rrose7 15.01.08, 15:08 Czy wie ktoś może ile jest ważny? Bo podobno tylko 3 miesiące, szukałam trochę w internecie. ale nie udało mi się znaleźć... Poozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: Ślub cywilny... 15.01.08, 15:14 Ile jest wazny? AZ SIE NIE WEZMIE ROZWODU!!!!!!!! 3 miesiace.. kto ci takich bzdur naopowiadal? Odpowiedz Link Zgłoś
rrose7 Re: Ślub cywilny... 15.01.08, 15:20 Dziewczyna, która brała ślub w zeszłym tygodniu! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Ślub cywilny... 15.01.08, 15:25 rrose7 napisała: > Dziewczyna, która brała ślub w zeszłym tygodniu! ???????????????????? no to jakas porąbana :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rrose7 Agatko 15.01.08, 15:28 A myślisz, że jesteś najmądrzejsza? Ja też do dziś myślałam, że nie ma ważności, dlatego pytam kogoś kto wie coś na ten temat, ale na razie to chyba takowej osoby nie ma...? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: Agatko 15.01.08, 17:14 rrose7 napisała: > A myślisz, że jesteś najmądrzejsza? NIGDZIE i NIGDY tak nie twierdzilam :) >Ja też do dziś myślałam, że nie > ma ważności, dlatego pytam kogoś kto wie coś na ten temat, ale na > razie to chyba takowej osoby nie ma...? Pytasz? Czy szukasz kogos, kto porwierdzi te bzdury??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tq12 Re: Agatko 15.01.08, 17:22 Przecież to już na samą logike jest głupie pytanie,to po co w/g ciebie są rozwody skoro po 3 miesiącach ślub jest nieważny. Zapytaj sie mamy czy co 3 miesiące musi odnawiac ślub, no chyba ze nie jest mężatką, bo papierek stracił ważność 3 miesiące po wizycie w usc:D Jest dopiero styczeń, a to pytanie juz wygrało w kategorii: najglupsze pytanie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrose7 tq12 IP: *.mtm-info.pl 16.01.08, 14:58 Znalazła się najmądrzejsza! Moja mama nie musi, bo ma "kościelny" także. A jak nie znasz odpowiedzi czymś wartym uwagi potwierdzonym to się BUJAJ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tq12 Re: tq12 16.01.08, 15:41 Gość portalu: rrose7 napisał(a): > Znalazła się najmądrzejsza! Moja mama nie musi, bo ma "kościelny" > także. A jak nie znasz odpowiedzi czymś wartym uwagi potwierdzonym > to się BUJAJ!!!! Co ma do tego slub koscielny? To tylko sakrament,ktory mozna sobie wsadzic w dupe. Prawnie wazny jest tylko ślub cywilny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braat1 Re: tq12 IP: *.centertel.pl 17.01.08, 09:15 WIEM!!! ta "7" przy rrose to wiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrose7 Re: Agatko IP: *.mtm-info.pl 16.01.08, 15:00 agatka_to_ja napisała: > Pytasz? Czy szukasz kogos, kto porwierdzi te bzdury??????????? szukam kogoś kto potwierdzi to co mówi ( pisze ) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
qnegunda Re: Agatko 17.01.08, 17:17 > szukam kogoś kto potwierdzi to co mówi ( pisze ) !!! POTWIERDZAM. Lepiej ci? (że to brednie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Ślub cywilny... IP: *.spray.net.pl 15.01.08, 20:56 Wzięła już rozwód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: Ślub cywilny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 15:23 ile jest ważny? chyba na dobre i na złe???!!!!to nie jogurt, że się kończy data ważności;p Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: Ślub cywilny... 15.01.08, 16:45 slub cywilny jest na cale zycie waznosc ma tak dluga ile sie wytrzyma z partnerem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tq12 Re: Ślub cywilny... 15.01.08, 17:04 o ku.. ale sie usmialem:D a po 3 miesiacach na nowo i tak w kolko?:D Odpowiedz Link Zgłoś
marjanka_boss Re: Ślub cywilny... 16.01.08, 14:44 Podejrzewam, że chodzi o Odpis Aktu Małżeństwa, który faktycznie ważny jest 3 miesiące od dany wydania (to tak w razie gdyby ktoś się jednak zdecydował na rozwód). m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: Ślub cywilny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 17:09 o matko, placze ze smiechu. widzisz. ja nie mialam nawet narzeczonego a wiem ze sluby sa na cale zycie z mala * * ile wytrzymasz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cała_prawda Re: Ślub cywilny... IP: 82.160.17.* 16.01.08, 19:43 dobre !!! po co wiec ludzie mieliby brac ten cywilny skoro wygasłby po 3 miesiącach ??? smieszne naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
leonie26 Re: Ślub cywilny... 16.01.08, 21:00 A ja myslalam ze za miesiac bede miala 4rocznice slubu, a tu mi piszesz ze jest tylko 3miesiace wazny. Jesli chodzi o Akt malzenstwa to jest naprawde tylko 3miesiace wazny! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrose7 Re: Ślub cywilny... IP: *.mtm-info.pl 17.01.08, 13:36 O jejku! To może chodziło o ten akt małżeństwa!? Nie byłam przy tej rozmowie, więc nie wiem czy się przesłyszał ktoś czy jak. Może faktycznie tak, bo przecież nikomu by nie był potrzebny ślub, który jest ważny jakiś okres;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Ślub cywilny... 17.01.08, 18:33 Nie wiem czy autorce nie chodzi o to, że (podobno, nie wiem dokładnie)do 2 tygodni po ślubie można wycofać się ze związku cywilnego, małżeństwo ulega unieważnieniu i nie trzeba brać rozwodu. Powtarzam słyszałam to od kogoś dość dawno i nie wiem czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiunia Re: Ślub cywilny... IP: *.chello.pl 25.01.08, 19:34 małżeństwo zostaje zawarte, gdy mężczyzna i kobieta jednocześnie obecni złożą przed kierownikiem urzędu stany cywilnego oświadczenie, że wstępują w związek małżeński. (art. 1 kro) małżeństwo można unieważnić z powodu: - choroby psychicznej, - bigamii, - pokrewieństwa lub powinowactwa, - przysposobienia, - wad oświadczenia woli, - wadliwego pełnomocnictwa do zawarcia małżeństwa. od momentu zawarcia małżeństwa, nie można 'wycofać się ze związku cywilnego'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proboszcz Nie 3 miesiąca ale 3 tygodnie !! IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.08, 23:56 Tak naprawdę małżeństwem po cywilnym nie będziecie, popełniacie grzech śmiertelny!! A wedle prawa to tylko 2 tygodnie, a później może każde iść swoją drogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Dobra Rada Re: Ślub cywilny... IP: *.ds14.agh.edu.pl 26.01.08, 15:05 > Czy wie ktoś może ile jest ważny? Bo podobno tylko 3 miesiące, > szukałam trochę w internecie. ale nie udało mi się znaleźć... > Poozdrawiam Ech, rozumiem, że można być niemądrym, ale żeby aż tak..? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effka Re: Ślub cywilny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 21:58 Są dwie rzeczy, które nie mają granic: kosmos i głupota ludzka. Chociaż co do tej pierwszej nie mamy pewności. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_vel_lol2 Re: Ślub cywilny... 16.10.08, 23:48 nikt nie wie, czy granica kosmosu istnieje :P Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Ślub cywilny... 14.10.08, 09:33 ważny jest aż do dnia kiedy jedno z nich nie zabije drugiego :D nie ma czegoś takiego jak ślub na 3 miesiące. Pewnie wiele osób by chciało ale sorki to nie ta bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Ślub cywilny... IP: *.bredband.comhem.se 14.10.08, 15:20 Nie wiem czy zakpilas czy tez jestes malo socjalna? Slub cywilny jest tak samo wazny jak koscielny.Z jedna mala roznica:cywilny to zawierasz przed urzednikiem a koscielny przed ksiedzem i BOGIEM.Mozna zawrzec oba jednoczesnie. Gdzie Ty sie urodzilas zadajac tak normanie zyciowe pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Ślub cywilny... IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.08, 20:46 no cos ty tylko 3godz!!!!a tak serio wez pomysl..zanim takie durnoty popiszesz....znow Odpowiedz Link Zgłoś