Gość: prymulka IP: *.warszawa.tktelekom.pl 20.05.03, 11:20 Nie wiem jakie imię wybrać dla mojego synka, który urodzi się za 2 miesiące. Co sądzicie o Michale? Proszę o pomoc........... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA Re: imię dla Synka IP: 213.76.128.* 20.05.03, 12:59 BARDZO MI SIE PODOBAJĄ - KACPER i FILIP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexandra Re: imię dla Synka IP: 80.48.243.* 20.05.03, 13:53 Michał to strzał w dziesiątke :-). Znam kilku Michałów, są to ludzie szlachetni, dobrzy, uczuciowi i opiekuńczy, mają poprostu dobre serduszko :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: imię dla Synka IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.05.03, 16:05 tak to prawda kazdy michal ktorego znam to mily i kochany facet:) ale proponowalabym tez pomyslec o bardziej rzadkich imionach,ja np uwielbiam imie krystian:) od razu budzi zainteresowanie...a tak wogole to zycze duzo szczescia dla ciebie i synka;)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtyna Re: imię dla Synka IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.03, 19:44 No ma sie rozumiec.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: imię dla Synka IP: *.sieradz.mediaclub.pl 20.05.03, 18:52 O tak, kazdy Michal to poczciwy czlowiek, no...moze prawie kazdy. Wiadomo, ze nie jest to regulą, nie mozna generalizowac. Mnie osobiscie podoba sie Oskar, Filip, Kacper, Kubuś i Bartuś. Pozdraiwm i zycze duzo szczescia dla Ciebie i Maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3M Re: imię dla Synka IP: 80.48.243.* 20.05.03, 19:41 kocham pewnego Michała, dlatego to imie wzbudza we mnie bardzo miłe odczucia... jednak pewnie ujrzę mnóstwo odpowiedzi : "tak, ja też kocham Michała !" zbiegiem okoliczności nazwać tego nie moża więc pomyślałabym o czymś mniej hmmm... pospolitym ? :) moje propozycje to: Jarek, Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leyla Re: imię dla Synka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 21:26 Jak dla mnie to Michał odpada, proponuję Szymonek, Łukaszek, Mateuszek albo Piotruś!!! Może jeszcze Dawidek... nie wiem, dużo pomysłów mam na chlopięce imię, ale jakoś dziewczynce nic wymyślic nie moge... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulka Re: imię dla Synka IP: *.warszawa.tktelekom.pl 21.05.03, 12:39 Dzięki dzięki za pomoc, kurcze ja chyba nie mam nawet co myśleć o Filipku np. bo mój facet twardo przy Michale obstaje. Może trzeba go zmiękczyć? Czekam jeszcze na dalsze propozycje. I dzięki za dotychczasowe i za życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: imię dla Synka IP: *.max.pl / 192.168.1.* 21.05.03, 12:44 imie dla swojego maluszka wybralam tuż przed koncem "terminu" rejestracji w urzedzie czyli 2 tyg po narodzinach. Pzred panią urzędniczka stalam jeszcze bezradna i prosilam ją o pomoc. ale zdecydowalam sama. Mam Olafa. Nie wyobrażam sobie, żeby mogl miec inne imię. Jest genialny.pozdrawiam cie bardzo mocno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agar Re: imię dla Synka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 23:20 Mój starszy syn,Szymon, gdy miałam urodzić młodszego, powiedział: "Albo będzie Marcin, albo Pinokio! Wybierajcie!" Z dwojga "złego" woleliśmy Marcina, bo mąż stwierdził, że w dowodzie wpisaliby mu "DŻEPETTO" :)))) Ale muszę przyznać, że Marcin to niesamowity facet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: imię dla Synka IP: *.luedenscheid.vossloh.de 21.05.03, 14:11 mnie Michał nie kojarzy się najlepiej: Michały i Mateusze to kropne łobuziaki (każdego chłopaka o tych imionach którego poznałam był taki)...mnie podobają się imiona: Marcin, Tomasz, Eryk, Ernest i jeżeli ojciec ojego dizecka nie będzie miał nic przeciwko to któreś z tych imion na pewno wybierzemy...powodzenia dla Ciebie i Synka! Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: imię dla Synka 22.05.03, 00:22 O matko a moze odejdzmy od Kacperkow Mateuszkow Dawidkow i np. zaproponujmy Staś,Jaś Zdziś-mam corcie o imieniu Marysia,piekne imie,ale Michał dla synka tyz piknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: imię dla Synka IP: *.qdnet.pl 22.05.03, 15:23 MAcius, MAciek, MAciej- w kazdej wersji jest slicznie.I nie ma takiej mozliwosci zeby np. utworzyc jak od mojego imienia- Anka, Kaska itd.Goraco namawiam na MAciusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: imię dla Synka IP: *.61.133.183.generic-hostname.arrownet.dk 25.05.03, 15:48 Gość portalu: prymulka napisał(a): > Nie wiem jakie imię wybrać dla mojego synka, który urodzi się za 2 miesiące. > Co sądzicie o Michale? Proszę o pomoc........... TOBIASZ MATIASZ ANDREAS NIKOLAI Odpowiedz Link Zgłoś
nike32 Re: imię dla Synka 25.05.03, 17:41 a ja bym go nazwala Jas, tak wlasnie bedzie miec na imie moj synek... za jakies kilka latek bo do tego imienia mam wielki sentyment, ale tak jak mowie kazde imie jest sliczne jak sie dobrze kojarzy, uwazam ze jak zobaczysz malenstwo gdy sie urodzi bedziesz wiedziala jak mu dac na imie:) zycze szczescia i buziaczki dla malenkiego synka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evik Re: imię dla Synka IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 22:31 mam ich trzech - Zbyszek, Jędrek i Krzysiu- trzy najpiękniejsze imiona! / zawsze chciałam, żeby mój syn nazywał się Wojtuś-ale mąż nie zgodził się (bo sam ma na imię Wojciech...), wybieraj..powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolyta Re: imię dla Synka IP: *.mia.bellsouth.net 30.05.03, 04:18 Mam ten sam dylemat :-) Stanowczo odradzam: Kube (zwlaszcza), Kacpra, Oskara, Patryka, Olafa, Filipa i pare innych, skadinad ladnych imion - one sa strasznie popularne przez ostatnich kilka lat, to chyba wynika z tego ze za czasow dziecinstwa rodzicow czyli naszego popularne byly gl. Piotrusie, Pawelki, Tomki, Anie i Agnieszki i wszyscy bazujac na modzie sprzed 20 lat chca wybrac oryginalne imiona... tylko ze tym razem bedzie po 5 Kubusiow i 5 Julii w kazdej klasie. Nosze jedno z tych super-popularnych w moim pokoleniu imion, to jest koszmar, oczywiscie lepsze takie niz np. Tekla, ale czlowiek sie czuje strasznie anonimowo... A Michal jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirna Re: imię dla Synka IP: 64.187.48.* 23.11.03, 07:15 Bardzo ladne ,co mi sie podoba, to Daniel, Mateusz,Krystian i Michal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: imię dla Synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 12:39 jak dla mnie najlepsze to: damian,bartek i kacperek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimmay moje ulubione.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 16:47 mikolaj :> takie troche niezwykle a przy tym zwiazane z tradycja :> poza tym mikolaje sa niezwykle towarzyscy, pomocni i z duzym poczuciem humoru :> i maja dar zdobywania ludzkich serc :> Odpowiedz Link Zgłoś
smartienka a może tradycyjnie? 23.11.03, 16:53 Kiedyś imię dla syna musiało zaczynąć się na taką samą literę jak imię jego ojca... i tak w mojej rodzince jest Marek, Marcin i bedzie Michał:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harda Re: a może tradycyjnie? IP: *.mmj.pl / 192.168.0.* 23.11.03, 18:51 mi bardzo podoba się imię FILP, DOMINIK, MATEUSZ, IGOR.. super imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzilla Re: imię dla Synka IP: proxy / 192.168.1.* 24.11.03, 00:18 Mimo ze ja planuje dzidziusia dopiero za pare lat to juz dzis zastanawiam sie jak dam jemu lub jej na imie. Moje propzycje imienia dla chlopczyka to : MIKOŁAJ, PIOTRUŚ lub KUBUŚ. Ładnie brzmią i łatwo można je zdrabniać! Pozdrawiam gorąco i życze dużo szcześcia dla rodziców i maleństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DomiNika Re: imię dla Synka IP: *.telpol.net.pl / 172.16.4.* 24.11.03, 17:17 Mnie najczęściej zaczyna podobać się jakieś imię od osoby, którą bardzo lubię: Maciek (mój brat), Mariusz (mój chłopak), Jabub (mój najlepszy kumpel), Daniel, Szymon.... Jak Twoje maleństwo przyjdzie na świat koniecznie napisz jak daliście mu na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: imię dla Synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 17:21 zawsze chcialam aby moj synek mial na imie michal a córeczka emilka swietny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akirka Re: imię dla Synka IP: *.dialup.telenergo.pl 24.11.03, 18:46 Gdyby moj ukochany nie mial na imie Michal (Michas,Misiaczek,Mis,Michalek...:)), to chcialabym,zeby nosil je moj syn..:)) podobaja mi sie tez Jakub i Pawel.pozdrawiam i zdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś