awenidapauliszta 09.01.05, 19:02 poszukuje zarządcy z Warszawy (najlepiej Mokotów), który w swojej wspólnocie przeprowadzał remont termomodernizacyjny z wykorzystaniem kredytu bankowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrozik.jarek Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 09.01.05, 23:13 Witam! Przykro mi bardzo, ale nie mam jeszcze takiego doświadczenia. W tym roku zamierzam preprowadzić takie przedsięwzięcie. Zaciagamy kredyt na 400 tys. zł. na ocieplenie ścian, stropodachu, modernizacje c.o., wymiane okien i drzwi. Pzdr Mrozik Odpowiedz Link Zgłoś
awenidapauliszta Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 10.01.05, 00:25 jakie kroki Pan już przedsięwziął? Czy orientuje się Pan czy wszystkie banki oferujące kredyt termomodernizacyjny wymagaja 20 proc. wkładu własnego, czy też jest jakiś bank, który wymaga mniejszego wkładu? Odpowiedz Link Zgłoś
mrozik.jarek Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 10.01.05, 07:37 awenidapauliszta napisała: > jakie kroki Pan już przedsięwziął? Czy orientuje się Pan czy wszystkie banki > oferujące kredyt termomodernizacyjny wymagaja 20 proc. wkładu własnego, czy też > > jest jakiś bank, który wymaga mniejszego wkładu? Mamy audyt i środki własne na realizację przedsięwzięcia. Nie ma jeszcze uchwały właścicieli lokali akceptującej zakres robót wynikających z audytu energetycznego. Nie znam banku, który oferowałby kredyt wspólnocie posiadającej mnie niż 20 proc środków własnych.Chcąc uzyskać premię termodernizacyjną w wys. 25 % należy zgromadzic przynajmniej 20 % środków własnych na realizacje przedsięwzięcia termodernizacyjnego. Mrozik Odpowiedz Link Zgłoś
awenidapauliszta Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 10.01.05, 09:52 dzięki za odpowiedź, bo właśnie usiadłam do obdzwaniania tych 19 banków, a właściwie 17, bo dwa informują o tym na swoich stronach internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 10.01.05, 15:40 Przy okazji rzuć swym okiem na wątek 3091 a w szczególności na tekst podjętych uchwał. Nad pewnymi uchwałami warto się zastanowić i dobrze je przemyśleć jak i popytać w tym temacie fachowców. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
awenidapauliszta Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 11.01.05, 13:06 dzięki, rzuciłam okiem, ale my tego typu uchwał nie podejmowaliśmy. sami chcemy zarządzać, natomiast administrator potrzebny nam jest do wykonywania zadań z tym związanych. Odpowiedz Link Zgłoś
dana1958 Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 11.01.05, 14:37 Właśnie nasz wspólnota przymierza się do takiego remontu."Zdecydowaliśmy" się na Bank Ochrony Środowiska, aby uzyskać taki kerdyt i premie trzeba spełnić pewne warunki. Wejdz na stronę tego banku. Najgorsze jest to ,że w naszym bloku mieszka sporo starszych ludzi i trudno ich przekonać do kredytu bo uważaja że należy robić remonty takie jakie im pasuja nie biorąc pod uwagę, że inwestycja całości pomimo kredytu będzie taniej nas kosztowała.A chcemy mieć własną ciepłą wodę a nie płaciś SPEC-owi kolosalne kwoty, chcemy sami sie ogrzewać-CO. Z kredytem wiążą sie takie posunięcia jak -ocieplenie budynku,wymiana okien, ocieplenie dachu.Aby uzyskać więcej funduszy mamy zamiar sprzedać strychy Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
awenidapauliszta Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 12.01.05, 19:20 dzięki. ja to wszystko wiem. chodzi tylko o doświadczonego zarządcę, który nas przez to przeprowadzi w sensie odpowiedniego załatwiania formalności (może ma jakieś przetarte już ścieżki) oraz, co najważniejsze dobrego przeprowadzenia przetargu i kontroli wykonawców. trudno członkom zarządu pracującym zawodowo zająć sie wszystkim z braku czasu Odpowiedz Link Zgłoś
babczyk Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 12.01.05, 19:34 Z tym będzie chyba problem. Bez wyjątku wszystkim kto ma do czynienia z mymi funduszami zaglądałbym dokładnie na ręce i przy okazji upewnił się pytając innych czy jest to w mym interesie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monia4 Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 13.01.05, 10:56 Swieta racja, ,,pilnuj swoich funduszy'', ale jak Panu wiadomo Polak mądry po szkodzie , dlatego prosze o komentarz do moich postów ABK administraror.Wdzięczna bede za radę. Pozdrawiam i życze milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
bgeb Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 14.01.05, 01:22 Proszę skontaktowac sie ze mną w tych sprawach. Byc może po przejrzeniu dokumentów uda się uzyskać korzystniejsze kredytowanie w banku. Termomodernizacja nie jest kosztowana, jesli tylko dostosuje się wszelkie parametry do rodzaju budynku. Poza tym rzeczywiscie trzeba przypilnować wszystkiego na etapie uzgadniania z wykonawcą (wiele niewyjasnionych przed rozpoczęciem prac spraw może powodowac podwyższenie ceny) oraz na etapie samego wykonania. bgeb@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
epartner Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 21.01.05, 19:45 Jestem zarządcą nieruchomości. Proszę o kontakt. grzegorz@epartner.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
madlaine Re: termomodernizacja, potrzebny doświadczony zar 21.01.05, 22:35 polecam firmę ROGO agencja obsługi nieruchomości, która to jest specem w tej kwestii termodernzacyjnej kontakt Ursus ul. Dzieci Warszawy 48 Odpowiedz Link Zgłoś