Dodaj do ulubionych

A ja szukam Ksiecia z bajki

03.06.05, 19:58
Niestety taka prawda. Wciąż szukam Księcia z bajki. Raz w życiu bylam
zakochana i było wspaniale. Teraz nie potrafie związać się już z żadnym
facetem, przeszkadzają mi nawet błahostki. Chyba podświadomie porównuje ich
do mojego ex. I mimo że chce zapomnieć i wiem że muszę żyć dalej nie potrafie
zmienić własnego nastawienia, nie mogę sie przełamać. Dąże do zdobycia
ideału, i to nie tylko na płaszczyźnie miłosnej. Lubie mieć wszystko co
najlepsze, jestem perfekcjonalistką, być może kiedyś mnie to zgubi , ale ja
nie umiem zadowolić się namiatką, bo zasmakowałam tego co najlepsze i nie
potrzebuje "marnych" namiastek. Znajomi czasem mówią mi że nie ma ludzi
doskonałych, niezastąpionych, że będę sama, bo Książe z bajki nie istnieje. A
ja mimo że jestem dorosłą racjonalistką nie mogę jakoś się z tym pogodzić?
Ratujcie ! :}
Obserwuj wątek
    • buloslawski Re: A ja szukam Ksiecia z bajki 03.06.05, 20:23
      Nie obraz sie za to co powiem, ale z takim podejsciem to faceta sobie dlugo nie
      znajdziesz. A moze przestan porownywac ich ze swoim bylym i zacznij od nowa
      wszystko? Nie mow, ze sie nie da. Wszystko sie da jesli sie tego bardzo chce.
      Nie bede tu powtarzal slow Twych znajomych typu: "nie ma idealow na swiecie"
      itp. ale samo podejscie jakie masz jest dosyc przerazajace. Polecam popracowac
      nad soba, bo ten perfekcjonizm juz po czesci Cie zgubil... Pozdrawiam.
      ps. aha jeszcze jedno...czasem najmniejsza blahostka moze byc piekniejsza od
      wyidealizowanego prezentu...
    • Gość: . Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:23
      nie ma co czekac na ksiecia. jak sama nazwa sugeruje on istnieje w bajkach a my
      tu mamy prawdziwe zycie. z doswiadczenia niestety wiem ze ideal nie istnieje
      (no,moze tylko w twojej wyobrazni). ja szukam faceta ktory bedzie podobny do
      idealu,ale nim jednoczesnie nie bedzie. subtelna roznica a robi swoje.
    • kasan1512 Re: A ja szukam Ksiecia z bajki 03.06.05, 20:40
      My Ci nie pomożemy... Albo zrobisz to sama(czyli obniżysz poprzeczkę dla
      facetów) będziesz sama do końca życie. Ewentualnie jakiś psycholog czy
      psychiatra... terapeuta czy coś takiego...
    • Gość: mala Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.run.pl / *.run.pl 03.06.05, 21:26
      a moj narzeczony jest idealem i jest ksieciem z bajki. szkoda mi was. nie kazdy
      ma tyle szczescia co ja :D
      • Gość: schilla Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.telpol.net.pl 04.06.05, 08:44
        a możesz mi napisac z któjej bajki? i jak sie do niej dostalaś że go wogóle
        poznałaś...a tak wogóle to tylko bajki kończą się"i zyli dluuugo i
        szczęsliwie"a tu niestety prawdziwe życie i "jak się ułożymy do spania tak sie
        wyśpimy" narazie jest księciem z bajki,ale jak bajka sie skończy,zacznie się
        rzeczywistość......Powodzenia życzę!
    • agent_towarzyski Re: A ja szukam Ksiecia z bajki 03.06.05, 23:57
      No to masz tak jak ja.

Czytaj: tylko najlepsze jest wystarczająco dobre.
      Nie potrafię inaczej.
      Wobec siebie wymagam jeszcze więcej.

Cholera jasna mnie czasem bierze z tego powodu.
    • bajka228 Re: A ja szukam Ksiecia z bajki 04.06.05, 13:22
      skoro jestes taka racjonalistka i perfekcjonistka to proponuje na poczatek
      stanac przed lustrem i zastanowic sie czy tak naparawe jestes taka doskonala i
      zaslugujesz tylko na ksiecia z bajki i na nikogo innego. jak sie dobrze
      przyjrzysz to zobaczysz wreszcie kilka swoich wad. w miedzy czasie pomysl tez
      czy Ty zawsze bylas taka idealna i najlepsza we wszystkim - chociazby w szkole,
      w pracy i ogolnie. no wiec jak...? taka ksiazniczka z Ciebie?

ps. ja tez jestem perfekcjonistka ale rozumiem to w inny sposob niz Ty. staram
      sie od siebie wymagac jak najwiecej zeby byc w czyms jeszcze lepsza - siebie
      chce ciagle poprawiac a nie poprawiac innych zeby <<miec>> to co najlepsze.
    • katarinaa bajka228 04.06.05, 13:46
      Twoja wypowiedz wydała mi się najbardziej interesująca. Tu nie chodzi o to że
      ja jestem super doskanała, perfekcyjna itp. choć przyznam, że się staram i też
      wiele od siebie samej wymagam. Problem polega na tym, że nie potrafię (czytaj
      nie chcę) przełamać się i rozpocząć jakiejś znajomości albo związku z kimś, kto
      nie jest moim zdaniem "ideałem". Po prostu szkoda mi czasu, żeby angażować się
      w coś co mnie nie sadysfakcjonuje, nie daje radości. Wole nie wchodzić w takie
      relacje, bo po co mam krzywdzić kogoś dając mu nadzieję skoro wiem dobrze, że
      nie zależy mi na podtrzymywaniu takiego związku. Wiem, że może być (no bo
      było....) fantastycznie, dlatego nie mam ochoty pocieszać się i "zabawiać", aby
      zabić czas albo się znieczulać. Taka już jestem... przynajmniej szczera :)

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. Zdaję sobię sprawę, że to mój problem.
      Byłam jedynie ciekawa Waszych opinii.
      Pozdrawiam :)
      • bajka228 Re: bajka228 04.06.05, 15:49
        wiec wroc do faceta, ktory byl dla Ciebie ideałem albo sprobuj zwiazku z kims ,
        kto do tej pory byl najblizszy Twojemu pojeciu idealu.
        a poza tym w koncu bedziesz straszna nudziara jak nie zaczniesz sie bawic.
        przeciez nie musisz sie od razu wiazac z kims kto Ci nie odpowiada. moze powiem
        Ci cos na przykladzie mojego brata. on tez nie chce sie zwiać <<z byle kim>>
        ale jednoczesnie nie rezygnuje z umawiania sie z dziewczynami. poprostu okresla
        sytuacje na poczatku zeby dziewczyna nie miala zludzen, ze nie jest dla niego
        ta jedyna. jeszcze nie slyszalam zeby ktorakolwiek byla na niego obrazona jak
        po kilku tygodniach rezygnowal.
    • Gość: ** Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 18:28
      Powodzenia. Podobno marzenia się spelniaja, wiec moze sie uda znalezc ksiecia z
      bajki. Ja tez szukam kogos takiego, ale jak narazie nic.
      Caluski :))
      • fiona84 Re: A ja szukam Ksiecia z bajki 04.06.05, 18:51
        Maaatko... Po co ci ksiaze z bajki? Takie normalne chlopaczki- tak, wlasnie
        tacy, jakich mijamy codziennie na ulicy- potrafia byc straaasznie fajni!!!
        Normalni. Kochajacy. ;) A skoro ex byl idealem, to czemu juz jest ex?
        Ps. Ksiazeta z bajek generalnie preferuja ksiezniczki ;)
        • Gość: MAGDALENA Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 01:43
          DROGA FIONO!SKORO PISZESZ O CHLOPACZKACH-TAKICH FAJNYCH I Z ULICY,TO DLACZEGO
          PODAJESZ SIE ZA FIONE???NIE LEPIEJ TAK NORMALNIE-JAK NORMALNA DZIEWCZYNA-TAKA
          FAJNA Z ULICY!!WIDZE, ZE SWYM NICKIEM LECZYSZ SWOJE KOMLEKSY!!-FIONA TO
          PRZECIEZ KIEZNICZKA!!:-)))-KTORA CZEKALA NA SWEGO KSIECIA-CZYZ NIE??POZRAWIAM
          MAGDALENA
    • Gość: magdalenka Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 01:36
      Droga KATARINKO!!!Przyznam szczerze,ze list TWOJ BARDZO MNIE PORUSZYL-ALE
      POZYTYWNIE!:-)),bowiem juz dawno nie mialam okazji spotkac tak wartosciowej jak
      ty osoby!!osoby,ktora szczerze i otwarcie potrafi wyrazac swe
      uczucia,pragnienia i oczekiwania, i ktora umie przyznac sie do nich przed
      swiatem,jak i samA soba:-))NIESTETY,w swiecie ktorym zyjemy ,to rzadkie
      zjawisko!!kazdy zgrywa pozera,gra ,oklamujac siebie i innych,ze wszystko jest
      ok,ze jest szczesliwy,chociaz wcale tak nie jest!!Dziewczyny czesto sa w
      zwiazkach,byle tylko z kims byc-nie wazne z kim i jak dlugo!-a potem wielkie
      rozczarowania,rozstania i leczenie smuteczkow nalogiem lub nowym facetem!!NIE
      TEDY JEDNAK DROGA!LEPIEJ BYC SOLO ,ANIZELI TKWIC W CZYMS, CO NIE MA PRZYSZLOSCI
      LUB JEST TOKSYCZNE!!POZA TYM ZWIAZEK POWINIEN BYC OPARTY NA WZAJEMNYCH
      UCZUCIACH:MILOSCI,SZACUNKU,PRZYJAZNI,CZULOSCI,SERDECZNOSCI,OCZAROWANIA SOBA,A
      NIE TYLKO I WYLACZNIE NA SEKSIE-WTEDY MAMY DO CZYNIENIA Z ROMANSEM-A JAK WIDAC
      NIEWIELE MA ON WSPOLNEGO PRAWDZIWYM ZYCIEM WE DWOJE!!WARTO WIEC POCZEKAC NA
      TEGO WLASCIWEGO FACETA,KTORY Z PEWNOSCIA SIE WKROTCE POJAWI-A BEDZIE TO MOMENT
      NAJMNIEJ PRZEZ CIEBIE SPODZIEWANY!!POKI CO, WARTO WYKORZYSTAC SWOJA WOLNOSC NA
      POZNANIE SIEBIE I SWOJEJ OSOBOWOSCI, ORAZ NA WLASNE PASJE I ZAINTERESOWANIA!
      NIGDY NIE WIADOMO PRZECIEZ ,CZY W PRZYSZLOSCI BEDZIESZ MIALA CZAS I OCHOTE NA
      WIELE SPRAW,KTORYM MOZESZ JESZCZE POSWIECIC WIELE UWAGI!!:-)FACET TO TEZ
      PEWNEGO RODZAJU "UZIEMIENIE",A NA TO PRZYJDZIE WLASCIWA PORA!!POZA TYM
      PROPONUJE ABY NIE SUGEROWAC SIE ,W KONTAKTACH Z PLCIA MESKA, SWOIM EKS NA
      ZASADZIE:"MOJ BYLY BYL BRUNETEM O BRAZOWYCH OCZACH,TO TYLKO TACY WCHODZA W
      GRE"DLACZEGO???????????MOZNA PRZEZ TO WIELE STRACIC-CHOCBY PRAWDZIWEGO "KSIECIA
      Z BAJKI" O ZLOCISTYCH WLOSACH I BLEKITNYM SPOJRZENIU.KATARINO!!!CHCE CIE
      POCIESZYC FAKTEM,IZ WIELE LASEK W TWOIM WIEKU, JESZCZE NIGDY NIE MIALO
      CHLOPAKA!!-NIE TYLKO TAK NA SERIO,ALE W OGOLE!!ONE TEZ CZEKAJA NA
      SWEGO "KSIECIA Z BAJKI"!A W TYM OCZEKIWANIU -JAK WIDZISZ NIE JESTES SAMA!!ZYCZE
      CI DUZO CIERPLIWOSCI I WYTRWALOSCI, ORAZ SERDECZNIE POZDRAWIAM!!KTO WIE MOZE
      JUZ JUTRO MOJ LIST OKAZE SIE NIEAKTUALNY!!POZDRAWIAM MAGDALENA:-)))
      • Gość: kali Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.ztpnet.pl 08.06.05, 01:38
        Nie krzycz.
        • Gość: analqwerty Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.ny-newyorkc0.sa.earthlink.net 08.06.05, 06:06
          ja mam 30 cm naganiacza moglbym ci pomoc
          • Gość: magdalena Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:55
            hey ty od naganiacza!!!przeczytaj moja wypowiedz a moze zaczaisz o co w tym
            chodzi!!:-))mala podpowiedz:nie o sex ale o milosc przypieczetowana seksem!!
            pozdrawiam pana
    • Gość: barbie Re: A ja szukam Ksiecia z bajki IP: *.toya.net.pl 12.06.05, 22:00
      ja tez szukam ksiecia z bajki ale nie wiem czy znajde bo mam swiadomosc ze nie
      ma idealow
      i tez nie zadowala mnie cokolwiek jak juz kogos miec to kogos naprawde
      wyjatkowego
      • terre4 Re: A ja szukam Ksiecia z bajki 12.06.05, 23:27
        a ja Ciebie rozumiem.poniewaz ja tez jestemn idealistką i nawet jakis maly
        szczegol u faceta,potrafi mnie wkurzyc i zniechecic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka