apsik87 03.03.06, 23:48 Czy ktos z was oddawałja chce oddac i zastanawiam sie jak to jest.wiem na czym polega zabieg.ale czy potem boli?znlaiscie odbiorce?balisciew sie?jak to bylo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cxcx Re: Oddawanie szpiku IP: *.chello.pl 04.03.06, 00:36 chciałam oddać, ale nie ma kasy na pobieranie :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy-queen Re: Oddawanie szpiku IP: *.85-237-182.tkchopin.pl 04.03.06, 09:00 moja siostra jak byla chora na raka, miala kilka razy pobierany do badan. ponoc bylo ją slychac na calym oddziale podczas tego zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
mea.ww Re: Oddawanie szpiku 04.03.06, 18:36 Nie ma kasy nie na oddanie szpiku tylko na badania zgodności, zgodność bada się z krwi a sam szpik pobiera się dla konkretnego biorcy, więcej info na stronkach: www.fundacjauj.pl/bank.php?l=pl www.bm-donor.wroc.pl/inf-dawcy-jak.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bzz_bzz Re: Oddawanie szpiku 04.03.06, 22:42 Jak ktoś napisał wyżej - podobno boli, jak jasna cholera... Szkoda, że nie dbają o samopoczucie dawców, bo to bardzo odstrasza :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: Oddawanie szpiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:32 nie oddawalam osobiscie, ale slyszalam relacje z tego, po tym co uslyszalam jestem przekonana ze jesli nie bede musiala to nie zdecyduje sie na taki zabieg. podobno ten szpik 'wysysaja' z kosci, jest to cholernie nieprzyjemne i bolesne... odbiorcy sie zazwyczaj nie zna, no chyba ze oddajesz dla kogos znajomego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: Oddawanie szpiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:08 nie oddawałam szpiku, ale zarejestrowałam się jako potencjalny dawca. Widziałam film o tym w jaki sposób pobierany jest szpik (w ogólnym znieczuleniu- dawca nic nie czuje, lub 2 sposób wg. mnie- a zaznaczam że nie mam wykształcenia medycznego- wygląda to przynajmniej z zewnątrz - do dializy, wtedy trwa to dłużej) i uczestniczyłam w rozmowie z dawcą. Ogólnie nie lubię nawet pobierania krwi, ale myślę, że jeśli można komuś pomóc trzeba to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Re: Oddawanie szpiku 10.03.06, 20:09 boli bardzo... wibijaja ci takie cos i czyjesz jak wysysa z ciebie cos.. wiem bo miałam... i miec bede:(( Odpowiedz Link Zgłoś