Dodaj do ulubionych

samobójstwo

15.11.05, 10:27
co o tym myślicie? czy to tchórzostwo?
Obserwuj wątek
    • heretic-magic Re: samobójstwo 15.11.05, 10:30
      To brak innych wyjsc, ale nie uwazam, zeby to mialo jakis sens, w koncu
      zawsze sie jakos ulozy, a zycie mimo wszystko jest piekne i trzeba je cenic...
      • kocurkaaa Re: samobójstwo 15.11.05, 10:32
        Samobójstwo popełniaja osoby słabe psychicznie,bądź te które nie potrafia dac
        sobie rady ze soba z zyciem.W sumie to chyba jedno i to samo.
      • teenagenina21 Re: samobójstwo 17.11.05, 01:36
        ale przeciez zawsze jest jakies wyjscie...
    • Gość: jozia Re: samobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:31
      Trzeba byc niezlym debilem zeby sie targac na wlasne zycie!!
      • Gość: wegeta Re: samobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:51
        najpierw pomyśl o tym co poczuje twoja rodzina.........Od pół roku staram się
        otrząsnąć i nic
        • Gość: Werka Re: samobójstwo IP: *.pool82107.interbusiness.it 15.11.05, 12:36
          A ja mysle, ze dla niektorych moze to byc rozwiazanie.Sa ludzie ktorzy traca
          cala rodzine w jednej chwili i co wtedy? Ja bym sobie nie umiala wytlumaczyc,
          ze wszystko sie ulozy...
          • heretic-magic Re: samobójstwo 15.11.05, 12:44
            To ze sie ktos zabije nie znaczy ze mu to rodzine zwroci... a pozabawiac
            swiat kolejnego zycia to nie wyjscie... nie mozna uciekac przed uczuciami,
            nawet przed bolem...
      • maczen Re: samobójstwo 15.11.05, 12:32
        Ty chyba nie wiesz, co mówisz!Nie masz zielonego pojecia co dzieje się w glowie
        osoby, która chce się zabić.Nie wiesz, co taka osoba przeżywa.Ale czego można
        się po Tobie spodziewać, skoro nazwanie kogoś "debilem" to wszystko,na co Cie stać!
        • Gość: jozia Re: samobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:41
          No prosze jaka elokwetna sie znalazla
          • maczen Re: samobójstwo 15.11.05, 12:48
            zwyczajnie mam alergię na znieczulicę i prymitywne podejście do poważnych spraw
            • heretic-magic Re: samobójstwo 15.11.05, 12:50
              Czy moglbys sprecyzowac do czyjej wypowiedz sa Twoje kometarze?
            • Gość: jozia Re: samobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:50
              Poprostu nie potrafisz zaakceptowac opinii kogos innego!!!
              • maczen Re: samobójstwo 15.11.05, 13:08
                potrafie zaakceptowac wszystko, poza glupotą
    • lilarose Re: samobójstwo 15.11.05, 14:37
      Ten, kto jest na tyle słaby, by myśleć o smaobójstwie, jest najczęściej za
      słaby, aby je popełnić.
      • Gość: taki jeden Re: samobójstwo IP: 62.206.18.* 15.11.05, 14:47
        haha słaba prowokacja oj słaba
    • Gość: taki jeden Re: samobójstwo IP: 62.206.18.* 15.11.05, 14:57
      a co uważacie o samobójstwie kochane? - trzeba być debilem, słabym/przecież
      świat jest taki piękny, kto by chciał się zabijać

a co uważacie o wojnie kochane? - oj cierpią dzieci/czy ludzie nie mogą
      zrozumieć, że wojna to zło?

a co uważacie o eutanazji kochane? - każdy ma prawo do życia/to morderstwo!

a co uważacie o tym nowym lakierze do paznokci z reklamy kochane? - och
      czerwony jest najlepszy/każda prawdziwa kobieta powinna malować paznokcie

buahahahhh...eech te typowe cosmo-posty są rozwalające, świat wydaje się w tych
      poglądach taki prosty...buehehehe no wciąż nie mogę - dyskusja o samobójstwie
      zaczęta jednym pytaniem i odpowiedzi w postaci jednego zdania i to do tego
      niekoniecznie złożonego yhyhyhyh komedia
    • malgos_r Re: samobójstwo 15.11.05, 22:49
      a nie sadzicie ze samobojstwo to jest takie proste rozwiazianie?
      bierzesz tabletki, podcinasz sobie zyly, wyskakujesz z okna,
      przy odrobinie szczecia po paru minutach juz cie nie ma...
      o wiele trudniej jest zyc i dac sobie rade z codziennoscia i problemami
      ktore nas przytlaczaja...
      ja nie raz chcialam sie zabic i zawsze w glowie mialam taka mysl, ze to
      jest najprostsze rozwiazanie, "najlatwiej sie zabic"...
    • Gość: Rychu Re: samobójstwo - sprawdz i opowiedz potem nam IP: *.spray.net.pl 15.11.05, 23:14
    • Gość: Artur Przezywacz Mnie jedna kwestia zastanawia IP: 195.69.82.* 16.11.05, 10:36
      Mianowicie samobojcy ktorym samobojstwo nie wyszlo. Najczesciej tacy samobojcy
      zarzucaja dalsze proby odebrania sobie zycia. Dlaczego? Czy ich zycie nagle
      stalo sie lepsze? Wrecz przeciwnie - oto okazuje sie, ze samobojstwo to kolejna
      dziedzina, w ktorej sa beznadziejni
    • Gość: jujka Re: samobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 12:36
      Ja mysle ze czlowiek ktory posuwa sie to samobojstwa musi byc baaardzo
      zdesperowany
      • kajachr Re: samobójstwo 16.11.05, 12:46
        żadne nie, ale może jakieś...:(
        • Gość: jujka Re: samobójstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 12:49
          ale raczej beznadziejne
    • b-beagle Re: samobójstwo 16.11.05, 14:18
      Samobójstwo to wynik depresji a depresja jest chorobą która można i należy
      leczyć.
    • ewunia_g22 Re: samobójstwo 16.11.05, 20:02
      Tchórzostwo, które jednak wymaga sporo odwagi.
      • Gość: ::P Re: samobójstwo IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 16.11.05, 20:16
        wiele razy jestem załamana, okropnie sie czuje, nie mam na nic checi, ale nigdy
        nie przeszlo mi przez mysl zeby popelniac samobojstwo, chociaz gdyym chiala,
        moglabym sobie znalezc jakies powody zeby to zrobic, a czasem jest naprawde zle...
        prawde mowiac nie rozumiem osob ktore to robia, chcialabym wiedziec co
        odczuwaja, co ich sklania do popelnienia takiego czynu, bo jak juz pisalam mnie
        tez czasem jest bardzo zle ale zawsze potrafie gdzies odnalezc radosc zycia,
        mysle ze trzeba poczuc to co oni czuja, dopiero wtedy mozna zrozumiec
    • Gość: Majka Re: samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 00:12
      a ja przeżyłam samobójstwo najbliższej najukochańszej osoby - męża. Co myślę o
      takich osobach.... kiedyś wydawało mi się że to tchórze uciekający przed życiem.
      Dzisiaj już wiem że to ludzie chorzy, którym wydaje się że nikt nie jest w
      stanie im pomóc. Przeczytałam kilka książek o psychice ludzi którzy targnęli się
      na swoje życie i przeżyli, pozwoliły mi wrócić do normalności.
      Wielu ludzi użala się nad samobójcami, przecież im i tak to już nie pomoże,
      szkoda że nie myślą o najbliższych o tym co przeżywają, o tym ze potrzebują
      pomocy. Zajmują się plotkami szukaniem "powodu" dlaczego to zrobił, obwinianiem,
      oskarżaniem.
      Każdemu się wydaje że ma wyrobione zdanie na temat samobójców, ale wierzcie
      nagle nie wiesz nic na ten temat, nie wiesz co robić co myśleć gdy nagle ta
      tragedia staje się jednym z najkoszmarniejszych dni w twoim życiu
      • Gość: Luki Re: samobójstwo IP: *.toya.net.pl 17.11.05, 02:49
        albo jedyną drogą
        ona naratsa kiełkuje ...
        raz zasiana nie odpusci...

będzie czekac na podatny grunt

nikomu nie ....

wszystko to co nas otacza i tak odchodzi w szarrosci dnia codziennego wiec co
        za roznica?????
    • Gość: Caramel Re: samobójstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:17
      Samobójstwo jest kompletnie bez sensu, przecież po każdej, nawet najgorszej
      burzy przychodzi słońce...
      • Gość: bajka Re: samobójstwo IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 10.12.05, 17:42
        co wy wygadujecie? co mozecie wiedziec na temat samobojstwa, skoro nie
        doswiadczyliscie tego na własnej skorze; jesli nie chccieliscie sie zabic to co
        mozecie wiedziec o ludziach, ktorzy probowali to zrobic? a wiekszosc sie
        wypowiada, ze samobojstwo to przejaw tchorzostwa, ze zawsze jest inne wyjscie,
        ze tacy ludzi są słabi, ze wszystko mozna jakos ułozyc....blebleble...czcze
        gadanie, ja tez nigdy nie chciałam tego zrobic, ale widocznie skoro ludzie
        decyduja sie na ten krok to maja swoje wazne powody i nie mozna ich oceniac i
        traktowac jak tchorzy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka