Dodaj do ulubionych

wcale nie ma tylu rozowych barbie !!!

04.09.05, 17:57
Ostatnio wybralam sie na miasto i uwaznie przygladalam sie dziewczynom, w co
sa ubrane, jak wygladaja. Wszyscy narzekacie, ze tyle dziewczyn stroi sie na
rozowe barbie. Wcale nie !!!!!!!!! Tylko ja bylam na rozowo :) bo lubie ten
kolor. Ale chyba wyrobil sie jakis nowy stereotyp. Polacy lubia narzekac,
narzekaja na wszystko, teraz jeszcze na rozowe panienki, ktrorych tak
naprawde jest bardzo malo @!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: o.n.a.1986 Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.chello.pl 04.09.05, 18:05
      albo bylas w zlym miejscu o zlej porze...
      • Gość: aia Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 04.09.05, 18:12
        nie prawda ja tak samo bylam w sklepie ostatnio i wcale nie widzialam lalek
        barbi bzdury gadacie..
        • Gość: jagoda Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 18:15
          brawa dla autorki wreszcie ktos napisal cos madrego, polacy lubia narzekac a
          jeszcze bardziej obgadywac innych, tylko sami nic u siebie nie widza. Mam
          wrazenie ze jedna osoba zaczela budowac taki stereotyp a reszta sie pod tym
          podpisuje, bo tak im wygodnie, bo zazdroszcza, bo maskuja swoje kompleksy ...
          kto ich tam wie :>
          • Gość: edytka_b Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:46
            Dzieki ze mnie popierasz. A Polacy naprawde narzekaja na wszystko. A moze
            oglosilibysmy jakas akcje, zeby we wszystkim odnajdowac jakies dobre strony.
            Oczywiscie w granicach mozliwosci :)
    • sophiye Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! 04.09.05, 18:19
      ja do rozowego koloru nic nie mam ani do dziewczyn ubranych jak lalki Barbie,
      niech kazdy sie nosi jak chce:)na bialo, czarno, rozowo czy sraczkowato:)
    • Gość: bialachmurka Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 18:55
      NOWY STEREOTYP ttaaaa
    • Gość: bialachmurka Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 18:55
      NOWY STEREOTYP ttaaaa
      • Gość: scayla Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 04.09.05, 20:57
        popierwam!!!!!!!! przeciez to sprawa indywidualna jak kto lubi sie ubierac!
    • elamodela SPRZECIW 04.09.05, 23:37
      No sorry ale nie dam tutaj generalizować, że lubię narzekać jak wszyscy i jak
      wszyscy mam kompleksy. Głupi stereotyp to jest taki, że jak ktoś ma odmienne
      zdanie od różowej większości społeczeństwa, to na pewno z zazdrości pisze, bo
      ma kompleksy na punkcie swej niezaróżowionej natury. Niech się każdy ubiera w
      co chce i niech sobie każdy lubi co chce, i niech sobie każdy wypowiada swoje
      zdanie jak chce. Mi jest mdło od różowego i nic tego nie zmieni.
      • Gość: jagoda Re: SPRZECIW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 16:26
        brrrr elamodela od takich wlasnie zazdrosnych pind ludzie atrakcyjne kolezanki
        powinny uciekac gdzie pieprz rosnie, bo przez swoje kompleksy zmieniasz sie w
        tokstyczna zolosna panienke bleee :p na widok takich mdli mnie najbardziej :D
        • elamodela Re: SPRZECIW 07.09.05, 01:34
          Jaguś czy Ty naprawdę uważasz, że Ja mogłabym być zazdrosna o Różowy Móżdżek?
          No to się mylisz Skarbie:)
    • kohinor Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! 05.09.05, 16:30
      nie wiem, gdzie mieszkasz, ale sa miasta gdzie rozowe sa 2 na 3 dziewczyny :(
      Ale moze to przypadek - bedac ostatnio w Katowicach zauwazylem inne ciekawe
      zjawisko. Otoz mnostwo dziewczyn nosi tam bale, obcisle spodnie (oczywiscie
      mocno przezroczyste). No i ciekawocha - nie ubieraja BIALYCH stringow (i nie
      wyciagaja ich na plecy) tylko zakladaja zwykle majtasy, tyle, ze CIEMNE.
      Efekt zajefajny: Idzie taka jedna z druga i z paru metrow wyglada, jalby miala
      brudny tylek :)
      • Gość: edytka_b Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:31
        Ja jestem z Radomia. I w moim miescie naprawde nie widac takiego zjawiska. Moze
        jak sie pojdzie na jakas impreze, to wtedy widac wiecej takich odpicowanych
        lasek. A jesli chodzi np o biale obcisle spodnie... i w ogole jakies obcisle
        ubrania, to w Radomiu duzo dziewczyn, ktore sa "pulchcne", ubiera sie w obcisle
        ciuchy, ktore eksponuja wylewacjace sie cialko. To dopiero nie jest fajne.
        Mozna byc przy kosci i fajnie wygladac, ale trzeba tez wiedziec, jak sie wtedy
        ubrac.
    • kot_z_cheshire Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! 05.09.05, 21:42
      Zapraszam do Poznania!!!:):):)
      • Gość: smak.moich.ust Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.telpol.net.pl 05.09.05, 21:52
        No ja sie tez przyjrzałam i kazde coś co szło miałoa lbo buciki,a bo otrbeczke,
        spodenki, bluzeczke, epne kolczyki, spinki RÓŻOWE. ja juz dostejje swira od
        tego koloru... takie słodkie do porzygania.
        • Gość: edytka_b Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:24
          A Wy pewnie chcielibyscie wszystko na czarno??? I jeszcze moze ze spineczkami
          przy glanach czy cos takiego. A mnie np doluje widok grupy metali ubranych na
          czarno w jakies wywloki. Kazdy sie ubiera w to, co mu pasuje. A ze akurat jest
          to czasem cos rozwego... Czemu nie????? Ja chyba zaloze lige ochrony tego
          koloru, bo naprawde denerwuja mnie wszyscy, ktorzy twierdza, ze na rozowo
          ubieraja sie tylko slodkie idiotki. NIE TYLKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: różowa_Cindy Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 22:32
          litosci. nienawisc do rozowego koloru zaraz nam sie wpisze w rzeczywistosc jak
          czarny kot czy 13. a zauwazylas ze rownie duzo co rozowych jest niebieskich
          elementow garderoby ? to chyba lekka przesada mowic, ze ktos jest slodki do
          pozygania gdy ma SPINKI rózowe. oczywiscie zestaw biale spodnie przezroczyste i
          rozowy koronkowy top, torebka, buciki i jeszcze najlepiej lakier na paznokciach
          + blyszczyk daje po oczach a jego "nosicielka" postrzegana jest jako,
          eufemistycznie mowiac, sredniointeligentna naśladowczyni dody elektrody. ale
          caly czas rozmawiajmy o skrajnosciach. problem jest w tym, ze tym, jak to
          mowicie "polskim barbie" brakuje oryginalnosci, odwagi zeby bawic sie modą,
          pomyslu na siebie. wolą kopiowac. i tak "różowa strona mocy" zdobywa
          popleczników. ale jeden rozowy dodatek nie czyni z posiadaczki dartha vadera.
          bez przesady. ale co ja wam bede gadać- przeciez blondynki sa glupie, rude
          wredne, cyganie kradną, prawda ? kłaniam się nisko

• Gość: Robert Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.eia.pl 06.09.05, 09:16
      Jak ja szłew wyrzucić smieci to tez nie widzialem rozowych lalek barbie :) A
      swoją drogą, przejdź sie na dyskoteke to tam ich pełno zobaczysz....
    • Gość: kasia021 Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: 81.15.226.* 06.09.05, 09:56
      Haha no dziwne zeby ktos w lato mial ubierac czarne spodnie, zeby w pupe mocno
      grzalo slonce. Jest lato to nic dziwnego, ze lubimy sie ubierac w letnie kolory:
      bialy czy nawet rozowy.
      • Gość: kasia021 Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: 81.15.226.* 06.09.05, 09:58
        ... a swoja droga moze ktos zrobi liste nielandrynkowatych kolorow i ubran hahaha
        • Gość: jagoda Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:44
          moi drodzy piszecie czesto 'przejdz sie na dyskoteke to sie przekonasz ile tam
          jest rozowych panienek' ale moje pytanie jest takie - a czego wy sie do cholery
          spodziewalyscie na dyskotekach, chyba nie madrych wartosciowych
          dziewczyn/kobiet. Nie mam nic do koloru rozowego, ale jak ktos wczesniej
          napisal polki nie maja jeszcze tej umiejetnosci bawienia sie moda, ale z dobrym
          smakiem i wyczuciem stylu, to jest chyba najgorsze. Zalew tandety paralizuje
          nasze miasta i taka jest prawda, widac to szczegolnie podczas wakacji, ale
          dlaczego utozsamiacie tandete tylko z kolorem rozowym, na widok wielu lasek
          ubranych na bialo niebiesko itp rowniez chce sie rzygac :(( Nie generalizujcie!
          • elamodela Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! 07.09.05, 01:52
            No to mamy kolejny stereotyp.. Na dyskotekach nie ma mądrych, wartościowych
            dziewczyn... Taa jasne. A może ktoś tu jest zazdrosny, bo nie umie się bawić,
            co? A może ktoś nie ma z kim iść do klubu? A może ten ktoś zwyczajnie ma
            kompleksy, bo nie umie tańczyć i metkuje wszystkie koleżanki z dyskotek jako
            łatwe i puste?;))
            A jeśli chodzi o różowy, uważamy go za tandetny, ponieważ:
            a) jest dyżurnym kolorem lalki Barbie
            b) jest taki słodki że aż mdli
            c) zwłaszcza w odpowiednim połączeniu z bielą
            d) jest lansowany przez królowe kiczu (takie jak słodka Paris, Britneya czy
            Pamelka)
            e) jest kopiowany przez różowe móżdżki
            Ja nie mówię o zwykłej bluzce w kolorze róż. Ja mówię o epidemii: dżinsowa mini
            z różowym paseczkiem, biała bluzeczka, różowa spineczka, jestem taka słodka,
            różowe usteczka, bielutkie szpileczki, różowa torebeczka...
            Proszę was - jak to w ogóle można porównywać z modą??? Przecież wszyscy wiedzą,
            że trendy w tym sezonie był błękit i orient, a ta masowa pogoń za różami, to w
            żadnym wypadku nie jest pogoń za modą, ale za kiczem, uważanym w pewnych
            środowiskach (na wiejskich festynach) za "ale laska"... Żałosne to jest, drogie
            panie. I panowie. Chociaż wam można wybaczyć bo wiadomo czym się głównie
            kierujecie. Ale gdzie te kobiety? Aktywne, kreatywne, noszące na sobie Channel
            a nie zielone jabłuszko.. Hello!
            • Gość: różowa_Cindy Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:37
              to jak u Gombrowicza- uwalniając sie z jednej formy popadamy w kolejną. teraz
              dyskoteki- czyli, ze jak ktoś chce potanczyć to już zostaje mu tylko pląsanie w
              pokoju albo dancing dla 80-latków? bo przeciez kluby są dla tych różowych.
              kluby są złe, be fuu i tandetne. śmieszy mnie takie podejscie. ja, jak mam
              ochote, nałożę coś rózowego, bo jestem blondynką i zwyczajnie mi w nim ladnie.
              jesli bedę chciała, pojde potańczyć i guzik mnie obchodzi, czy przypnie mi się
              łatkę idiotki. bede robić, co mi się podoba. i to nie jest egoizm. egoizmem
              jest zmuszanie innych zeby żyli tak, jak my chcemy. szalom :)
            • Gość: ji Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:18
              Taa jasne. A może ktoś tu jest zazdrosny, bo nie umie się bawić,
              co? A może ktoś nie ma z kim iść do klubu? A może ten ktoś zwyczajnie ma
              kompleksy, bo nie umie tańczyć i metkuje wszystkie koleżanki z dyskotek jako
              łatwe i puste?;))

A moze ktos ma takie zdanie ?

Przecież wszyscy wiedzą,
              >
              > że trendy w tym sezonie był błękit i orient,

wszyscy ? ja nic o tym nie wiem

Ale gdzie te kobiety? Aktywne, kreatywne, noszące na sobie Channel
              > a nie zielone jabłuszko..

to ty ?
              • elamodela Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! 08.09.05, 00:10
                Możesz mieć takie zdanie, tak samo jak ja mogę mieć, że nie lubię przesytu
                różowego w krajobrazie. I nie życzę sobie zaszufladkowania, że niby jestem o te
                róże zazdrosna. Mnie też różowy pasuje, ale jest go obecnie za dużo i tyle.
    • Gość: Boguś Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.eia.pl 07.09.05, 10:51
      Ja pie.., jacy niektórzy są tępi!!! Czytajcie dokładnie wypowiedzi
      forumowiczów! Nie chodzi o to ze na dyskoteki chodzą jedynie idioci tylko o to
      ze tam mozna spotkać najwięcej różowych lal!!!
      • Gość: różowa_Cindy Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:56
        ale różowa lala to synonim idiotki. nie powiesz mi, ze różowa lala kojarzy Ci
        się z profesorem Harvardu albo doktoratem z mikrobiologii. najwięcej różowych
        lal = najwiecej idiotek => wniosek co do dyskotek nasuwa się sam.
        • Gość: Boguś Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.eia.pl 07.09.05, 11:01
          Chyba masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu. Przecież na dyskoteki nie
          chodzą sami idioci. Bawią sie tez studenci.
          • Gość: różowa_Cindy Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:10
            Z Tobą też chyba nie najlepiej. wróć do mojego drugiego, jak mniemam, postu i
            przeczytaj jeszcze raz. to była ironia, a ja drwię ze stereotypów. Jak komuś
            się wydaje, ze na dyskoteki chodzą TYLKO idioci, niech siedzi w domu- wolna
            wola. Ja tam wolę potańczyć a opinia o dyskotekach nie jest dla mnie kluczowa,
            gdy podejmuje decyzję, czy wychodzę czy nie. Peace :)
          • Gość: ji Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:14
            a ty myslisz ze wsrod studentek nie ma idiotek ?
            • Gość: jagoda Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:06
              halo halo ludzie, cos mi sie zdaje iz nie dostrzegacie roznicy miedzy dyskoteka
              (na ktorych roi sie od tepych kiepsko ubranych panienek w tanie rozowe ciuszki)
              a clubem (szczegolnie tymi dobrymi gdzie sa selekcjonerzy) wielka szkoda, ze
              polacy jeszcze nie dorosli do rozumienia roznicy miedzy tymi miejscami ;>
    • elamodela Re: wcale nie ma tylu rozowych barbie !!! 08.09.05, 00:16
      Ja się wymiksowuję z tego wątku bo on zmierza do niczego. Wypowiedziałam swoje
      zdanie: nie lubię tandety i rzygać mi się chce od różowych kaszkietów. Nie
      jestem o różowe kaszkiety zazdrosna. Nie jestem toksyczną panienką i zawistną
      koleżanką jak ktoś tu wyżej wspomniał. Chcecie ubierać się tandetnie wasza
      sprawa. Ludzie tańczący to nie idioci, obojętnie gdzie. No chyba że mandarynki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka