i zaprowadziłaś mnie w dziwne miejsce. Poczułem Twój niepokój, a potem ból. Jakaś ręka z dziwnym narzędziem urwała mi ręce i nogi. Potem zniszczyli mi główkę, a na końcu serduszko. Zniszczyli mnie, nie pozwolili żyć. A Ja się pytam dlaczego??? Dlaczego Ty mamusiu na to pozwoliłaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: Aborcja 10.04.05, 17:16 normalnie trzymajcie mnie bo zaraz zaczne przeklinac, jak mozna takie dyrdymaly publicznie na forum wypisywac?? obronczynie zycia - same za siebie odpowiadacie ale to nie powod zeby innym wmuszac swoje opinie, kazdy SAM decyduje o tym co robi! i wam nic do tego. jezeli osoba anonimowo pyta na forum o takie sprawy to znaczy ze jej potrzebne sa takie dane a nie dlatego zeby zaraz uslyszec tlum starych ciotek ktore jej odradza to co chce (albo nie chce) zrobic. dajcie dziewczynie spokoj! poza tym to prawda, wina jest po stronie polskiego prawa, ale w innej kwestii - w kwestii delegalizacji aborcji! jakby byla lagalna to przynajmniej tlum starych ciotek klotek nie atakowalby nikogo na forum. do autorki postu: trzymaj sie, jestesmy z toba. jakby co pisz na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: Aborcja 10.04.05, 17:25 poza tym z tego co slyszalam to gdzies do 10 tyg. ale pewna nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.05, 17:36 Dobrze im powiedzialas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Aborcja IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 10.04.05, 17:25 To było moje zadnie nikt nie zasłużył na utrate życia!!! Byc moze dziewczyne spotkało cos przykrego bądź biolesnego, ale to nie jrest powód zeby cząstke siebie usunąć!!! To jest tylko moje zdanie!!!papa Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: Aborcja 10.04.05, 17:43 kazdy sam osadza swoje powody i kazdy sam decyduje co jest czatka jego a co nie. szkoda tej gadki bo do niczego nie prowadzi. i tak obronczynie zycia beda krzyczec jeszcze glosniej bo we wlasnie takim cudownym spoleczenstwie zyjemy - zero akceptacji, zero zrozumienia. nie mam nic wiecej do dodania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Aborcja IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 10.04.05, 17:52 nie prawda masz cos do powiedzenia tylko tu chodzi o zycie!!! ale masz racji szkoda tej gadki bo i tak ty nie zrozumiesz mnie a ja ciebie!!! pozdrawiam papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.05, 18:07 Gość portalu: agata napisał(a): > nie prawda masz cos do powiedzenia tylko tu chodzi o zycie!!! Wez sobie do serca te swoje brednie zanim zabijesz komara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:00 Przepraszam a gdzie Twoja akceptacja i zrozumienie dla naszych poglądów????? I prosze Was bardzo nie nazywajcie nas ciotkami,bo to nie ma nic do rzeczy- rozumiem,że legalizacja aborcji byłaby wielkim postępem dla was-dla mnie,bo i tak kto chce zrobić sobie skrobanke to i tak sobie ją zrobi,więc dla mnie ona już jest prawie ogólnodostępna-dzieci i tak będzie przybywac w domu dziecka- legalizacja tutaj nic nie zmieni. Poza tym nie uważam żeby ktoś tutaj dziewczyne piętnował,wszscy staramy się poprostu ją przekonoac do swoich racji,a ona i tak zrobi co bedzie uważała za stosowne! Ja nie wtrącam się do życia innych,ale poglądy swoje moge mieć i prosze nas nie obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.05, 18:06 Kto chce, i tak zrobi - zgadza sie. Ale dopoki nie bedzie to legalne bedzie to kosztowac o wiele za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: Aborcja 10.04.05, 18:46 mialam juz nic nie pisac ale sie skusze - Gość portalu: Sylwia napisal(a): >Poza tym nie uważam żeby ktoś tutaj dziewczyne piętnował,wszscy staramy się >poprostu ją przekonoac do swoich racji uwazasz ze to co tu odwalilyscie to jest przekonywanie do swoich racji? uwazasz ze mozna kogos przekonac na forum internetowym zeby nie poddawal sie aborcji piszac "NIE USUWAJ DZIECKA TAK NIE WOLNO!!" (cytat z Agaty)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Aborcja IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 10.04.05, 19:09 nie chce mi się zWami kłócic bo to nie ma sensu!!! Ja mam swoje racje i wy macie swoje i niech tak zostanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 10.04.05, 19:40 > Ja mam swoje racje Guzik, z przeproszeniem, prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPGKiM Re: Aborcja IP: *.spray.net.pl 10.04.05, 22:48 Wez gazete i poczytaj ogloszenia. "Wywolanie miesiaczki" - zadzwon - tam zrobia ci skrobanke bez problemu - pozostaje kwestia finansowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hero Dla płatnych morderców wiek nie ma znaczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:23 Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Do zwolennikow aborcji 13.04.05, 18:51 Do wszystkich tolerancyjnych "inaczej" - jakim prawem nazywacie mnie "stara ciotka" i innymi epitetami majacymi podkreslic moje zacofanie i glupote? Krzyczycie, ze mam byc tolrancyjna i szanowac decyzje autorki watku o zabiciu dziecka, ktora rozwija sie w niej. Jakby ktorekolwiek z was mialo choc odrobiny oleju w glowie dyskutowalibyscie inaczej. Skoro tak sie bijecie o te swoja - tfu - tolerancje, to moze najpierw sami zacznijcie byc tolerancyjni. Moze najpierw wam powiem, ze jestem w 16 tygodniu ciazy, mam za soba poronienie w 9tc wraz z lyzeczkowaniem macicy [identyczny zabieg przeprowadza sie w czasie aborcji] i mam prawo wypowiedziec sie w kwestii, o ktorej cos wiem. Wy wszyscy tutaj pieprzycie o pogladach i rzeczach, o ktorych nie macie pojecia. Jej sprawa - mowicie, jej zycie... nikogo na forum nie razi, ze zostaja w jakich sposob poinformowani o planowaniu zabicia czlowieka. Wielu z was jeszcze kilka dni temu plakalo i modlilo sie za dusze Papieza... robiliscie smutne i madre miny, mowiliscie o tym jakim wspanialym czlowiekiem byl... a czy chociaz 1/5 z was wie, o czym mowil Papiez? O tym, ze poswiecil pontyfikat dla obrony tego, w co wierzyl - w zycie. Teraz oczywiscie minal juz czas "narodowej zaloby", wiec wracacie do chrzanienia farmazonow o seksie, solarium, a teraz aborcji... No i jeszcze jedno - mowiac tej dziewczynie, ze to jej wlasna sprawa informujecie ja rowniez o tym, ze jesli przytrafi jej sie jedna z wielu komplikacji pozabiegowych - to tez bedzie jej sprawa... ciekawe ilu z was bedzie chcialo jej pomoc w depresji lub gdy za 5 lat bedzie sie starala o dziecko, ale zrosty w macicy nie pozwola jej na to... kto was pomyslal o ojcu dziecka, ktory moze nie chce, by jego dziecko splynelo do wiadra pod fotelem ginek.? Jak mozecie mowic, ze to tylko jej zycie? Czy wy wiecie jak wyglada dziecko w 12 tyg. ciazy? Dlaczego nikt jej nie wypomina glupoty i lekkomyslnosci, ktora doprowadzila ja do sytuacji, w ktorej moze zrujnowac zycie przynajmniej 3 osobom [ona, dziecko, ojciec]... wy wszyscy tacy madrzy jestescie... zal mi was... ignoranci. tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: Do zwolennikow aborcji 13.04.05, 19:32 mijaczek napisała: > Do wszystkich tolerancyjnych "inaczej" dzieki za miłe słowa na początek > Krzyczycie, ze mam byc tolrancyjna i szanowac decyzje autorki watku o zabiciu > dziecka, ktora rozwija sie w niej. osobiście: bardziej pasuje określenie płód > Skoro tak sie bijecie o te swoja - tfu - tolerancje, to moze najpierw > sami zacznijcie byc tolerancyjni. ależ ja jestem toleancyjna - mam gdzieś za przeproszeniem osoby które chcą rodzić swoje dzieci, staję tylko w obronie tych którzy nie chcą rodzić, nie chcą być w ciąży, nie chcą tego wszytskiego. Staje po ich stronie, bo MAJA DO TEGO PRAWO na calym swiecie tylko nie w naszym pieknym kraju. > Moze najpierw wam powiem, ze jestem w 16 tygodniu ciazy, mam za soba poronienie > w 9tc współczuję > Wy wszyscy tutaj pieprzycie o pogladach i rzeczach, o ktorych nie macie > pojecia. a skąd wiesz że nie mam pojęcia? chociażby o tym co przed chwilą napisałaś? jak możesz wyciagać takie wnioski? > Jej sprawa - mowicie, jej zycie... nikogo na forum nie razi, ze > zostaja w jakich sposob poinformowani o planowaniu zabicia czlowieka. płodu, dziewczyno, > Wielu z was jeszcze kilka dni temu plakalo i modlilo sie za dusze Papieza... a skąd to możesz wiedzieć? nie lubię wywlekać na forum własnych przeżyć ale zapewniam cię że daleko mi było do MODLENIA SIE o dusze papieza, jak to ladnie ujelas... > No i jeszcze jedno - mowiac tej dziewczynie, ze to jej wlasna sprawa > informujecie ja rowniez o tym, ze jesli przytrafi jej sie jedna z wielu > komplikacji pozabiegowych - to tez bedzie jej sprawa... bo to jest jej własna sprawa - szkoda tylko że osoby takie jak ty tego nigdy nie zrozumieja. to jest wlasnie wasz glowny problem > kto was pomyslal o ojcu > dziecka, ktory moze nie chce, by jego dziecko splynelo do wiadra pod fotelem > ginek.? nie rozsmieszaj mnie... > Jak mozecie mowic, ze to tylko jej zycie? bo to jest jej zycie, bede to chyba powtarzac w nieskonczonosc bo nigdy do was nie dotrze... > Dlaczego nikt jej nie wypomina glupoty i lekkomyslnosci, ktora doprowadzila ja > do sytuacji, w ktorej moze zrujnowac zycie przynajmniej 3 osobom [ona, dziecko, > ojciec]... dlatego ze nie napisala tego postu po to zeby ktos jej cos wypominal, tylko proszac o pomoc. wlasnie dlatego. i tez dlatego mowie na was ciotki klotki, bo tylko byscie wypominaly i komentowaly, a same tez macie ladne rzeczy na sumieniu. > zal mi was... mi tez ciebie zal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Do zwolennikow aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:45 >na calym swiecie tylko nie w naszym pieknym kraju Proszę poczytać strony feminiskek ktore ubolewają że w 8 krajach europejskich zabijanie nienarodzonych dzieci jest niezgodne z prawem A w takiej Portugalii kilka kobiet które zabiły siedi w więzieniu Faktycznie Nasz Kraj jest piękny Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: Do zwolennikow aborcji 13.04.05, 19:47 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > A w takiej Portugalii kilka kobiet które zabiły siedi w więzieniu zabiły... nasze niezrozumienie wynika moim zdaniem z innej interpretacji pewnych słow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPDorota Re: Do zwolennikow aborcji IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 14.04.05, 10:39 To co kazdy robi ze swoja d* to jego sprawa i sprawa jego sumienia. Ja ciazy nie usune. Ale nie interesuje mnie co zrobia inne kobiety. To one z tym beda zyly i one ponosza odpowiedzialnosc za swoj czyn. "Nielegalnosc" aborcji w Polsce polega na tym, ze wykonuje sie ich tyle ile sie wykonywalo przed zakazem, a roznica jest tylko w koszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Do zwolennikow aborcji 14.04.05, 14:52 "Nielegalnosc" aborcji w > Polsce polega na tym, ze wykonuje sie ich tyle ile sie wykonywalo przed > zakazem, a roznica jest tylko w koszcie. A dlaczego? Bo ludzie w ten sposob podchodza do sprawy - nie wolno? aha, to znaczy, ze trzeba po prostu wiecej zaplacic... raczka raczke... A moze tak troche edukacji seksualnej? Uswiadamiania ludziom jakimi konsekwencjami moze skonczyc sie seks...potencjalnie kazdy stosunek moze skonczyc sie ciaza... a ludzie sie zachowuja jakby byli ciezko zdziwieni, ze poszli z kims do lozka i zaszli w ciaze... Prosze cie... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_dzbonie Re: Do zwolennikow aborcji 14.04.05, 15:00 > A moze tak troche edukacji seksualnej? Edukacja seksualna w Polsce srpwadza sie do powiedzenia, ze to grzech. Jak probowano wydac porzadna ksiazke na tematy seksu i antykoncepcji to od razu podniosl sie wrzask moherowych bab. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Do zwolennikow aborcji 15.04.05, 18:48 Nie kazdy ma na stanie moherowa babe w domu, wiec mi nie pitolcie, ze rodzice nie moga uswiadomic dzieci... mnie jakos uswiadomili bez ksiazek, bab i gadania o motylkach. Nigdy w niechciana ciaze nie zaszlam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Do zwolennikow aborcji IP: *.ien.pw.edu.pl 16.04.05, 15:21 To dobrze ze sie uswiadomilas i nie zaszlas w ciaze. Co robia inne lale i dlaczego nikt ich nie uswiadomil to ich problem - niech sie skrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> A jednak coś się zmieniło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 15:41 >"Nielegalnosc" aborcji w > Polsce polega na tym, ze wykonuje sie ich tyle ile sie wykonywalo przed > zakazem, a roznica jest tylko w koszcie. W czasie prawnej dopuszczalności zabijania nienarodzonych lekarz proponował to każdej kobiecie spodziewającej się urodzenia dziecka, przynajmniej miał taki obowiązek, a aktywistki ruchów kobiecych trąbiły na prawo i lewo że to tylko zabieg. Dzięki Bogu dzisiaj lekarz nie wychodzi z taką propozycją, a i feministki zostały zmuszone nazwać to po imieniu czyli że to zło. A że zachęcaja do zła w dalszym ciągu to juz inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit KONIEC PIEPRZENIA 16.04.05, 00:46 zastanawiam sie kiedy skończy sie koniec tego bezsensownego chrzanienia obrońcow nienarodzonych dzieci.macie świetną metodę wkurzania: metoda zdartej płyty. w kólko to samo, w kółko to samo. widzicie na dodatek swiat w białych i czarnych kolorach: "zaszła w ciąże? to po co dawała d...y". A to powoływanie się na paieża..to już bezczelność, conajmniej.Czy jesli umiera osoba która kochałas(łes) i szanowałes to nagle przyjmujesz jej wszystkie poglądy? Powoli dochodzę do wniosku ze dyskusje na ten temat są jałowe. A najgorsze jest to ze nie ma co z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobacz to konieczn Re: Aborcja IP: *.elk.mm.pl 16.04.05, 08:50 www.abortionismurder.org/notconvinced.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 16.04.05, 15:59 Fajne. Rozumiem, ze to taka chytra podpucha, zebym zmienil zdanie na temat aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 16:51 Widzialam strone abortionismurder.Tak zwane "plody" maja juz wszystkie czesci ciala a to ze w innych proporcjach niz my nie robi z nich nie-ludzi.Ja na drugim juz forum mam zdanie inne niz Rychu. Moi mili! NA ADOPCJE NOWORODKA Z UREGULOWANA SYTUACJA PRAWNA CZEKA SIE W POLSCE NAWET I 10 LAT!!!!!!! Faktycznie prawo do zycia jak to ktos tu juz ujal to jeszcze nie obowiazek... Byla to wypowiedz ktorej nie zapomne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Aborcja IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 17.04.05, 17:05 > Byla to wypowiedz ktorej nie zapomne! To moja wypowiedz. A ty po ktorej stronie sie opowiadasz, bo za grosz cie nie moge zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monica Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:30 DO ARTUR PRZERYWACZ: Ja osobiscie jestem temu bardzo przeciwna bo uwazam ze jest wiele wyjsc alternatywnych, ale uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo sama decydowac, bo przeciez ustawa aborcyjna nie zmienilaby niczego oprocz cen zabiegow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Aborcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:26 oj szczęsliwcy,wam tego życia nie odebrano, więc pozwólcie żyć innym Odpowiedz Link Zgłoś
milosnicy Re: Aborcja 18.04.05, 20:28 do tych wszystkich TOLERANCYJNYCH !!!!! Decydować o swoim zyciu mozesz, kiedy stoisz na krawedzi dachu 10 pietrowego bloku skoczyc -nie skoczyć, a jesli jestes w ciąży to decydujesz o zyciu czyimś NIE TWOIM!!! jakby ktoś zapomniał to zycie dziecka, twojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Aborcja IP: *.spray.net.pl 18.04.05, 22:46 Wiosna nasza, a lato muminkow. Pieprzysz 3 po 3. Co kazda lala robi ze swoim brzuchem to jej problem. I nie jest to tolerancja tylko swoboda obywatela. Wolnosc swiatopogladu i wyznania. Obojetnie czy sie to komus podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś