niiuniiaxpl 15.07.08, 10:58 Kiedy kobieta ma dni plodne?? jak to obliczyc?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: kobieta... dni płodne 15.07.08, 11:13 Tego sie nie wylicza, tylko wyznacza na podstawie obserwacji cyklu. Generalnie mierzy sie temperature i obserwuje sluz oraz szyjke macicy. Na tym forum znajdziesz porady: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 Posluz sie linkami, ktore sa u gory tamtej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
niiuniiaxpl Re: kobieta... dni płodne 15.07.08, 11:23 co to jest dlugosc cyklu??? dlugosc okresu czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: kobieta... dni płodne 15.07.08, 11:26 o rety... cykl to okres pomiedzy pierwszym dniem miesiaczki a ostatnim dniem, poprzedzajacym kolejna miesiaczke. Cykl trwa roznie, czasem 24 dni, czasem 50... "książkowy" cykl trwa 28 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela25 Re: kobieta... dni płodne 15.07.08, 13:53 Mniej więcej 15 dni od pierwszego dnia miesiączki . U mnie było 9 dni .................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhannia Re: kobieta... dni płodne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:56 A plemniki żyją 7 dni więc lepiej się zabezpieczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: kobieta... dni płodne 16.07.08, 07:33 agatka_to_ja dobrze radzi. Ale jeśli to ma być metoda antykoncepcyjna (tzw. "watykańska ruletka") to pamiętaj, ze to najbardziej zawodna metoda. Plemniki mogą dotrwać do dnia płodnego, każde stresujące wydarzenie, choroba, wyjazd mogą zmienić termin jajeczkowania, zdarzają się dodatkowe jajeczkowania. Znam dzieci ze stosunków w pierwszym dniu po miesiączce i w ostatnim przed. A moi znajomi maja takich "nieplanowanych" dzieci troje. Odpowiedz Link Zgłoś