olszaa 23.08.05, 13:42 Witam :) Szukam doswiadczonych, którzy sami zajmują się zarządzaniem i administrowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romanwoz Re: zarząd wspólnoty sam administruje 23.08.05, 20:04 Jestem członkiem Zarządu WM. Prowadzę wszelkie sprawy naszej Wspólnoty, chętnie nawiążę kontakt w/w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 23.08.05, 21:19 Bardzo sie cieszę, ma nadzieję na owocną współpracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: zarząd wspólnoty sam administruje 23.08.05, 22:44 Taaaaa......Ty ze Szczecina, a On z Przemyśla :-) ;-)..... Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 23.08.05, 23:27 A ty z Opola, a tak dobrze cię poczytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
romanwoz Re: zarząd wspólnoty sam administruje 24.08.05, 20:25 Nie wiem co chcesz przez taką wypowiedź osiagnąć. Pozdrowienia dla tatusia i mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
romanwoz Re: zarząd wspólnoty sam administruje 24.08.05, 20:26 olsza do nie do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: zarząd wspólnoty sam administruje 24.08.05, 20:59 Jeśli to do mnie, to nie bądź taki czuły..... Chodziło mi o to, że ciężko o owocną współpracę na odległosć, ale..... niech Wam Bozia da najlepiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 24.08.05, 23:46 dobud dzieki :) Można kochac na odległośc to i doświadczeniami wymieniac sie też :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: zarząd wspólnoty sam administruje 25.08.05, 00:11 olszaa napisała: > Można kochac na odległośc....... Można, tylko rzadnej przyjemności z tego nie ma :-( Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: zarząd wspólnoty sam administruje 25.08.05, 00:12 sorry........Żadnej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 24.08.05, 23:47 a juz sie wystarszyłam ;) napisałam na pocztę gazetową :) Odpowiedz Link Zgłoś
nk45 Re: zarząd wspólnoty sam administruje 25.08.05, 07:00 olszaa - Czego oczekujesz ? W czym jest problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: zarząd wspólnoty sam administruje 25.08.05, 07:43 Czego kobieta moze oczekiwać ??? MIŁOŚCI !!! :-) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bykira Re: zarząd wspólnoty sam administruje 27.08.05, 16:52 to forum powinno zmienic nazwę-niektórzy (stali bywalcy od dłuzszego czasu) zaczynaja prywatne podchody jak dobud ale generalnie się zgadzam , kobieta oczekuje miłości,co tam wspólnoty szkoda życia niech się rozpadają,postawimy sobie nowe domki żeby tylko wena płynąca ze szczęścia w miłosci dopisała Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 31.08.05, 18:00 Np. Kiedy zaproponowałam samodziewlne zarządzanie jeden z właścicieli powiedział, że taki stan rzeczy niesie za sobą ryzyko,że gmina (mamy 2 mieszkania komnalne) nie będzie płacić. Czy tak może się stać? kto będzie adminisrtował te 2 mieszkania? Były budżetowy, a teraz sprywatyzowany adsministrator? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: zarząd wspólnoty sam administruje 31.08.05, 18:09 olszaa napisała: > Np. > Kiedy zaproponowałam samodziewlne zarządzanie jeden z właścicieli powiedział, > że taki stan rzeczy niesie za sobą ryzyko,że gmina (mamy 2 mieszkania komnalne) > > nie będzie płacić. > > Czy tak może się stać? > > kto będzie adminisrtował te 2 mieszkania? Były budżetowy, a teraz > sprywatyzowany adsministrator? ######### Ten problem jest Gminy!!!! z kim podpisze umowe z urzedniliem czy przeszłym a teraz prywatnym to jej sprawa. Najemcy Wspólnotę nie interesują to sprawa Gminy. Wspólnota ma realizować wypracowane na zebraniach plany i działać wg PRAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 31.08.05, 18:40 Wspólnota ma realizować wypracowane na zebraniach plany i działać wg > PRAWA. Rozumiem,że gmina istnieniem wspólnoty jest zobowiązana do wpólrealizacji planów? A z nico innej beczki: czy można "wypisać " sie ze wspólnoty, bo coś komuś nie pasuje? I pomijam przeprowadzkę i sprzedanie mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
xxxll Re: zarząd wspólnoty sam administruje 31.08.05, 18:49 olszaa napisała: > Rozumiem,że gmina istnieniem wspólnoty jest zobowiązana do wpólrealizacji > planów? ####### TAK ####### > A z nico innej beczki: czy można "wypisać " sie ze wspólnoty, bo coś komuś nie pasuje? I pomijam przeprowadzkę i sprzedanie mieszkania :) ###### NIE ma takiej możliwości, jest się zwiazanym na dobre i na złe. ####### Odpowiedz Link Zgłoś
asam11 Re: zarząd wspólnoty sam administruje 31.08.05, 18:56 olszaa napisała: > > A z nico innej beczki: czy można "wypisać " sie ze wspólnoty, bo coś komuś nie > pasuje? I pomijam przeprowadzkę i sprzedanie mieszkania :) Jeżeli pomijasz to skuteczne rozwiązanie to pozostaje jeszcze podarować komuś mieszkanie - byle notarialnie. Do wspólnoty wstepuje się poprzez nabycie (deweloper czy gmina nieco inaczej) lokalu a występuje poprzez zbycie lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 31.08.05, 20:24 dzięki,:) to się ktoś zmartwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: zarząd wspólnoty sam administruje 01.09.05, 18:11 Wypisać się to możesz z kółka różańcowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 01.09.05, 18:53 obawiam sie,że stamtąd to akurat nie, bo tam jestem dobrowolnie, bez listy i zapisów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Re: zarząd wspólnoty sam administruje 28.08.05, 14:31 chętnie Ci pomogę. Jestem członkiem zarządu i administratorem. już 5 lat więc trochę doświadczenia mam. W miedzyczasie zrobiłam też licencję. Napisz z jakiego mista jesteś - pomóc można też na odległość ale łatwiej czesto na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
de_la_hoya Re: zarząd wspólnoty sam administruje 28.08.05, 19:11 do nati1011 Witam, tez mam kilka pytan. Nasza wspolnota wlasnie pozbywa sie firmy administrujacej i jednoosobowego zarzadu wspolnoty w jednej osobie oraz administratora i chetnie dowiedzialabym sie kilku rzeczy gdyz bede w nowym zarzadzie wspolnoty, na razie jestem w Radzie wspolnoty (dziwny twor ale istnieje)... jakby co to moj mail: de_la_hoya@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dobud Re: zarząd wspólnoty sam administruje 01.09.05, 18:13 Wystarczy, że poświęcisz kilka dni na poczytanie tego forum, to Ci główka spuchnie od nadmiaru wiedzy i zamęt powstanie od różnorodnych interpretacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
olszaa Re: zarząd wspólnoty sam administruje 28.08.05, 22:38 nati, ja tak jak de_la_hoya na podobny, jestem etapie, to pisz proszę od razu do nas obu :) olszaa@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś