Dodaj do ulubionych

Nowa definicja dziewictwa ?

22.03.06, 14:46
Czytam sobie wątki na tym forum dotyczące dziewictwa, ankiety typu "kiedy przeżyłaś swój pierwszy raz" itd., gdy tymczasem pewna kolezanka wprawila mnie w zastanowienie wyznaniem, że właśnie od niedawna zaczęła współżyć ze swoim partnerem wcześniej trzy lata pieścili się oralnie.
Nie wiem, moze jestem niezorientowana, moze coś mnie omineło ale jak to jest w waszych środowiskach - czy teraz panuje taki model, że zaczyna się od fellatio i minetki i cały czas ma się status dziewicy ? Czy seks oralny jest obecnie uważany za coś zupełnie niewinnego i niezobowiązującego jak np. pocałunki ?
Obserwuj wątek
    • lenkaaaa Re: Nowa definicja dziewictwa ? 22.03.06, 14:52
      no chyba rzeczywiscie tak jest
    • agatka_to_ja Re: Nowa definicja dziewictwa ? 22.03.06, 14:52
      no, wlasnie, chyba taka moda teraz jest... dla mnie dziwna moda.. bo seks
      oralny jest rownie intymny jak stosunek...
      No, ale ma tą przewage, ze sie od niego NIE ZACHODZI W CIAZE - i pewnie dlatego
      jest taki "modny"
    • agatka_to_ja Re: Nowa definicja dziewictwa ? 22.03.06, 14:55
      acha.. czasami jest jeszcze lepiej - wypowiadaly sie na forum "dziewice", ktore
      normalnego seku nie zaznały, ale ANALA to i owszem... i czy taka panienka moze
      uwazac sie za dziewice? moim zdaniem NIE!
      • libertine21 Re: Nowa definicja dziewictwa ? 22.03.06, 14:56
        niech sie wpierw wyedukuja a potem do lozka hop..
      • kinia.p Re: Nowa definicja dziewictwa ? 22.03.06, 15:38
        Ale widzicie - jest tu pewien problem. Bo jak się człowiek naczyta na
        forum to w grę moze wchodzic bledne wrazenie, ze to co jest w postaci skondensowanej na tym forum reprezentuje rzeczywistosc. Więcej - ze to
        co sie mowi i slyszy jest rzeczywistoscia. Tymczasem moze mamy do czynienia
        z przechwalkami, poprawnoscia polityczna w dziedzinie intymnej,
        postawa normatywna a tak naprawde sprawy maja sie zgola inaczej. Czy
        na podstawie osobistego doswiadczenia albo doswiadczenia osob, które sie
        wam zwierzaja i ufacie im mozna stwierdzic ze rzeczywiscie dzis formy
        oralnego zaspokajania jeszcze przed rozpoczeciem wlasciwego wspolzycia
        sa czeste ?
        • cienmotyla Re: Nowa definicja dziewictwa ? 22.03.06, 15:51
          a jak ma sie "palcówke" (jak to ktos juz okreslił na tym forum) to to jest
          strata dziewictwa???
          ja myslałam ze strata dziewictwa to wtedy gdy przezyje ze pierwszy pełny
          stosunek czyli przerwanie błony dziewiczej...
          jednak umysł po oralu idete nie jest dziewiczy...
          wiec dziewictwo mozna podzielic na sfere psychiczna i fizyczna...
          • karinka100 Re: Nowa definicja dziewictwa ? 22.03.06, 18:41
            zgadzam sie z tym podziałem. oczywiście dla mnie panienki po oralu dziewicami
            nie są ale one uważają że skoro nie zrobiuły tego "do końca" to dalej są
            niewinne... smutne ale prawdziwe
            • Gość: cytrynka Re: Nowa definicja dziewictwa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 00:04
              A jak to było u was - czy najpierw były w waszym życiu "te" pieszczoty
              a pełny seks później, czy pieszczoty pojawiły się później ?
              Ja przyznam, że doszło do nich później, od utraty dziewictwa (pojmowanego
              jaknajbardziej "klasycznie") - potrzebowałam pewności partnera, zaufania,
              bardzo dużej bliskości...
              • anex26 Re: Nowa definicja dziewictwa ? 06.07.06, 08:33
                u nas - minetka była jakiś rok przed stosunkiem
    • waldek1610 Re: Nowa definicja dziewictwa ? 06.07.06, 09:17
      kinia.p napisała:

> kolezanka wprawila mnie w zas tanowienie wyznaniem, że właśnie od niedawna
      > zaczęła współżyć ze swoim partnerem wcześniej trzy lata pieścili się oralnie.
      > - czy teraz panuje taki model, że zaczyna się od fellatio
      > i minetki i cały czas ma się status dziewicy ?

Zeby tylko go nie ponioslo i nie wsadzil jej jezyczka zbyt gleboko, lub co
      gorsza palcow...i juz po dziewictwie :)
    • Gość: dziubek Re: Nowa definicja dziewictwa ? IP: 80.54.200.* 06.07.06, 10:31
      cien motyla ma racje!!! zgadzam sie w pełni
      jesli chodzi o fizyczną strone to utrata dziewictwa to przerwanie błony
      dziewiczej w jakiejkolwiek formie doznan intymnych, ale czy anal przerywa błone
      i pozbawia statusu dziewicy.........oj głuptasy
      • Gość: M Re: Nowa definicja dziewictwa ? IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 13:23
        Nie bardzo wiem dlaczego obecnie pojecie dziewictwa kojarzy sie tylko z
        fizjologia. W koncu obecnie chirurdzy potrafia zrekonstruowac blone dziewicza
        (zabieg calkiem popularny wsrod muzulmanek w Niemczech, Francji, itd.).
        Dawniej to pojecie bylo nierozerwalnie ze slowami niewinnosc, czystosc, itp.
        Dzisiaj te wyrazenia brzmia juz archaicznie, ale to wlasnie one definiuja pojecie
        dziewictwa, a nie posiadanie blony.
        • elamodela Exactly:D 06.07.06, 17:46
          Dokładnie. Kawałek błony to przecież żadne dziewictwo. Strata dziewictwa
          zaczyna się już w momencie ściągnięcia majteczek, a następnie otwarcia
          usteczek:)
          Swoją drogą nie rozumiem jak można sobie tłumaczyć taki oral jako "mniejsze
          zło"??? Dla mnie to jakaś paranoja jak mówi taka gó..arka: <<a.. nic nie
          było.. tylko loda mu zrobiłam..>> fuuj:/ Takie rzeczy to powinny chyba
          następować wraz z rozwojem wzajemnego czegokolwiek, żeby nie słodzić, że
          miłości, zaufania, szacunku..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka