Dodaj do ulubionych

imię dla Synka

IP: *.warszawa.tktelekom.pl 20.05.03, 11:20
Nie wiem jakie imię wybrać dla mojego synka, który urodzi się za 2 miesiące.
Co sądzicie o Michale? Proszę o pomoc...........
Obserwuj wątek
    • Gość: JA Re: imię dla Synka IP: 213.76.128.* 20.05.03, 12:59
      BARDZO MI SIE PODOBAJĄ - KACPER i FILIP
    • Gość: Alexandra Re: imię dla Synka IP: 80.48.243.* 20.05.03, 13:53
      Michał to strzał w dziesiątke :-). Znam kilku Michałów, są to ludzie
      szlachetni, dobrzy, uczuciowi i opiekuńczy, mają poprostu dobre serduszko :-).
    • Gość: kasandra Re: imię dla Synka IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.05.03, 16:05
      tak to prawda kazdy michal ktorego znam to mily i kochany facet:) ale
      proponowalabym tez pomyslec o bardziej rzadkich imionach,ja np uwielbiam imie
      krystian:) od razu budzi zainteresowanie...a tak wogole to zycze duzo szczescia
      dla ciebie i synka;)pozdrawiam
      • Gość: arek Re: imię dla Synka IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.03, 19:42
        apoko
        • Gość: wojtyna Re: imię dla Synka IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.03, 19:44
          No ma sie rozumiec.!
    • Gość: Mila Re: imię dla Synka IP: *.sieradz.mediaclub.pl 20.05.03, 18:52
      O tak, kazdy Michal to poczciwy czlowiek, no...moze prawie kazdy. Wiadomo, ze
      nie jest to regulą, nie mozna generalizowac. Mnie osobiscie podoba sie Oskar,
      Filip, Kacper, Kubuś i Bartuś. Pozdraiwm i zycze duzo szczescia dla Ciebie i
      Maleństwa
      • Gość: 3M Re: imię dla Synka IP: 80.48.243.* 20.05.03, 19:41
        kocham pewnego Michała, dlatego to imie wzbudza we mnie bardzo miłe odczucia...
        jednak pewnie ujrzę mnóstwo odpowiedzi : "tak, ja też kocham Michała !"
        zbiegiem okoliczności nazwać tego nie moża więc pomyślałabym o czymś mniej
        hmmm... pospolitym ? :)

moje propozycje to: Jarek, Sebastian

• Gość: leyla Re: imię dla Synka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.03, 21:26
      Jak dla mnie to Michał odpada, proponuję Szymonek, Łukaszek, Mateuszek albo
      Piotruś!!! Może jeszcze Dawidek... nie wiem, dużo pomysłów mam na chlopięce
      imię, ale jakoś dziewczynce nic wymyślic nie moge... :(
      • Gość: prymulka Re: imię dla Synka IP: *.warszawa.tktelekom.pl 21.05.03, 12:39
        Dzięki dzięki za pomoc, kurcze ja chyba nie mam nawet co myśleć o Filipku np.
        bo mój facet twardo przy Michale obstaje. Może trzeba go zmiękczyć? Czekam
        jeszcze na dalsze propozycje. I dzięki za dotychczasowe i za życzenia
        • Gość: mama Re: imię dla Synka IP: *.max.pl / 192.168.1.* 21.05.03, 12:44
          imie dla swojego maluszka wybralam tuż przed koncem "terminu" rejestracji w
          urzedzie czyli 2 tyg po narodzinach. Pzred panią urzędniczka stalam jeszcze
          bezradna i prosilam ją o pomoc. ale zdecydowalam sama. Mam Olafa. Nie wyobrażam
          sobie, żeby mogl miec inne imię. Jest genialny.pozdrawiam cie bardzo mocno
        • Gość: Agar Re: imię dla Synka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 23:20
          Mój starszy syn,Szymon, gdy miałam urodzić młodszego, powiedział: "Albo będzie
          Marcin, albo Pinokio! Wybierajcie!" Z dwojga "złego" woleliśmy Marcina, bo mąż
          stwierdził, że w dowodzie wpisaliby mu "DŻEPETTO" :))))
          Ale muszę przyznać, że Marcin to niesamowity facet!!!
    • Gość: malinka Re: imię dla Synka IP: *.luedenscheid.vossloh.de 21.05.03, 14:11
      mnie Michał nie kojarzy się najlepiej: Michały i Mateusze to kropne łobuziaki
      (każdego chłopaka o tych imionach którego poznałam był taki)...mnie podobają
      się imiona: Marcin, Tomasz, Eryk, Ernest i jeżeli ojciec ojego dizecka nie
      będzie miał nic przeciwko to któreś z tych imion na pewno
      wybierzemy...powodzenia dla Ciebie i Synka!
      • angela-rt Re: imię dla Synka 22.05.03, 00:22
        O matko a moze odejdzmy od Kacperkow Mateuszkow Dawidkow i np. zaproponujmy
        Staś,Jaś Zdziś-mam corcie o imieniu Marysia,piekne imie,ale Michał dla synka
        tyz piknie
    • Gość: Ania Re: imię dla Synka IP: *.qdnet.pl 22.05.03, 15:23
      MAcius, MAciek, MAciej- w kazdej wersji jest slicznie.I nie ma takiej
      mozliwosci zeby np. utworzyc jak od mojego imienia- Anka, Kaska itd.Goraco
      namawiam na MAciusia.
    • Gość: monik Re: imię dla Synka IP: *.61.133.183.generic-hostname.arrownet.dk 25.05.03, 15:48
      Gość portalu: prymulka napisał(a):

> Nie wiem jakie imię wybrać dla mojego synka, który urodzi się za 2 miesiące.
      > Co sądzicie o Michale? Proszę o pomoc...........

TOBIASZ MATIASZ ANDREAS NIKOLAI
    • nike32 Re: imię dla Synka 25.05.03, 17:41
      a ja bym go nazwala Jas, tak wlasnie bedzie miec na imie moj synek... za
      jakies kilka latek bo do tego imienia mam wielki sentyment, ale tak jak mowie
      kazde imie jest sliczne jak sie dobrze kojarzy, uwazam ze jak zobaczysz
      malenstwo gdy sie urodzi bedziesz wiedziala jak mu dac na imie:)
      zycze szczescia i buziaczki dla malenkiego synka
    • Gość: Evik Re: imię dla Synka IP: *.pruszcz-gdanski.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 22:31
      mam ich trzech - Zbyszek, Jędrek i Krzysiu- trzy najpiękniejsze imiona! /
      zawsze chciałam, żeby mój syn nazywał się Wojtuś-ale mąż nie zgodził się (bo
      sam ma na imię Wojciech...), wybieraj..powodzenia!
    • Gość: lolyta Re: imię dla Synka IP: *.mia.bellsouth.net 30.05.03, 04:18
      Mam ten sam dylemat :-)
      Stanowczo odradzam: Kube (zwlaszcza), Kacpra, Oskara, Patryka, Olafa, Filipa i
      pare innych, skadinad ladnych imion - one sa strasznie popularne przez
      ostatnich kilka lat, to chyba wynika z tego ze za czasow dziecinstwa rodzicow
      czyli naszego popularne byly gl. Piotrusie, Pawelki, Tomki, Anie i Agnieszki i
      wszyscy bazujac na modzie sprzed 20 lat chca wybrac oryginalne imiona... tylko
      ze tym razem bedzie po 5 Kubusiow i 5 Julii w kazdej klasie. Nosze jedno z tych
      super-popularnych w moim pokoleniu imion, to jest koszmar, oczywiscie lepsze
      takie niz np. Tekla, ale czlowiek sie czuje strasznie anonimowo... A Michal
      jest OK.
      • Gość: Mirna Re: imię dla Synka IP: 64.187.48.* 23.11.03, 07:15
        Bardzo ladne ,co mi sie podoba, to Daniel, Mateusz,Krystian i Michal.
        • Gość: anka Re: imię dla Synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 12:39
          jak dla mnie najlepsze to: damian,bartek i kacperek
    • Gość: kimmay moje ulubione.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 16:47
      mikolaj :>

takie troche niezwykle a przy tym zwiazane z tradycja :>

poza tym mikolaje sa niezwykle towarzyscy, pomocni i z duzym poczuciem
      humoru :> i maja dar zdobywania ludzkich serc :>
    • smartienka a może tradycyjnie? 23.11.03, 16:53
      Kiedyś imię dla syna musiało zaczynąć się na taką samą literę jak imię jego
      ojca... i tak w mojej rodzince jest Marek, Marcin i bedzie Michał:-)))
      • Gość: harda Re: a może tradycyjnie? IP: *.mmj.pl / 192.168.0.* 23.11.03, 18:51
        mi bardzo podoba się imię FILP, DOMINIK, MATEUSZ, IGOR.. super imiona...
    • Gość: osa JAKUB lub FILIP IP: *.icpnet.pl 23.11.03, 22:08
    • Gość: Madzilla Re: imię dla Synka IP: proxy / 192.168.1.* 24.11.03, 00:18
      Mimo ze ja planuje dzidziusia dopiero za pare lat to juz dzis zastanawiam sie
      jak dam jemu lub jej na imie. Moje propzycje imienia dla chlopczyka to :
      MIKOŁAJ, PIOTRUŚ lub KUBUŚ. Ładnie brzmią i łatwo można je zdrabniać!
      Pozdrawiam gorąco i życze dużo szcześcia dla rodziców i maleństwa!
    • Gość: DomiNika Re: imię dla Synka IP: *.telpol.net.pl / 172.16.4.* 24.11.03, 17:17
      Mnie najczęściej zaczyna podobać się jakieś imię od osoby, którą bardzo lubię:
      Maciek (mój brat), Mariusz (mój chłopak), Jabub (mój najlepszy kumpel), Daniel,
      Szymon.... Jak Twoje maleństwo przyjdzie na świat koniecznie napisz jak
      daliście mu na imię.
    • Gość: ola Re: imię dla Synka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 17:21
      zawsze chcialam aby moj synek
      mial na imie michal a córeczka emilka
      swietny wybór

• Gość: akirka Re: imię dla Synka IP: *.dialup.telenergo.pl 24.11.03, 18:46
      Gdyby moj ukochany nie mial na imie Michal
      (Michas,Misiaczek,Mis,Michalek...:)), to chcialabym,zeby nosil je moj syn..:))
      podobaja mi sie tez Jakub i Pawel.pozdrawiam i zdrowka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka