Dodaj do ulubionych

DO WSZYSTKICH BIORĄCYCH TABLETKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.gabo.pl 30.08.03, 13:20
WITAM WSZYSTKICH!!!A awłaszcza wszystkie dziewczyny,które biorą klu chcą
zacząć brać tabletki antykoncepcyjne!Sama je zażywam...zauważyłam,ze wiele z
Was ma wiele pytań i problemów a to z przyjmowaniem,a to z paleniem podczas
brania...itp:Otóż wiem sporo na temat i chciałam uspokoić wszystkie
osoby,które maja jakieś niepewności:branie tabletek daje skutecznośc 99,8%
wskażnik Pearla wynosi zaledwie 0,2-0,5 co wsazuje na fakt ,iz tylko od 2-5
kobiet na 1000 zachodzi w ciągu roku w ciąże!Jest to dosyć wysoki
wskażnik...wyzszy daje tylko upezpłodnienie,czyli potocznie
mówiąć "podwiązanie jajników"..te kobiety zachodzą w ciąze ,gdy tabletka jest
żle przyjmowana tzn(albo spóżnienie wynosi więcej niż 12 godz,albo tabletka
zostanie "wydalona"z organizmu poprzez np:wymioty lub biegunkę)po 2:w każdej
maluteńkiej tabletuni są składniki,które za nic w świecie nie doprowadzą,do
tego,aby Wasz organizm produkował komórki jajowe zdolne do zapłodnienia!Po 3:
śluz w szyjce macicy jest zagęszczony do maksimum,a więc nawet plemniki,które
poruszają sie prędzej niż zwykle ,choćby nie wiem co ni eprzedostaną sie
przez owa przeszkdę!No i chyba ostatnia już sprawa,czysto marketingowa,ale
prawdziwa:pomyślcie sobie:gdyby znalazła się kobieta,która przy zdrowym ciele
i regularnym przyjmowaniu tabletek zaszła w ciąże(a o takim przypadku nic mi
nie wiadomo)-to na jakie straty byłaby narażona firma produkująca tabletki???
Oni również nie mogą sobie pozwolić na takie ryzyko,zeby cokolwiek ominąc
przy produkcji!!!Owszem...z moją koleżanką leżała na patologii z
dziewczyną,która była w ciązy przy zażywaniu tabletek:ALE!!!!!:::PRZYJMOWAŁA
JE NIEREGULARNIE,a poza tym miała problemy ze zdroweim i jej organizm żle
zareagował.A jeśli chodzi o osoby palące,to nieprawdą jest ,ze przy paleniu
tabletki zmniejszają swoją skuteczność!!!Ono(palenie)może jedynie żle wpłynąć
na krzepnięcie krwi i ogólni enegatywnie na krwioobieg!!!!Więc,kończąc
apeluję:dziewczyny ,WYLUZUJCIE!!Seks ze stresem jest bezsensu...nie przynosi
żadnej rozkoszy...no i przyjemności!!1Głowa do góry ,nie załamywać się tylko
CIESZYĆ SEKSEM I ŻYCIEM!!!!!Pozdrawiam...papapa
Obserwuj wątek
    • Gość: misia Re: DO WSZYSTKICH BIORĄCYCH TABLETKI!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 13:58
      dzięki za tak wyczerpujące informacje ale mam jeszcze jedno pytanko do cibiue.....mianowicie kiedy te tabletki zaczynają działać? biorę 1 tabletkę i kiedy mam pewność że to już działą? po tygodniu zażywania? po 2 dniach ?kiedy?
      • Gość: Natalka Do Misi!!!!!! IP: *.gabo.pl 30.08.03, 15:12
        Hejka!Kiedys za pierwszym razem,kiedyposzłam do ginekologa ,zaczęłam brać
        tabletki o nazwie Microgynon 21 ,i powiedział mi""Niecj się Pani nie
        martwi ,tabletki zaczynają działać juz po pierwszej tabletce ma Pani 100%
        pewność" troszkę mnie to zadziwiło....ale nie wierzyłam mu ,pomimo tego iz jest
        lekarzem...poszłam prywatnie do innego lekarzai powiedziała mi,ze nie jest to
        do końca prawdą...szczerze Ci powiem,ze przy pierwszym opakowaniu
        zabezpieczałam sie dodatkowo ,a raczej mój partner przez
        prezerwatywę....myślę ,ze tak na dobre jest dobrze,w momencie gdy zobaczysz u
        siebie gęsty,klejący śluz...wtedy na bank plemiki nie bedą miały szans się
        przedostać...pozdrawiam....papapa
        • Gość: misia dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 15:37
          moje pytaniue wzięło się stąd że współżyliśmy już po 4 tabletce bez innego zabezpieczenia. hmmm myślisz że powinnam się martwić?
          • Gość: LIQUE Re: dzieki IP: *.telan.pl 30.08.03, 15:45
            Kiedy po raz pierwszy ginekolog przepisywal mi tabletki - Cilest - powiedzial
            ze pelna antykoncepcja jest po 10 dniach czyli 10 tabletkach
            • Gość: Natalka no cóż...kazdy mowi co innego IP: *.gabo.pl 30.08.03, 16:05
              Tak jak pisałam juz wcześniej ja tez miałam sytuacje gdzie 2 lekarzy
              powiedziało zupełnie co innego....dlatego najlepiej jest obserwować swoje
              ciało,ale tak jak pisałam juz wyżej,przy pierwszym opakowaniu nalezy stosowac
              dodatkową antykoncepcję...ja bynajmniej tak sądze...lekarz zawsze powtarza,ze
              mogą przy pierwszych 3 cyklach wystąpić jakieś skutki uboczne...np"bóle
              głowy,brzucha,mdłości...itp.i niech nie bedzie to dla was sygnałem do
              niepokoju....tak wiec samo z siebie wynika jasno,ze organizm musi sie
              przyzwyczaić,a wie moim zdaniem nie kuście losu i przez 1 cylk zabezpieczajcie
              sie dodatkowo...chociaż ktoś moze powiedziec lub twierdzic co innego,ale to juz
              jest kazdego indywidualny wybór ja niczego nie będe
              krytykowała....pozdrawiam.Papa
          • Gość: Natalka Do Misi IP: *.gabo.pl 30.08.03, 16:00
            Wiesz w sumie to nie wiem,czy Twój partner....jak to ująć?"kończył w środku
            Cieibe" ale sądzę ze jezeli dobrze sie wchłonęła...nie masz żadnych problemów
            zdrowotnych ...to spoko nie mniej żadnych obaw..moja kumpela spała z chłopakiem
            juz po 1 tabletce i konczył w niej,ale nie polecam jak na początek,bo to tylko
            nie potrzebny stres..lona na szczęście nie jest w ciąży....pozdrawiam...acha
            odpowiem na każde zadane pytanie...
          • Gość: iza67 Re: pytanko IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 30.08.03, 18:35
            a jesli mam objawy typu mdlosci, zawroty glowy w 10 m- cu brania tabletek?? o
            czym to moze swiadczyc? o tym ze mi nie sluza (biore cilest)
    • Gość: Lucky Re: DO WSZYSTKICH BIORĄCYCH TABLETKI!!!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.03, 18:52
      mam do Ciebie pytanie: niedlugo bede brac tabletki, narazie jestem w polowie
      cyklu, czy zeby rozpoczac opakowanie musze poczekac na okres, czy moge zaczac
      brac tabletki np. od dnia kupienia ich niezaleznie od dnia cyklu?
    • Gość: aneta Re: DO WSZYSTKICH BIORĄCYCH TABLETKI!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 20:06
      Kobitki!Tabletki biorę już prawie 3 lata i zdarzyło mi się kilka sytuacji,kiedy
      zapomniałam wziąć tabletkę i opóżnienie wynosiło powyżej 12 godzin lub nawet
      raz wzięłam pół tabletki i wszystko dobrze się skończyło.Nie wyobrażam sobie
      lepszego zabezpieczenia,tabletki nigdy mnie nie zawiodły i seks jest
      spontaniczny...Nie kochałam się używając innego zabezpieczenia,bo strach mnie
      paraliżuje!Niestety nie mogę też brać tabletek w nieskończoność,boję się,że nie
      będę mogła mieć dzieci...Mam więc poważny problem:-(Bo jak długo można brać
      tabletki antykoncepcyjne,żeby nie stać się bezpłodną?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka