Dodaj do ulubionych

tabletki...szybla odpowiedź plissss

21.05.07, 19:40
w poniedziałek 2 tygodnie temu wziełam ostatnia tabletke, bezpieczna więc
byłam do następnego wtorku...(przez 7dni przerwy) w piatek odbyłam stosunek
seksualny (tabletki nie działały od 3 dni) czy możliwe jest abym zaszła w
ciążę ???
prosze o konkretne opnie...wydaje mi się że biorac prawie rok tabletki i będąc
w ten sposób nie płodna to możliwe jest aby ta 100% płodność wróciła po 3ch
dni od zaprzestania, czyu też organizm stopniwo uwalnia się z hormonów ??
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 19:53
      hehe.. zla wiadomosc.. bylas bezpieczna do ostanioej pigulki... pigulki
      dzialaja w ciagu 7-dniowej przerwy tylko wtedy, gdy osmego dnia zaczniesz
      kolejne opakowanie. Jesli go nie zamierzasz wziac - powinnas zabezpieczac sie
      od razu po odstawieniu pigulek.
      A czy moglas zajsc w ciaze? Jasne.. i sa na to duze szanse. Dlaczego ? bo
      jajniki, dotychczas dlugo uspione, zaczynaja pracowac ze wzmozona moca.. i
      nawet mozna sie blizniakow albo trojaczkow doczekac ..
      Moze tez byc tak, ze jajniki nie wystartuja tak szybko i bedziesz miala
      problemy z owulacja.
      Jedno jest pewne - nie bylas zabezpieczona nie przez 3 , ale przez 10 dni.

Zrob test ciazowy w terminie miesiaczki.
      • Gość: szmeksik Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss IP: *.lan.net.pl 21.05.07, 19:54
        agatka pocieszylas ja:)gratulujemy blizniakow sa teraz w modzie
      • wredna.suka Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 19:56
        Mnie pocieszyłaś :) Bałam się że jak odstawie pigułki to szybko nie zajdę w ciążę.
        Ale jak widać mam na to szansę.
        A co jeśli odstawie w śrdoku opakowania?
        • agatka_to_ja Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 19:58
          moze ci sie popierniczyc cykl :) Dlatego lepiej skonczyc opakowanie nie robic
          zamieszania w organizmie.
          • summerlove Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 20:01
            agatka ile Ty kierunkow studiowalas?? albo ile przeczytalas ksiazek?? bo
            czasami to pod wrazeniem jestem no ;)))
            • feenstra Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 20:05
              Agatka ma rację. Moja gin mówiła że przy problemach z płodnością czasem próbuje
              się przez parę miesięcy stosować antykoncepcję hormonalną, po odstawieniu
              jajniki "nadrabiają" stracony czas
              • agatka_to_ja Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 20:11
                Tak... ale przy problemach z nieplodnoscia najpierw "wycisza sie" jajniki
                tabletkami, a potem po ich odstawieniu dodatkowo sie je stymuluje kolejnymi
                lekami do zwiekszonej produkcji komorek jajowych :)
                Samo odstawienie tabletek nie zawsze powoduje powrot plodnosci.. bywaja
                problemy z owulacją... Wiec ja nie twierdze, ze ta dziewczyna na pewno zaszla w
                ciaze - ale szanse miala spore..
            • agatka_to_ja Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 20:11

summerlove napisała:

> agatka ile Ty kierunkow studiowalas?? albo ile przeczytalas ksiazek?? bo
              > czasami to pod wrazeniem jestem no ;)))

ech przestan, bo sie zarumienilam... hihi ;)
              • aniiatka Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 21.05.07, 20:52
                dziewczyna chyba zawału dostała bo coś cisza ;)
                • Gość: misia506 Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss IP: 91.90.95.* 23.05.07, 19:50
                  jestem :) w ciąży nie jestem, robiłam test, tylko Agatko chciałabym żebyś mi coś
                  wytłumaczyła lub kto inny jeśli wie :)
                  skoro tabletki działają podczas 7-dniowej przerwy tylko wtedy gdy zacznie się
                  następne opakowanie to czy nie mają czasami działania wczesnoporonnego?
                  bo skoro powiedzmy zaszłabym w ciążę 2giego dnia przerwy i jeśli nie
                  kontynuowałabym wzięcia tabletek to mogłabym być w ciąży a jeśli je wzięłam tego
                  7dmego dnia to co z tym zapłodnieniem powstałym tego powiedzmy 2giego dnia?
                  z góry dzięki za odp :)
                  a zawału nie dostałabym, fakt że studia ale jeśli dwoje ludzi się kocha to sobie
                  zawsze poradzi, każdy seks może zakończyć się ciążą nawet na tabletkach więc
                  zawsze tego trzeba się spodziewać :)
                  pozdrawiam :*
                  • agatka_to_ja Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 23.05.07, 20:01
                    Nie, nie maja dzialania wczesnoporonnego. Nie mialabys szanse na zajscie w
                    ciaze w 2 dniu po odstawieniu, bo to za wczesnie, zeby nastapila owulacja.. Na
                    to potrzebne jest wiecej niz 2 dni.. ale trzeba tez uwzglednic, ze plemniki
                    moga czekac na komorke jajowa nawet do 7 dni...
    • Gość: are Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss IP: 91.90.95.* 24.05.07, 15:51
      to jest niemożliwe...płodność tak szybko nie wraca
      • agatka_to_ja Re: tabletki...szybla odpowiedź plissss 24.05.07, 15:57
        U niektorych wraca - poczytaj fora ciazowe.. wiele kobiet zachodzi w ciaze
        zaraz w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka