Dodaj do ulubionych

Wybory do PE w Polsce rozpoczęte

• Gość: LS Re:Falandyszci i Lepperysci gora IP: *.nlh.no 13.06.04, 14:49
      Ja zakuty Lepperysta mam pewnosc, ze zwycieza Falandyszto-Lepperysci.
      Tylko wspaniali , umiejacy radzic sobie z zapluta warszawka, krakowkiem,
      rokitkami, skarlalym kauzalista Geremkiem i jemu podobnymi , platforma
      obywatelska zdegenerowanych obywateli-pseudoiteligentow:
      -s.p. Lech falandysz,
      -Marszalek Lepper i jego poslowie oraz
      -Lech Walesa
      rozumieja, ze falandyzacja i lepperyzaja to jedyna metoda na gnijaca niczym
      burak na wiosne Bruksele i wywalcza najwiecej dla Polski.
      Panowie Profesorowie politolodzy probowali wpuszczac narod w maliny tlumaczac ,
      ze rola posla do UE jest dbac o interesy theze UE wobech Chin (a Chinczyki
      panie trzymaja sie mocno) niech sie sami juz zaczna w pokrzywy chowac. Pod
      jakimi haslami byla kampania w Niemczech, czy W. Brytanii? Akurat pod takimi
      jak hasla Samoobrony! Tego media i nasi
      szmaciaki "europejczycy" nie wykrztusili. A B. Pieronek na sluzbie szmaciakow
      Europejczykow oraz Pieronisci mam nadziej juz krzyzem leza.
    • Gość: krakus Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 14:51
      jak tu głosować na te same gęby chyba tylko poto aby mogli dostać 11000EURO +
      10000ZŁ OD polskich podatników co miesiąć
    • Gość: swerd ???to jakieś wybory są dzisiaj? ale o co chodzi??? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 14:52
      • coolio11 DAJ PRACE MILIONEROWI ! 13.06.04, 18:00
        GLOSUJ NA SAMOOBRONE WYBIERZ ICH DO PARLAMENTU I ZAPEWNIJ IM 50 tys ZETA
        MIESIECZNIE ! CI LUDZIE POTRZEBUJA TYCH PIENIEDZY BO SA BIEDNI I UBODZY !!!\

DAJMY PRACE "UBOGIM" !!!

PS. LEPPER TY CHU*U ZLODZIEJU !
        • Gość: Rożalona Dlaczego nie mogłam głosować na Adasia?! IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 19:24
          Ja jako prosta kobieta poszłam do komisji wyborczej w naszej szkole podstawowej
          w Łomży po to, aby głosować na pana Adama Mchnika, jedynego nieskorumpowanego i
          walecznego bojownika o wolność naszą i waszą, zarówno w zagrabionym Albańczykom
          Kosowie, jak i w Polsce. Jakaż była moja rozpacz, kiedy tego nazwiska nie
          znalazłam na listach. Panie Adamie, jak Pan mógł? Któż miałby nas lepiej
          reprezentować w Brukseli jeśli nie Pan. A tak - to Lepper? Pełna nieutulonego
          żalu głosowałam na Leppera. To Pana wina.
          • Gość: ws Cos ci sie kobieto pomylilo IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 19:26
            To ty chyba na innych wyborach bylas.
            Lepper do PE tez nie kandyduje.
            • vegas Statystyki 14.06.04, 01:15
              Uważajcie na sondaże OBOP dot. elektoratu. Nie są miarodajne.

Jeżeli, przykładowo, na wsi frekwencja wyborcza była 2 razy większa niż w
              dużych miastach (a to akurat możliwe z uwagi na długi weekend), to prawie każde
              ugrupowanie w pokazanym na wyborczej sondażu dowie się, że największy elektorat
              ma na właśnie na wsi.

To samo dotyczy osób z wyższym wykształceniem: podobno 9% Polaków ma wyższe
              wykształcenie. Skoro zatem dowiadujemy się, że spośród głosów oddanych na
              Platformę tylko 6% pochodzi od osób z wyższym wykształceniem, nie można
              wyciągać z tego wniosków, że partia ta nie jest popularna wśród osob po
              studiach, bo na podstawie tego samego sondażu można wysnuć przeciwny wniosek.

Itd., itp.
              • Gość: QWAS Re: Statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 08:52
                No właśnie,
                fantatyczne manipulacje można robic
                • Gość: boxer TO BYL CIOS W CZERWONY NOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 207.68.98.* 14.06.04, 17:40
                  trzeba isc za ciosem !!
                  poki czerwone lajno lezy na deskach !!

teraz jak najszybciej wybory do Sejmu
                  i koniecznie przyspieszone wybory prezydenckie !!!!
              • Gość: mg lies, damn lies and statistics IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.04, 20:47
                Słusznie - trzeba czasem krytycznie spojrzeć co tak naprawdę autor wylicza.
                Przykładowo - 30% elektoratu z wyższym wykształceniem dla UW to nominalnie
                znacznie mniej niż 17% dla PO zważywszy na wyniki jaki osiągnęły obie partie.
                mg
          • Gość: Kwidzynianin Re: Dlaczego nie mogłam głosować na Adasia?! IP: 80.51.60.* 13.06.04, 21:13
            Chętnie bym poszedł głosować za swoim człowiekiem. Niestety w Kwidzynie nie
            istniały lokale wyborcze. Porozrzuczne tylko ulotki fruwały po ulicach i na
            nich nazwisko skompromitowanego Lewandowskiego , który nie jest mieszkańczem
            Kwidzyna. No i pomyśleć chcą posłać podrzutka. No i jak tu głosować , gdzie tu
            ta demokracja. Niestety na papierze jesteśmy w Unii a rozbiór się dokonał dawno
            tak jak niegdyś trzy rozbiory , w 1939 czwarty a piąty to dopiero historia
            opowie jak to się stało , że Polska do tej pory nie wie co z nią się stało.
            • Gość: pandada Re: Dlaczego nie mogłam głosować na Adasia?! IP: *.ceron.pl 14.06.04, 13:42
              Niezły absurdalny tekst
          • Gość: WicekL. Adam Michnik na Prezydenta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 11:17
            Bangladeszu
      • Gość: jak Re: ???to jakieś wybory są dzisiaj? ale o co chod IP: *.acn.waw.pl 13.06.04, 19:06
        Myslę że polacy prawidłowo rozpoznali tę farsę , narody europy zachodniej
        jeszcze nie miały przyjemności głosować na jedną listę kwiatu narodu do
        zupełnie nic nie znaczącego parlamentu - to taki trening pokorności , jak sejm
        za komuny. Szkoda że zrezygnowano ze zwyczaju sprawdzania czy nasze nazwisko
        jest na liście wyborczej. Dosyć już tego duraczenia!!!!!!
      • Gość: mroz WYGRALI WASALE KOSCIOLA IP: *.spray.net.pl 14.06.04, 09:49
        Maszerujemy dzielnie w kierunku totalitarnego panstwa kosciola z jego
        nacjonalistycznymi wtyczkami w zycie spoleczno-polityczne. Zegnaj demokracjo.
        • Gość: Doktor Re: mroz !!! - Ale twoja głupota nie wygra !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 10:21
          Przeczytaj post, jaki wyżej skierowałem do Pepe. Nie będę się powtarzał.
        • emigrant.ie Re: WYGRALI WASALE KOSCIOLA 14.06.04, 14:38
          to bylo dobre, trzeba zaczac przymusowo ateizowac narod!!!
    • Gość: Toronto Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.sympatico.ca 13.06.04, 15:04
      "Od poczatku widac ze Wielkopolanie traktuja te wybory mniej powaznie, niz..."-
      - Co za bzdet! Wyborcy traktuje te wybory tak samo powaznie jak kazde inne. To
      jest po prostu przeciw temu co sie dizeje w polskim sejmie. W Toronto
      na referendum w sprawie przystapienia do Unii zarejestrowalo sie okolo 3200.
      przyszlo glosowac okolo 2500 osob.
      W tym roku na wybory zarejestrowalo sie okolo 300 osob, zapewne glosowalo
      okolo 250. Czy widac roznice? Czy moze ja ktory nie poszedlem w tym roku
      glosowac jestem mniej powazny niz w ubiegle lata? Moze mi ten dziennikarz ktory
      napisal ten tekst o glosowaniu w Wielkopolsce podpowie, to jak moze mam inaczej
      zaprotestoac przeciwko kurestwu, zlodziejstwu i korupcji ktora sie dzieje w
      sejmie i instytucjach rzadowych niz nie idac na wybory!
    • Gość: Kagan Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: 213.199.197.* 13.06.04, 15:09
      Rzad moze manipulowac frekwencja i wynikami wyborow, bo zna numery dowodow
      osobistych tych, ktorzy nie poszli glosowac, a postawic krzyzk jest tez
      latwo... ;(
      • Gość: Maria Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 16:26
        > Rzad moze manipulowac frekwencja i wynikami wyborow, bo zna numery dowodow
        > osobistych tych, ktorzy nie poszli glosowac, a postawic krzyzk jest tez
        > latwo... ;(

Bzdury pleciesz. Nie mozna juz manipulowac. W Komisjach sa przedstawiciele
        roznych ugrupowan i wszyscy wszystkim patrza na rece we wlasnym interesie.
    • Gość: Artur A ja zagłosowałem na Unię Polityki Realnej IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 15:16
    • Gość: Baba-w-oknie Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 13.06.04, 15:25
      Ales Ty durny! Ani Jakubowska ani Blochowiak ani pozostali nie kandyduja! Wiesz
      co? Nie glosuj! Bo jak nie wiesz nawet kto kandyduje, po co, ani do jakiego
      parlamentu to lepiej zebys nas wszystkich nie osmieszal przed calym swiatem.
      Zostan w domu i chlej swoje piwsko. Przynajmniej nie bedzie obciachu ze Polacy
      to niedorozwiniete polglowki.
    • Gość: jaryf Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.midltn01.ct.comcast.net 13.06.04, 15:29
      chociarz leper juz dzisiec lat gnojem pola nie nawozi to i tak uwazam ze je st
      on bardziej jalowy od wlasnego polka.
    • Gość: tyl Re: Wspaniale niecałe 6% :) IP: *.chello.pl 13.06.04, 15:40
      Widać że wszyscy mają w dupie te wybory(ja też)
    • jaryss Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte 13.06.04, 15:52
      Oby tylko te sld-owskie swinie sie nie zalapaly na kolejne cieple posadki...
      • Gość: OKO Pomocy IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 16:00
        ja miałem głosowac na fachowca Jaskiernie(swoja rezygnacje z funkcji szefa
        klubu SLD tak uzasadniał)
        Ale okazało sie ze ten zacny człowiek nie kandyduje (pewnie za pózno
        zrezygnował z w/w funkcji i nie zdazył sie przygotpwac)
        Czy mozecie mi podsunac nazwisko innego tak czcigodnego człowieka abym mógł
        oddac głos
        • Gość: Maria Re: Pomocy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 16:28
          Najbardziej czcigodnym bylbys chyba sam, ale tez pewnie za pozno?
          • Gość: zib Re: Pomocy-Maryś błagamy IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 13.06.04, 16:43
            Najbardziej czcigodna będzie JAŚNIEOŚWIECONA,CZCIGODNA MARIA,z pewnością nie
            jest zbyt pózno.MARIO błągamy podaj numer swojej listy i pozycję na
            niej,przecież takie "wielkie autorytety" z pewnością są na listach "kwiatu
            naszego Narodu".
            • Gość: Maria Re: Pomocy-Maryś błagamy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 16:47
              Najbardziej czcigodna będzie JAŚNIEOŚWIECONA,CZCIGODNA MARIA,z pewnością nie
              > jest zbyt pózno.MARIO błągamy podaj numer swojej listy i pozycję na
              > niej,przecież takie "wielkie autorytety" z pewnością są na listach "kwiatu
              > naszego Narodu".

Niestety, za pozno. Dzisiaj jest cisza wyborcza wiec mojej listy Wam podac nie
              moge. Ale dziekuje za chec glosowania na mnie. Polecam sie w kolejnych
              wyborach;)
    • Gość: maryla Re: Niech zyje Polska, precz z Targowica IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 13.06.04, 16:04
      Dwadziescia procent bezrobotnych to policzek od globalistow dla Polski. Jak
      Polacy sie sami nie obronia , to miejscowe kameleony i sprzedawczykowie
      dokoncza kolonizacje tej czesci Europy. Polak bedzie emigrantem we wlasnym
      kraju.
      • Gość: Aga policzek od globalistów IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 13.06.04, 16:17
        Sugerujesz, że to przez globalistów mamy takie duże bezrobocie?
        Może jakieś nazwiska i adresy?
      • Gość: Maria Re: Niech zyje Polska, precz z Targowica IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 16:33
        > Dwadziescia procent bezrobotnych to policzek od globalistow dla Polski. Jak
        > Polacy sie sami nie obronia , to miejscowe kameleony i sprzedawczykowie
        > dokoncza kolonizacje tej czesci Europy. Polak bedzie emigrantem we wlasnym
        > kraju.

Hiszpania przed przystapieniem do Unii miala ponad 40% bezrobotnych.
        Ile ma teraz, sprawdzie sobie sami.
        Unia nie jest na pewno slodka bajka, ale jest szansa dla wielu z nas.
        Szansa na zmniejszenie bezrobocia tu (o ile nasi Eurodeputowani zadbaja o
        odpowiednie fundusze, a my sami zadbamy o ich wykorzystanie), szansa na danie
        rownych szans naszym za granica (tylko nie natychmiast wszystkim!) i szansa na
        rozwoj turystyki, ktora takze daje prace w kraju. Tylko aby chcieli do nas
        przyjezdzac to musimy tu troche posprzatac (do chlewa nikt nie lubi wchodzic) i
        musimy umiec o czyms porozmawiac, bo inaczej nudy na pudy - na taka jak tu
        dyskusje mozna spojrzec z gory i dac dyla do innych przyjemniejsych krajow,
        choc mniejszych.
    • Gość: Lukasz NIeobecni nie maja glosu!Ci co nie glosowali niech IP: *.wp.mil.pl 13.06.04, 16:04
      sie nie wypowiadaja.Oby tylko klerolubny elektorat nie poszedl glosowac,bo
      bedzie wstyd.
      • Gość: Glemp Re: NIeobecni nie maja glosu!Ci co nie glosowali IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 16:19
        to jest argument
        jak zaczna latac i krzyze wieszac po brukseli to beda jaja
        • Gość: Jacek-t Re: NIeobecni nie maja glosu!Ci co nie glosowali IP: *.chello.pl 13.06.04, 21:00
          Ja jestem klerolubny i poszedłem głosować więc szanse na wstyd jak widać są,
          ha, ha. A ci co nie poszli głosować widac uznali, że nic nie tracą bo to
          nieistotne wybory do nieistotne ciała. W czym jest wiele prawdy.
    • elfhelm frekwencja będzie mizerna 13.06.04, 16:26
      byłem około 14:30 (ostatnia msza o 13, potem chyba jakieś są wieczorem) i na
      całej liście były może ze cztery podpisy (na jakieś 30).
      ja w każdym razie głosowałem i się cieszę z tego powodu
    • Gość: jakub Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.oc.oc.cox.net 13.06.04, 16:44
      Jak na razie (do poludnia) Polacy olewaja te wybory. Czy slusznie? Chyba jednak
      tak.Powszechna stala sie opinia, ze, czy oddam glos, czy nie, to i tak w PE
      znajdzie sie nie ten, na kogo glosowalem. Jaki kraj, taka ordynacja! Mamy
      pseudo-demokracje. Do wieczora jeszcze daleko, wiec na uogolnienia za wczesnie
      ale, cos mi sie zdaje, ze porazki doznaja obie istniejace opcje: euro-
      entuzjasci i eurosceptycy. Poprostu, wyborcy pokaza im gest Kozakiewicza.Bo tez
      prawda jest, ze w tym gaszczu nazwisk poruszac sie bardzo trudno a to i tak nie
      jest potrzebne bo glosujemy na partie a nie na ludzi. Innymi slowy, spelnimy
      role durni. pojdziemy do urn po to, aby jutro sie dowiedziec, ze naszym
      wybrancem jest np. Piskorski(mozna w tym miejscu wstawic 100 innych). I co?
      Nastepne 5 lat plucie do lusterka przy goleniu? Pewnie tak!!!!
    • ra.fi.ki Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte 13.06.04, 17:00
      Ubolewam nad wszystkimi polakami którzy nie chodzą głosować!!

To jest jakiś obłęd!!

Wybory to jedyny rozsądny sposób aby wyrazić swoją aprobate lub nie
      zadowolenie!!

To naprawde jest obłęd niecale 6%!!

Gdzie ci ludzie sie uchowali ??

I z czym my do Europy!!??
      • Gość: Maria Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 17:08
        > To naprawde jest obłęd niecale 6%!!
        >
        > Gdzie ci ludzie sie uchowali ??
        >
        > I z czym my do Europy!!??

Spoko. Jeszcze sporo czasu do wieczora. Na pewno sie poprawi, choc pewnie, po
        tym forum sadzac, nie za wiele. Ale i tak 54 osoby zostana wybrane. Ciekawe
        tylko jakie.
        Ja juz glosowalam. Mam nadzieje, ze przy kolejnym komunikacie wskazniki sie
        podwoja, a do wieczora iles osob oderwie sie od telewizorow (lub komputerow),
        przy ktorych toczy sie ich normalny dzien i zrobia sobie przerwe na spacer. A
        ze nie wiadomo dokad by sie tu udac, to mozna nawet i do urn.

• Gość: jakub Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte-do ra.fi.ki. IP: *.oc.oc.cox.net 13.06.04, 17:16
        Mam zupelnie odmienne zdanie, niz Ty o Polakach. Polacy daja w tej chwili wyraz
        swojej dezaprobacie dla istniejacego w Polsce systemu partyjniactwa, i to
        wszystko. Niezaleznie od tego, na kogo oddasz swoj glos, i tak zostanie on
        przeksztalcony w poparcie dla jakiejs tam partii, prawda? Taka mamy przeciez
        ordynacje. A ja mam dosc tego partyjnego cyrku w ktorym wszystkim, bez wyjatku,
        chodzi o kase i nic wiecej. To bedzie czerwona kartka dla polskiego systemu
        politycznego, a nie dla Polakow. Szkoda tylko, ze to sie dzieje dopiero teraz,
        przy okazji wyborow do PE. Ktos tu napisal na tym forum, ze trzeba wybrac
        mniejsze zlo i glosowac, wszystko jedno na kogo. NIE!!! Zlo jest zlem i nie ma
        zla mniejszego i wiekszego!!!! Na naszych oczach robi sie ,kilka jednoczesnie,
        tzw. "walkow" a my, wyborcy, jestesmy tu tylko po to, aby swoim glosem te
        przekrety uwiarygodnic. Chcesz szczegolow? Moge Ci je przedstawic zaraz. Wbrew
        Twojej opinii, to nie jest obled Polakow. To proba obrony przed zaklamaniem.
        Nie glosujemy, bo nie chcemy isc do Europy z Samoobrona, SLD, PO itd...... Po
        co mamy POZNIEJ sie wstydzic?
        • Gość: Maria Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte-do ra.fi.ki. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 17:28
          Nie widze, szczegolnie na tym forum, aby Polacy dawali czemus szczegolnemu
          wyraz, poza tym co najlatwiej przychodzi. totalne olewactwo, totalne plucie na
          wszystko i wszystkich. Niestety, nie tedy droga. Owe partie i ludzie, ktorzy
          nas w Sejmie reprezentuja sa DOKLADNYM odbiciem naszych narodowych "cnót". To
          obraz społeczeństwa w miniaturze. Niestety, zgadzam się, że jest to karykatura.

Obawiam się, że Polacy jedno potrafią - burzyć. Z budowaniem jest gorzej. No,
          chyba że budujemy za granicą. Tam jakoś o dziwo umiemy się wykazać. Nie wiem
          wciaż dlaczego. Czy to, że jakiś bat tam nad nami wisi, czy ambicja i honor
          (słowo wydaje się być zupełnie zapomnianie już).

Więc nie przypisujcie sobie cnót lenistwa, bo na razie to jest jednak jeden z
          grzechów głównych, a nie cnota.

Trzeba było chodzić na spotkania przedwyborcze i maglować kandydatów
          publicznie, pytać o różne rzeczy, sprawdzać, wytykać osobiście, a nie miauczeć
          na tym forum i nie iść. Niewiele to da. I tak 54 osoby będą wybrane. A jakie????
          Takie jakie wybiorą inni. I nie jest dziś szczytem odwagi nie iść na wybory.
          Jeszcze nikt nigdy nie wymusił żadnych zmian leżąc na dowolnie wybranym boku.

Pozdrawiam
    • Gość: zgoszkniały Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.acn.pl 13.06.04, 17:34
      Ten kraj jest naznaczony głupotą swoich obywateli. Chociaż chyba nie powinno się
      nazywać obywatelami polskiej tłuszczy, która nie chodzi do wyborów i ma wszystko
      w dupie. Prawdopodobnie tłuszcza czeka na kogoś, kto jej coś da i poprowadzi ją
      za mordy "ku lepszemu". No i chyba się nie długo doczeka...
      • Gość: Maria do zgoRZkniałego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 17:50
        Nie bylabym az tak ostra w osadzaniu spoleczenstwa.
        Czesc osob na pewno zostala przytloczona ta wolnoscia,
        z ktorej tak trudno zrobic odpowiedni uzytek, a nie
        widac nikogo, kto by doradzil i pomogl. Kazdy sie
        ratuje jak moze. I to jest chyba normalne w czasach
        przelomu, w ktorych wciaz jednak zyjemy.

Chyba poszlo nam niezle globalnie.Mozemy byc dumni z siebie.
        Teraz jednak trzeba spojrzec lokalnie i polatac te pekajace
        wytarte ubranka, pozaklejac dziury, abysmy przestali sie o
        nie potykac. Kto ma to zrobic?
        Nikt za nas nic nie zrobi - wiec sami musimy dac sobie z tym
        rade.
        A do Parlamentu wlasnego i europejskiego wybierajmy madrzej,
        aby pozniej nie powtarzac tych narzekan. W koncu nikt nam
        nie podeslal tych poslow, toc oni nasi przasni, ale wlasni,
        z naszego narodu.

To idzcie jednak do tej urny. W koncu kto ma byc lepiej
        obyty w sytuacji jak internauta? Chlop, ktory na roli sie mozoli?

Pozdrawiam i udaje sie na spacer,
    • Gość: euro_peanka Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.06.04, 18:00
      niestety, dużo jest tępoty w norodzie. pan w kiosku osiedlowym narzeka że nie
      ma na czynsz za swój handełek piwem w niedzielę i święta, a tak w ogóle to by
      na leppera najchętniej głosował, ale nie pójdzie. nóż się w kieszeni otwiera,
      mnie tam głosowanie napawa dumą, czyje dreszcz emocji, że oto i mój głos został
      policzony i że mam wpływ na coś ważnego!!!
    • Gość: Jerzy Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 18:07
      Dziś, gdy obywatele innych krajów trochę odpuścili sobie wybory my moglibiśmy
      się zmobilizować i wybrać najlepszych z najlepszych czyli znających języki i
      ludzi rozumnych. Ciekawe, że większość ludzi liczy na cuda i w to co mówią ci
      którzy nic sobą nie reprezentują. Ale kiedyś się nauczymy wybierać.
      Z tych wypowiedzi zieje często ogromna nienawiść. Brr !
    • Gość: rozczarowana piskorski na liscie IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 18:12
      jak to mozliwe, ze ten polityczny bankrut, renegat i zlodziej jest na liscie
      PO. Glosowalam dusiaj w Kolonii i o malo nie zemdlalam jak go zobazcylam z
      numerem 1 a myslalam ze PO to partia uczciwa . niestety
      • feliks-50 99% kolesi to tacy "fachowcy" 13.06.04, 18:54
        "Uczciwi", "Fachowi", "Skromni" itp jednym slowem dno !
    • Gość: stefan NIE KOPIE SIE LEZACYCH..Millerow IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 18:18
      Pracowali najlepiej jak mogli.Cpz mozna bylo od nich absolwentow
      marksistowskich kierunkow wymagac.Bogu dzieki,ze nie narobili wiekszych
      szkod.Im nie trzeba kopac grobu.........
    • Gość: Adam [...] IP: *.lublin.pl 13.06.04, 18:20
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gosik Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: 83.242.67.* 13.06.04, 18:30
      własnie wróciłam-chyba mała frekwencja bo pan z komisji nawet nie życzył sobie
      mojego dowodu tylko od razu po podpisie na formularzu dał kartę do głosowania
    • feliks-50 Rewelacja !!! 13.06.04, 18:51
      Wyniki mowia same za siebie !
      Komentarz zbyteczny.
    • feliks-50 Jak sie ma takich kandydatow jak Piskorski to ... 13.06.04, 19:01
      slabo sie robi i nie mozna dojsc do lokalu !!!!
    • Gość: Benek Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:27
      jestem zszokowany, te 5,83 to i tak za dużo, na kogo ci ludzie głosują nie
      rozumię
      • Gość: Maria 15,4% - frekwencja wyborcza IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 19:47
        > jestem zszokowany, te 5,83 to i tak za dużo, na kogo ci ludzie głosują nie
        > rozumię

Kazdy glosuje na sobie-podobnych. Nie znajdujesz nikogo w swoim typie?
        Tos len. Nie chcialo Ci sie poszukac.

Nasi parlamentarzysci sa z tego kraju. Reprezentuja przecietne zalety i wady
        naszego spoleczenstwa. Przekrety szarego czlowieka przeniesione na poziom
        Parlamentu swiadcza o nas samych i sa oczywiscie skandalem. Skandalem tym
        widoczniejszym im wyzej on ma miejsce. Te skandale nalezy eliminowac z naszego
        zycia.

A frekwencja wyborcza sprzed godziny to 15,4%. To nie powod do zachwytu, ale
        byc moze kilkoro z Was tez sie zmobilizowalo. Do 22:00 mam nadzieje, ze jeszcze
        troche osob sie ocknie i zechce wyrazic swoje zdanie w tych wyborach, ktore sa
        historyczne i o ktorych nie snilo sie nikomu przed 15 laty, kiedy frekwencja
        wyborcza w pierwszych wolnych wyborach po wojnie byla znacznie inna.

Pozdrawiam
        • Gość: janko Re: 15,4% - frekwencja wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:59
          jestes zszokowana? ja tez. poszlo o wiele za duzo. nie zdziwie sie jesli polowa
          z SLD.
          • Gość: janko Re: 15,4% - frekwencja wyborcza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:02
            P>S> za caly dzien tylko ok. 1500opini????????
          • gakin wybory 13.06.04, 20:08
            hej.
            po pierwsze- nie glosujac oddajecie swoj glos innym.
            po drugie- nie macie na kogo glosowac? czy to tez nie z Waszej ( mojej tez)
            winy?
            Żeby wiedzieć trzeba mieć w sobie trochę kultury politycznej, wiedzieć co sie
            naprawde dzieje i co sie dzialo.i dlaczego. ale zeby tak bylo.. trzeba
            posiwecic swoj czas. sluchac nie tylko wiadomosci/ionformacji/faktow ale i
            innych programow, troche czytac... miec oczy i uszy szeroko otwarte. i uzywac
            mozgu.potem male sortowanko i.. wiadomo co jest.
            najlatwiej narzekac.
            wiec: jak sie nie chce wglebic w swiat w ktorym zyjemy, prosze nie narzekajcie!
            ja nie chwale zadnej ekipy bo.. ich nie znam.i sie tym nie szczyce.
            moim jedynym( niestety)kryterium przy wyborach ludzi jest wyksztalcenie,
            jezyki,ale tez trzezwosc mysli i brak demagogii u politykow( a zwlaszcza
            sciemniania typu -oni sa tacy i tacy, tylko my wiemy co trzeba, co jest moralne
            (??????)
            Serdeczności.
            • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:11
              nie narzekaj. jak masz wybierac to wybieraj. i tak dostaniesz w dupe.
              • gakin Re: wybory 13.06.04, 20:14
                nie narzekam.
                nie dam sobie dac w dupe. juz umiem sie o siebie postarac.spoko
                • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:16
                  tak myslisz? pocekaj.
                  • gakin Re: wybory 13.06.04, 20:20
                    tak mysle. czekac nie mam zamiaru. wiem co robie w zyciu i co bede robic. i
                    jestem zadowolona. jesli o mnie chodzi to mogloby nawet nie byc ue a ja i tak
                    mialabym dobrze. ale jest. i mamy demokracje( do korej niedoroslismy co widac
                    doskonale)moje przemyslenia sa czysto utopijne.. ja jednak wierze ze nie trzeba
                    autokratycznej reki,wierze w prawo(pierwotne) i wierze w demokracje.
                    madrzy ludzie ucza sie na bledach. glupi ich nie widza.
                    • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:22
                      wiesz, kiedys myslalem tak samo. niestety....
                      • gakin Re: wybory 13.06.04, 20:23
                        a w co teraz wierzysz?
                        • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:24
                          tylko w siebie
                          • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:25
                            ale nie do konca
                          • gakin Re: wybory 13.06.04, 20:26
                            hmm dobre i to. ale malo troche, nie?ups, przepraszam, moze Sokrates
                            zmartwychwstał...
                            • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:28
                              nie. jak pozyjesz ok.40, poslizgniesz sie na niejednym bledzie, (nie tolko
                              swoim) to pogadamy
                              • gakin Re: wybory 13.06.04, 20:30
                                dobra,zalatwione:)
                                • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:30
                                  co, wycofujesz sie? podyskutuj
                                  • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:34
                                    gakin, gdzie jestes?
                                    • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:40
                                      nie gniewaj sie gakin. jesli przez min. 15 lat prowadzenia dzialalnosci
                                      "gospodarczej ok. 60% procent przychodow brutto odprowadzasz do budzetu to tez
                                      sie zdenerwujesz
                                • Gość: janko Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:45
                                  i nie pojdziesz glosowac na cokolwiek
                                • janko1 Re: wybory 13.06.04, 20:53
                                  gakin, nie chcesz rozmawiac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka