Gość: Natalicze Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.168.1. / *.zgora.dialog.net.pl 05.06.05, 20:23 Wydaje mi sie ze nie ... milosc to milosc pokona wszystko... pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:39 w moim przypadku to jest bardziej zauroczenie niz miłosc..on jest m,odszy ode mnie o rok,na poczatku z dystansem do tego podeszlam,nie trakowalam tego powaznie,zdziwilam sie bardzo kiedy sie okazalo ze jemu nie przeszkadza to ze jestem starsza-juz teraz mi wali serce jak sobie o nim pomsyle :-),ja wiem tylko jedno,jesli sie cos do kogos czuje to sie zwraca uwagi na wiek,bo tylko uczucie sie liczy tak naprawde i jesli to jest PRAWDZIWA miłosc to pokona nie takie bariery jak wiek..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Tylko rok???? IP: *.dyn.optonline.net 07.06.05, 05:48 Rok czasu to zadna roznica Odpowiedz Link Zgłoś
agent_towarzyski Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 05.06.05, 20:47 Miłość może pokonać barierę wieku, ale w rozsądnych granicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:09 czy ja wiem..mysle ze jesli dwoje ludzi łacza (przynajmniej w jakims stopniu) wspolne zainteresowania,lubia te same rzeczy,maja podobne charaktery i w ogole maja o czym ze soba rozmawiac,to mysle ze wiek sie nie liczy,chociaz z drugiej strony im wieksza jest róznica wieku.tym jest chyba trudniej ale przynajmniej mozna sprobowac,dac sobie szanse,poznac sie blizej,z czasem sie przeciez okaze czy to ta osoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_towarzyski Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 05.06.05, 21:25 Czy związałabyś się z dwa razy starszym mężczyzną? Albo zapytam inaczej. Sądisz, że statystyczny facet związałby się z dwa razy starszą kobietą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:35 nie wiem co zrobilby taki facet,moge tylko mowic za siebie,jesli nie znalazlabym prawdziwej miłosci wsrod moich rówienikow albo cos koło tego,a zakochalabym sie w starszym facecie to czemu mialbym sie bronic przed takim uczuciem,nie ma nic gorszego niz bronic sie przed miłoscia i odrzucac ją,a wiem ze są takie kobiety ktore celowo szukaja miłosci wsrod straszych,dojrzalszych facetow,wiec to jednak jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
agent_towarzyski Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 05.06.05, 21:41 Kobiety postrzegają świat przez pryzmat emocji. Faceci to przede wszystkim wzrokowcy i racjonaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:49 tak zawsze bylo,jest i będzie z reszta jak by nie było miłosc jest ponad wszystkim,bez niej życie byloby smutne,dlatego jesli juz sie pojawia to nie mozna jej odrzucac,bo tym samym odrzuca sie szczęscie a przeciez kazdy z nas chce byc szczesliwy..tym pozytywnym akcentem koncze moje "wywody" :-)pozdrawiam agent_towarzyski Odpowiedz Link Zgłoś
caprissa Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 05.06.05, 22:07 Gość portalu: jedna napisał(a): > tak zawsze bylo,jest i będzie z reszta jak by nie było miłosc jest ponad > wszystkim,bez niej życie byloby smutne,dlatego jesli juz sie pojawia to nie > mozna jej odrzucac,bo tym samym odrzuca sie szczęscie a przeciez kazdy z nas > chce byc szczesliwy..tym pozytywnym akcentem koncze moje "wywody" :-) pozdrawiam > > agent_towarzyski Tak miłosci nie wolno ani zadepatc a tym bardziej odrzucic:)Dusza nie ma wieku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:14 Przyznaję 100% racji - choć bardzo rzadko mi się to zdarza:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiek84 Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:39 myślę że nie... napewno jest rożne podejście do pewnych sytuacji ale to jest samo życie. Mój chłopak jest starszy 10 lat. Często mamy inne poglądy ale umiemy uszanować swoje zdanie. Układa nam się dobrze... szczerze zawsze wolałam straszych chłopaków...bo są psychicznie dojrzalsi... Odpowiedz Link Zgłoś
maya2006 Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 05.06.05, 22:10 uwazam, ze roznica wieku nie liczy sie, owszem, liczy sie roznica doswiadczen, pogladow, przyzwyczajen, fizycznego zdrowia itd. a ze czesto taka roznica spowodowana jest wiekiem, dlatego wiek jest powodem braku wzajemnego zrozumienia. i moze byc przeszkoda. to sie czesto zdarza. czesto, ale przeciez nie zawsze, wiec w tych innych wypadkach wiek sie nie liczy, liczy sie to, ze ludzie sie nawzajem rozumieja. ciekawe, ze bardziej tolerancyjne sa zazwyczaj kobiety: czasami facet, brzydki, stary, gruby, z taaaakim brzuchem , a ona mloda ladna, go taaak kocha-dla wartosci wewnetrznych. a na odwrot to rzadziej,(no bo jak taka stara, z obwislymi piersiami?... a gosciu staruch pomarszczony, z obwislym brzuchem i lysina lepszy?) tjaa , kulturowe wzorce to chyba trudno pokonac.. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_towarzyski Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 05.06.05, 23:08 > ciekawe, ze bardziej tolerancyjne sa zazwyczaj kobiety: czasami facet, brzydki, > stary, gruby, z taaaakim brzuchem , a ona mloda ladna, go taaak kocha-dla > wartosci wewnetrznych. a na odwrot to rzadziej,(no bo jak taka stara, z > obwislymi piersiami?... a gosciu staruch pomarszczony, z obwislym brzuchem i > lysina lepszy?) tjaa , kulturowe wzorce to chyba trudno pokonac.. To nie ma nic wspólnego z kulturą i tradycjami, a raczej z instynktami. Kobiety generalnie szukają ciepła, stabilizacji, poczucia bezpieczeństwa. Mężczyźni natomiast to poszukiwacze przygód, ekscentrycznych emocji, nie zależy im na stabilizacji dlatego poszukują raczej młodszych od siebie partnerek. Na taką kobietę mogą mieć większy wpływ. Według mnie faceci wchodzący w związki ze starszymi paniami mają takie same potrzeby jak kobiety łączące się ze starszymi mężczyznami, czyli potrzeby ciepła, bezpieczeństwa, stałości w uczuciach, etc... Moim zdaniem Ci panowie są nieco zniewieściali. Szukają w kobietach obrazu własnej matki. Pewnie zauważyłyście pewną prawidłowość. Kobiety wiążą się generalnie ze starszymi facetami, więc analogicznie Ci faceci są z młodszymi kobietami. Wszelkie odstępstwa od tej reguły to ewenement. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.chello.pl 07.06.05, 09:54 Mylisz sie co do wiekszego wplywu na mlodsze partnerki. Wplyw i manipulacja dzialaj na osoby slabe i niesiwiadome togo co sie wokol nich dzieje. A nie ma toc wspolnego zwiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
maya2006 Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 08.06.05, 21:21 agent_towarzyski napisała: > To nie ma nic wspólnego z kulturą i tradycjami, a raczej z instynktami. > Kobiety generalnie szukają ciepła, stabilizacji, poczucia bezpieczeństwa." 1)wiesz ja tez przyczytalam pare ksiazek na temat wplywow genow na nasze zachowania w stosunku do wyboru partnerow. faktem jest, ze kobiety poszukiwaly stalosci i zapewnienia bytu potomstwu. no ale nie przesadzajmy taki apetyczny rownolatek bardziej sie nadaje na ojca niz taki obwisly staruch bleeehh 2) co do kobiet z mlodszymi facetami to analizujac te zwiazki zauwazamy kobiety zazwyczaj bogate i pewne siebie, czyli nie majace skrupulow, na zasadzie "o matko a co ja zrobie za pare lat jak mi piersi obwisna". one sobie znajda nowego. I TO JEST TO COI JA NAZYWAM ROWNOUPRAWNIENIEM !!!!! 3)mezczyzno, pamietaj, trzeba uwazac, by te teorie i pseudoteorie nie byly wytlumaczeniem dla wlasnego grubego brzucha i lysiny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:18 Jedyny mężczyzna, którego kochałam, jest ode mnie o 7 lat starszy, dobiega 30,a ja jestem lekko po dwudziestce. To nie ma najmniejszego znaczenia, wydaje mi się, jakbym znała go od dawna. Poza tym, znam kilka szczęsliwych par z większą różnicą wieku (np 8 i 19 lat). Gdyby zdarzyło mi się poznać kogoś dwukrotnie starszego, jego wiek nie byłby żadną przeszkodą w przypadku związku.Szukać należy sercem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kathe21 Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 06.06.05, 19:47 Czy może istniec prawdziwa miłość między 43 letnim mężczyzną a 21 letnia dziewczyna ?(Nie chodzi tutaj o sponsoring!!) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rocco Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 07.06.05, 03:38 Moze istniec taka prawdziwa milosc , wkoncu czemu nie moga sie kochac :) A ty szukasz jakiegos poparcia ? od nas ? , to ty powinnas to wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
kathe21 Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 08.06.05, 10:13 dr.rocco napisał: > Moze istniec taka prawdziwa milosc , wkoncu czemu nie moga sie kochac :) > A ty szukasz jakiegos poparcia ? od nas ? , to ty powinnas to wiedziec. Jestem zozdarta uczuciowo z jednej strony chciałabym młodszego faceta a z drugiej strasznie sie do niego przywiązałam:)Wiadomo z wiekiem facet który jest starszy o 22 lata nie bedzie mnie zaspakajał tak jak by to zrobił młody.Owszem teraz czuje sie dowartościowana dzieki niemu.. Ale czy to ma sens na dłużaszą mete ? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rocco Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 08.06.05, 21:13 Mysle , ze to ty powinnas znalejsc odpowiedz na to pytanie , tylko ty podejmiesz decyzje. Prawda , on z wiekiem moze miec klopoty z sexem , ale nie musi tak byc , mozna tylko zgadywac , a to czy bedziesz szczesliwa , tego nikt nie wie , z mlodszym czlowiekiem tez moze sie nie udac , mlodzi tez bywaja slabi w lozku , no i jesli bedziesz kochac tego faceta , to nie bedziesz cenic bardziej sexu od milosci , mysle ze milosc bedzie na 1 miejscu , no ale to twoje zycie i to ty decydujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pama Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:27 na dluzsza mete? to znaczy na cale zycie? nie ma sensu, dzieci beda mialy dziadka a nie ojca, zostaniesz wdowa w wieku okolo 40 lat i tyle bedzie z milosci Odpowiedz Link Zgłoś
grida Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 07.06.05, 08:52 oczywiscie ze tak... sama jestem z mezczyzna dwukrotnie starszym, jestesmy juz 2 lata razem - i naprawde taka milosc moze istniec. Jak ktos napisal dusza nie ma wieku.... serce nie sluga, wiek nie gra zadnej roli, liczy sie uczucie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilarose Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.net-serwis.pl 07.06.05, 10:11 Jesli jest dojrzałe uczucie miedzy nimi, różnica wieku nie ma specjalnego znaczenia. Choć jesli jest duża, np. ona ma 20, a on 54, mogą być trudności w porozumieniu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
grida Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? 07.06.05, 22:41 > Choć jesli jest duża, np. ona ma 20, a on 54, mogą być trudności w > porozumieniu sie. niekoniecznie, bowiem wszystko zalezy od podejscia obydwojga, owszem to znaczna roznica ale ponoc w milosci wszystko jest mozliwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ET Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.lambert.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:38 oczywiście, różnica 100 lat to jednak pewien problem, bo zakładając że ona jest pełnoletnia (18) to przy jego 100+18 chyba non consumatum Odpowiedz Link Zgłoś
tyka444 24 lata roznicy 08.06.05, 00:15 moj chlopak ma 45 lat a ja 21,jestesmy ze soba od roku czasu i jest naprawde cudownie! Nigdy nie czulam sie tak doceniona, dopieszczona i dowartosciowana jak teraz.Swiata poza nim nie widze:) I mam gdzies to,ze niektorzy ludzie sa przekonani ze jestem z nim dla pieniedzy - ktorych zreszta za duzo nie ma..hehe Milosc naprawde nie zna granic!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex 31 lat roznicy IP: 193.19.146.* 14.06.05, 10:31 ja mam 20 moj facet 51 i jest super.jestesmy ze soba ponad rok i niczego nie załuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piękna 16 Re: 31 lat roznicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 13:27 Mnie osobiście przeszkadza różnica chodźby 6 lat. Może to dlatego że jestem jeszcze młoda i starszy męszczyzna to wyzwanie...On myśli o wielu sprawach zupełnie inaczej,np.:sex.On ma ochota nawte na pierwszej randce a ja nie no bo to wiadomo że kobiety myślą inaczej.Pomyślicie sobie że taki który jest 2 lata starszy tez zawsze ma ochote.Ale jemu albo sie uda albo nie i też bedzie fajnie,a taki DUŻO starszy myśli sobie że to przecierz normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Czy różnica wieku jest istotna w miłości? IP: *.akademiki.uni.torun.pl 15.06.05, 01:01 w miłości nie ma granic, no coż ale kiedy warunki juz nie to nie można poszaleć Odpowiedz Link Zgłoś