Dodaj do ulubionych

Dziwnie OKRESOWANIE

04.01.06, 20:42
Nudne pytanie..:) Do dziewczyn,które spotkały się z podobną sytuacją.

Jakiegos tam dnia odbyłam stosunek z mężczyzną.A ponieważ przestałam brać
tabletki,użyliśmy gumki. Gumka pękła w szczytowym momencie.Następnego dnia
wzięłam znany "postinor".Doczekałam się okresiku i zaczełam 1 dnia cyklu brać
na nowo tabletki antykoncepcyjne.Okres pobył sobie 3 dni,potem nic i 7 dnia
znow krwawienie lekkie.Nie kumam tego.Czy jest to spowodowane taką dawką
hormonów.A moze jednak postinor niezadziałał i ryzykiem było branie tabl.
anty.??? Proszę o odpowiedz jeśli ktoś miał podobny problem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Damian Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: 217.153.136.* 04.01.06, 21:23
      I ty serio chcesz dac w "rece" ludziom z forum swoje zdrowie? na co czekasz
      marsz do ginekologa ;p
      • sabinka_20 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 04.01.06, 21:27
        Poszłabym,gdybym miała pieniążki:)
        • khaki3 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 04.01.06, 21:33
          Droga Sabino nie wiem czy jestes doinformowana ale w Konstytucji jest zapewnione

-Prawo do ochrony zdrowia,rowny dostep do swiadczen opieki zdrowotnej
          finansowanej ze srodkow publicznych w granicy ustawy.(Art.68)

Wiec nie musisz miec pieniedzy na wizyte u ginekologa.W osrodkach leczenia
          publicznego mozesz isc do ginekologa,a tam mozesz sie dowiedziec co Tobie
          dolega.Przynajmniej uspokoisz siebie.A jezeli wyjdzie na jaw jakas choroba(
          czego oczywiscie nie zycze) leczenie mozesz podjac prywatnie badz kontunuowac
          leczenie w osrdokach publicznych.Wbrew temu co sie sadzi o publicznym leczeniu
          jest wielu specjalistow ginekologow,ktorzy potrafia dac odpowiednia pomoc
          chorym.
          • sabinka_20 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 04.01.06, 21:38
            Dziekuje bardzo za informacje.Z tym,że jesli bede chciała skorzystać z usługi
            ginekologa w osrodku publicznym,to bede czekała miesiace na to,az mnie
            przyjmie.I dlatego w gre wchodzi tylko wizyta prywatna,czyli płatna.
            • khaki3 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 04.01.06, 21:48
              Zawsze mozesz zglosic sie do szpitala na izbe przyjec.Najlepiej wieczorem:)
              Wtedy masz murowane badanie ginekologiczne.Pozatym z tego co mi wiadomo w
              kazdym osrodku zdrowia od stycznia 2005 roku ginekolog powinien przyjmowac "na
              bierzaco" a umawiac sie na wizyty powinien prywatnie.Wiec powinnas jednak isc
              do przychodni i poczekac triche w kolejce ale jednak powinnas poddac sie
              badaniom ginekologicznym.Niestety nikt na forum nie moze Tobie w 100% sposob
              pomoc nawet lekarz ginekolog.
              • Gość: mel Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:03
                u mnie jest tak samo czeka sie 2 miesiace na wizyte, pozatym pracuje do 16,
                wiec nie mam jak isc, a izba przyjeć.....zostaje sie zle potraktowanym ze z
                takimi pierdołami sie przychodzi a nie do przychodnii
                • Gość: aniela Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 12:09
                  Zgadzam sie z tym, ze izba przyjec czy ostry dyzur na ginekologii to
                  paranoja!!! Niedawno bylam w kryzysowaej sytuacji, potrzebowalam recepty na
                  postinor, a ze akurat byl weekend udalam do lekarza giinekologa w szpitalu.
                  Oczywiscie z wejscia zostalam opieprzona, ze zawracam d..., poza tym podobno
                  liczy sie czas w takich sytuacjach, a czekajac na badanie spedzilam tam dobra
                  godzine i naprawde lekarz nie byl zajety czyms konkretnym, nie wspomne o tym,
                  ze zostalam "zmuszona" do zakupu cegielki na szpital, wiec wizyta nie byla
                  calkiem darmowa.
        • Gość: pussy Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: 195.136.246.* 05.01.06, 22:22
          O przepraszam,cegoś nie kumam.To trzeba od razu do prywatnego gina??!!
          Zasuwaj do swojego osrodeczka czy co ty tam masz.
          Przecież chyba masz ubezpieczenie...
    • Gość: dgg Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:16
      >Nie kumam tego

Czy o skutkach ubocznych niesłyszała.?

> Następnego dnia wzięłam znany "postinor".

O może kogoś zamordowała
      • Gość: dede Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.01.06, 01:06
        zeby zdobyc postinor to ci sie jakos udało trafic do lekarza a teraz z wizyta
        decydujaca o twoim zdrowiu nie mozesz sobie poradzic? kto chce ten moze:)
        • khaki3 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 01:13
          Zgadzam sie z DeDe.Kto chce ten moze.
          • Gość: taki jeden Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: 198.36.86.* 05.01.06, 04:12
            Najlepiej sabinko kup sobie kolo i jebni sie w czolo
    • mati29 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 08:37
      na pewno lekarz

on bedzie wiedzial
      ginekolog sie nazywa
      • sabinka_20 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 15:28
        Taki jeden-kołem sam się możesz pobawić. Z tym postinorem to były
        przeboje.Chodziłam po przychodniach(na dodatek w sobote) i mogłam pocałować
        klamke.Cudem udało mi się znależć w ksiazce tel. pania ginekolog ,która
        przyjeła mnie prywatnie (koszt 50zł.)Mnie na to nie stac,zeby wyciułac w tym
        mies. jeszcze kolejne 50.Wiadomo,ze zdrowie jest najwazniejsze,ale chodzi o to
        ze kilka razy słyszałam,ze nacpoczatku stosowania tabletek mozna miec okres
        nawet dwa razy.I po co robić z tego jakies HALO,skoro pytam sie czy kogos tez
        to potkało???
        • khaki3 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 15:55
          Postinor moze a wrecz powinien tez wypisac lekarz ginekolog na izbie przyjec w
          szpitalu.Tymbardziej jesli jest to sobota.A wizyte u ginekologa mozna sobie
          poprostu szybko zalatwic.Zajsc do osrodka usiac w kolejeczce i czekac czekac az
          sie czlowiek doczeka.
          • sabinka_20 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 06.01.06, 12:32
            Tak to pieknie brzmi.Czekac az sie doczeka hahaha.To ja i zazdroszze
            ierpliwosi.Czekałabys w takim razie do pon.,a w pon. byloby za pozno droga
            kolezanko...Ale grunt to pozytywne myslenie ;)
        • mati29 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 16:50
          ludzie po prostu nad Twoja glupota nadziwic sie nie moga:)
          • khaki3 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 16:55
            To nie chodzi o glupote bo jednak taka dawna hormonow jaka jest zawarta w
            postinorze jest dosc ciezka dla organizmu.I kazda kobieta reaguje
            inaczej.Tymbardziej,ze nie kazdy wie,ze wizyta u ginekologa to kwestia
            przesiedzenia w kolejce bo juz nie ma zapisywania na dany termin( takie zasady
            zostaly zniesione juz bodazje w styczniu 2005) zreszta cialo kobiety jest tak
            skomplikowane,ze nie pomoga zadne porady na forum tylko wizyta u ginekologa.
            • mati29 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 16:57
              no wlasnie o glupote tej pani mi chodzi
              zamiast isc do lekarza wypisuje na forum
              wynajduje jakoes glupie powody zeby nie isc do ginekologa
              itd
              itd
              generalnie ile ona ma lat? 13?
              • khaki3 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 05.01.06, 18:28
                Wiesz Mati mimo wychowania do zycia w rodzinie,naukach na biologii,i
                doswiadczeniu kobiety dosc czesto mlode dziewczyny sadza,ze dowiedza sie czegos
                o wlasnym ciele za pomoca netu.A czasami naprawde pewne sprawy sa blahe i
                zwykla serdeczna pomoc na forum jest wskazana.Nie o wieku tu chodzi bo sa
                kobiety,ktore maja powyzej 20 roku zycia i nigdy nie byly u
                ginekologa.Wiekszosc zyje w przeswiadczeniu,ze poki nic zlego sie nie dzieje
                nie trzeba isc.Dziewczyna pewnie chciala sie dowiedziec czy sa jeszcze
                takieprzypadki jak ona.Pomimo tego trzeba i tak i tak wybrac sie do
                ginekologa.Tak jak juz pisalamkazda kobieta podobnie zbudowana ale roznice
                jakie sa miedzy nami sa naprawde kolosalne.I zamiast nazywac kogos glupim
                trzeba poprostu doradzic.A jesli nie chce isc do ginekologa to juz jej
                sprawa.Nie zmusimy jej do wizyty,ale tez i nie pomozemy bo przeciez nikt nie
                jest na tyle kompetentny zeby doradzac droga kabelkowa:)
    • Gość: wera_81 Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: *.fpb.agh.edu.pl 05.01.06, 17:41
      To krwawienie jest spowodowane ponownym przyjmowaniem tabletek anty.oragnizm w
      ten sposob dostosowuje sie do nowewgo cyklu i czesto na początku(mimo że już
      kedyś brałas tab.)wystepuje plamienie.Mimo wszystko powinnas udać sie do
      lekarza....
    • Gość: pussy Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: 195.136.246.* 05.01.06, 22:23
      "odbyłam stosunek z meżczyzną"
      a to ciekawe,nigdy bym sie nie domysliła ze z mezczyzną...
      • Gość: taki jeden Re: Dziwnie OKRESOWANIE IP: 198.36.86.* 05.01.06, 22:40
        sabinka_20 napisala
        Taki jeden-kołem sam się możesz pobawić. Z tym postinorem to były
        przeboje.Chodziłam po przychodniach(na dodatek w sobote) i mogłam pocałować
        klamke.Cudem udało mi się znależć w ksiazce tel. pania ginekolog ,która
        przyjeła mnie prywatnie (koszt 50zł.)Mnie na to nie stac,zeby wyciułac w tym
        mies. jeszcze kolejne 50.Wiadomo,ze zdrowie jest najwazniejsze,ale chodzi o to
        ze kilka razy słyszałam,ze nacpoczatku stosowania tabletek mozna miec okres
        nawet dwa razy.I po co robić z tego jakies HALO,skoro pytam sie czy kogos tez
        to potkało???

Jak cie niestac na wizyte u ginekologa (50zl) to pokiego sie
        dupcylas ..........ciekawe za co dzieko by wychowala goopia kwoka
        • sabinka_20 Re: Dziwnie OKRESOWANIE 06.01.06, 12:53
          Same inteligenty na tym forum.Ja tylko przypomne ,ze moje pytanie brzmiało,czy
          ktoras z dziewzyn spotakała się zc taką scytuacja.A nie co ja powinnam w zwiazku
          z tym robic.O tym dobrze wiem.O przyhodniah jakie opisała jedna z dziewzyn nigdy
          nie słyszałam.Ustawy ustawami,ale poleam przejsc sie po przychodniach i
          zorientowana. Doskonale wiem jakie jest forum,jakie sa reakje ludzi itp.jednak
          ta strone odwiedza wiele osob.Znajda sie rowniez tacy,których cradca moze
          pomoc.Chcialam tez zaznaczyc,ze ani to forum,ani zadna wypowiedz nie bedzie dla
          mnie ostatecznym wyznacznikiem pocdjecia przeze mnie jakiejs decyzji.
          Musze chyba wytłumaczyc pewna sprawe.Istnieja sytuaje ,w cktoryh nie wiemy jak
          sie zachowac,pytamy o radce znajomych,przyjaciol.To pomaga nam podja wlasiwa
          deyzje.Sa rowneiz takie sytuacjcce,o ktorych nie hcemy csie nikomu
          chwalic.Wiadomo,ze obym csie nie zawcsze wierzy,alce kazdy niecsie jakasc
          C"mądrocsc".Koncze z powodu klawiatury. I mimo wszystko pozdrawiam wsyztskich
          ,ktorzy sie wypowiedzieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka