Dodaj do ulubionych

Oddawanie szpiku

03.03.06, 23:48
Czy ktos z was oddawałja chce oddac i zastanawiam sie jak to jest.wiem na czym
polega zabieg.ale czy potem boli?znlaiscie odbiorce?balisciew sie?jak to bylo?
Obserwuj wątek
    • Gość: cxcx Re: Oddawanie szpiku IP: *.chello.pl 04.03.06, 00:36
      chciałam oddać, ale nie ma kasy na pobieranie :((((
      • Gość: missy-queen Re: Oddawanie szpiku IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 04.03.06, 09:00
        moja siostra jak byla chora na raka, miala kilka razy pobierany do badan.
        ponoc bylo ją slychac na calym oddziale podczas tego zabiegu.
    • mea.ww Re: Oddawanie szpiku 04.03.06, 18:36
      Nie ma kasy nie na oddanie szpiku tylko na badania zgodności, zgodność bada się
      z krwi a sam szpik pobiera się dla konkretnego biorcy, więcej info na stronkach:
      www.fundacjauj.pl/bank.php?l=pl
      www.bm-donor.wroc.pl/inf-dawcy-jak.htmlPozdrawiam
    • bzz_bzz Re: Oddawanie szpiku 04.03.06, 22:42
      Jak ktoś napisał wyżej - podobno boli, jak jasna cholera...
      Szkoda, że nie dbają o samopoczucie dawców, bo to bardzo odstrasza :(((
    • Gość: amelka Re: Oddawanie szpiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:32
      nie oddawalam osobiscie, ale slyszalam relacje z tego, po tym co uslyszalam
      jestem przekonana ze jesli nie bede musiala to nie zdecyduje sie na taki zabieg.
      podobno ten szpik 'wysysaja' z kosci, jest to cholernie nieprzyjemne i
      bolesne... odbiorcy sie zazwyczaj nie zna, no chyba ze oddajesz dla kogos znajomego.
    • Gość: magdalena Re: Oddawanie szpiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:08
      nie oddawałam szpiku, ale zarejestrowałam się jako potencjalny dawca. Widziałam
      film o tym w jaki sposób pobierany jest szpik (w ogólnym znieczuleniu- dawca
      nic nie czuje, lub 2 sposób wg. mnie- a zaznaczam że nie mam wykształcenia
      medycznego- wygląda to przynajmniej z zewnątrz - do dializy, wtedy trwa to
      dłużej) i uczestniczyłam w rozmowie z dawcą. Ogólnie nie lubię nawet pobierania
      krwi, ale myślę, że jeśli można komuś pomóc trzeba to zrobić.
      • cienmotyla Re: Oddawanie szpiku 10.03.06, 20:09
        boli bardzo... wibijaja ci takie cos i czyjesz jak wysysa z ciebie cos..
        wiem bo miałam... i miec bede:((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka