Dodaj do ulubionych

kto pisze sprawozdanie?

06.02.07, 16:27
chcialem sie zapytac gdzie szukac (akt prawny?) zapisu kto powinien pisac sprawozdanie roczne zarzad czy administrator?
powiem dlaczego. nasz administrator nas tylko rozlicza. wszystkei decyzje o remontach, wyborze wykonawcy do robot, i popisy na przelewach to wszystko robi zarzad. adminsitrator jest tylko upowazniony do podpisywania umowow takich jak woda scieki, co..
dzisiaj administrator poinformowal ze wlasciwie to zarzad sie rozlicza ze swojej dzialalnosci a nie administrator. problem w tym ze chcialbym wiedzic gdzie to jest zapisane.
dzieki
Obserwuj wątek
    • hooverr Re: kto pisze sprawozdanie? 07.02.07, 07:37
      Witam
      Andrzejbobyk rację ma administrator. Poczytaj rozdział 4 Ustawy o własności
      lokali. Znajdziesz tam odpowiedzi na Twoje pytania.
      Pozdrawiam
      • j666 Re: kto pisze sprawozdanie? 07.02.07, 16:41
        Mniej ważne, kto fizycznie pisze, ważne, kto ma podpisać się pod sprawozdaniem
        (no chyba, że nikt nie wpisał tego w obowiązki administratora w umowie o
        administrowanie i teraz administrator - IMHO słusznie - nie chce pisać bez
        osobnego wynagrodzenia za tę dodatkową pracę).
        Podpisać musi zarząd, i jest na to wyrok sądu.

"Sprawozdanie finansowe zarządu wspólnoty mieszkaniowej jest dokumentem , który
        musi pochodzić od zarządu.
        Niepodpisanie tego sprawozdania oznacza, że jest to jedynie projekt dokumentu,
        sprzeczny z wymogami art. 30 u.o.w.l.
        Projekt sprawozdania nie mógł być więc przedmiotem obrad, ani tym bardziej nie
        mógł stanowić podstawy do udzielenia zarządowi absolutorium.
        Wyrok S.A. w Warszawie z dnia 28.06.1999 r. ( I ACa 282/99)"
        JaC
    • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie? 07.02.07, 16:54
      andrzejbobyk napisał:

> chcialem sie zapytac gdzie szukac (akt prawny?) zapisu kto powinien pisac
      > sprawozdanie roczne zarzad czy administrator?

Sprawozdanie z działalności wspólnoty gdy jest Zarząd WM pisze jego Zarząd.
      Zarządca NW dostarcza materiały źródłowe (rozliczenia finansowe, dane
      ewidencyjne o należnościach i wpłatach, itd)oraz opiniuje materiały
      przygotowane przez Zarząd - treści uchwał, plany remontów, stawki służące do
      naliczania zaliczek, i inne.
      • the3 Re: kto pisze sprawozdanie? 08.02.07, 12:28
        Drgoi Panie X...L Zarządca jest pracownikiem ( czytaj na usługach )Zarządu WM
        ( Wspolnoty )wiec jak mże OPINIOWAĆ prace Zarzadu. Chba jest Pan Zarządcą
        któremu trochę jak wiekszości Zarządców mylą sie rolę. Pozdrawiam. Członek
        Zarządu WM
        • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie? 08.02.07, 20:05
          the3 napisał:

> Drgoi Panie X...L Zarządca jest pracownikiem ( czytaj na usługach )Zarządu WM
          > ( Wspolnoty )wiec jak mże OPINIOWAĆ prace Zarzadu. Chba jest Pan Zarządcą
          > któremu trochę jak wiekszości Zarządców mylą sie rolę. Pozdrawiam. Członek
          > Zarządu WM

Szanowny Panie Członku, ŻYCIE w BŁĘDZIE to typowe dla polaków. Niech juz tak
          zostanie; pan będzie członkiem... a ja zarządcą nieruchomosci wspólnej.

Sprawozdania z działalnosci wspólnoty za "członka" nie będę pisał ... chyba, że
          na odrębne zlecenie.
          • the3 Re: kto pisze sprawozdanie? 09.02.07, 09:39
            Drogi Panie XXXLL! Jest Pan delikatnie mówiąc niegrzeczny. Nie czyta Pan
            wnikliwie treści i pisze w następstwie głupoty. W treści nie ma mowy o
            sprawozdaniu, jest natomiast mowa o OPINIOWANIU i podtrzymuję swoje zdanie (
            zarządcy jako pracownika Wspolnoty ) w tej kwestii.
            Sprawozdanie oczywiście powinien pisać i podpisywać Zarząd. Jeżeli Zarząd jest
            słabo - piśmienny to komu zleci i za ile to indywidualna sprawa Zarządu. To
            tyle w kwestii wyjaśnienia. Pozdrawiam. Członek Zarządu Wspólnoty.
            • xxxll Re: kto opiniuje sprawozdanie? 09.02.07, 17:36
              the3 napisał:

> Drogi Panie XXXLL! Jest Pan delikatnie mówiąc niegrzeczny. Nie czyta Pan
              > wnikliwie treści i pisze w następstwie głupoty. W treści nie ma mowy o
              > sprawozdaniu, jest natomiast mowa o OPINIOWANIU i podtrzymuję swoje zdanie (
              > zarządcy jako pracownika Wspolnoty ) w tej kwestii.

Szanowny Panie *THE3*

Jest Pan za bardzo w siebie "zapatrzony i swoją wiedzę". Opiniowanie ma na celu
              by członkowie - amatorzy Zarządu WM nie ośmieszali sie w swoich wywodach
              sprawozdawczych, a ich "zapędy" nie rujnowały wspólnot (np; niepotrzebne
              procesy sądowe).

Cieszę się, że stoi Pan przy swoim ...jako członek... ja pozostanę przy swoim.

Zarządy wspólnot i Zarządcy NW powinni współpracować, a nie udowadniać
              "kto jest dla kogo" i "kto komu płaci". Nie tędy droga Panie kolego. :(
              • babczyk Re: kto opiniuje sprawozdanie? 09.02.07, 20:53
                xxxll napisał:

> Szanowny Panie *THE3*
                >
                > Jest Pan za bardzo w siebie "zapatrzony i swoją wiedzę". Opiniowanie ma na
                > celu by członkowie - amatorzy Zarządu WM nie ośmieszali sie w swoich wywodach
                > sprawozdawczych, a ich "zapędy" nie rujnowały wspólnot (np; niepotrzebne
                > procesy sądowe).

Chłopie , daj se siana. Przecież na tym forum są wręcz same orły z licencjami.
                Jaką posiadaja wiedzę, wystarczy poczytać.
                Jest faktem że jedni i drudzy chcą być mądrzejsi od pozostałych.

> Cieszę się, że stoi Pan przy swoim ...jako członek... ja pozostanę przy swoim.

Jak jako członek...he he he i jeden z właścicieli we wspólnocie wolę stawiać
                innych na baczność aniżeli.....sam sobie dopowiedz.

> Zarządy wspólnot i Zarządcy NW powinni współpracować, a nie udowadniać
                > "kto jest dla kogo" i "kto komu płaci".

I tu się z Tobą w pełni zgadzam. Tylko w realizacji tego życzenia róznie bywa.
                Jedni i drudzu staraja sie udowodnic swoja racje.
                Tylko, że właściciele z reguły, zawsze przegrywają.
                A dlaczego? Dlatego,jeśli ktoś ma licencje czy też coś w tym stylu podobnego,
                zawsze będzie usadzał tych którzy maja nie takie wykształcenie czy odpowiednie
                papiery,jakie w danej chwili są zalecene czy też preferowane.

• xxxll Re: kto opiniuje sprawozdanie? 09.02.07, 21:19
                  babczyk napisał:
                  > I tu się z Tobą w pełni zgadzam. Tylko w realizacji tego życzenia róznie bywa.
                  > Jedni i drudzu staraja sie udowodnic swoja racje.
                  > Tylko, że właściciele z reguły, zawsze przegrywają.
                  > A dlaczego? Dlatego,jeśli ktoś ma licencje czy też coś w tym stylu podobnego,
                  > zawsze będzie usadzał tych którzy maja nie takie wykształcenie czy
                  > odpowiednie papiery,jakie w danej chwili są zalecene czy też preferowane.

Widzisz Pawełku Smagiel z Tarnowskich Gór ... ty jesteś dekarzem i właścicielem
                  lokalu mieszkalnego żyjącym w swoim specyficznym świecie, a ja jestem ....
                  żyjacym w świecie równoległym do twojego.
                  Niech tak pozostanie. Uczeń swoje, a belfer swoje.
                  • babczyk Re: kto opiniuje sprawozdanie? 09.02.07, 21:31
                    Jakże Andrzeju Brodziak zgadzam sie z tobą.
                    Tylko że ty, robisz sobie jazdę po właścicielach przy każdej okazji twierdząc
                    to, że żyją w kołchozach.

I ty beż żadnych skrupułów w ich obrażaniu, bierzesz od nich kasę.
                    Czy zarobioną uczciwie, to już inny temat.

Dlatego zawsze tacy jak ty z licencja nadaną kombatanko, nigdy nie będą
                    szanowali tych, którzy im płacą.
                    To nie ja czy inni właściciele szukaja na tym forum pomocy, ale tacy i tobie
                    podobni posiadający licencje a nie wiedzący co, kiedy i jak powinni zrobić.

Ja wiem kiedy i jak się remontuje czy też naprawia dach, ale twoi koledzy
                    łącznie z tobą nie wiedzą wielu żeczy, tak przydatnych w waszym zawodzie.

I tu nie pytają się ci co się budują czy remontują ale pytają ci, zo mają
                    licencję i problem z tym, jak z pewnych a nie znanych sobie i nie nauczonych
                    problemów, wyjść.

Baw sie dalej. Miłego wieczoru.
                    • xxxll Re: kto opiniuje sprawozdanie? 09.02.07, 21:53
                      babczyk napisał:

> Ja wiem kiedy i jak się remontuje czy też naprawia dach,

Nie rośmieszaj ludzi Pawełku. Jeżeli twoja robota dekarza (a to sprawdzimy)
                      wyglada ja twe wpisy na forach to wcale sie nie dziwię że wszędzie mają ciebie
                      za ...
                      Po prosty nigdzie sie nie sprawdziłeś, a tak pragniesz sukcesu.

Piszesz Pawełku Smagiel z Tarnowskich Gór :

> I tu nie pytają się ci co się budują czy remontują ale pytają ci, zo mają
                      > licencję i problem z tym, jak z pewnych a nie znanych sobie i nie nauczonych
                      > problemów, wyjść

Nic mylnego, tu po jednej stronie stoją właśiciele lokali, co nie wiedzą, co to
                      znaczy być właścicielem lokalu, do czego służy UoWL ,jak ty,

a po drugiej ci, co nie podają gotowców na talerzu, jak ty bys sobie życzył.
                      • babczyk Re: kto opiniuje sprawozdanie? 09.02.07, 22:20
                        Jędruś. Już muślałem że cię przystopowali ale widzę że nie.

Jest faktem że wielu właścicieli nie dorosło jescze do tego aby cokolwiek
                        posiadac tak jak wielu takich jak ty nie powinno posiadać licencji.

Powiem więcej. Powinno sie takich jak ty trzymać z daleka od tych i takich
                        właścicieli.
                        Widząc twoje zachowanie na tym forum, potwierdza tylko to o czym piszę.

Starasz błysnąć się swoja wiedzą ale i tak wszyscy wiedzą że wywodzisz sie ze
                        spółdzielczości.
                        A te osobniki, właśnie zachowuja sie tak jak ty i to dosłownie.
                        Bo robienie jazdy po innych i ich gnojenie, toż to znana właśnie tradycja
                        spółdzielczości z minionej epoki.
                        A robienie z innych jak i nazywanie ich .....kołchoźnikami tylko to potwierdza.

• babczyk Re: kto pisze sprawozdanie? 09.02.07, 21:47
              the3 napisał:

> Sprawozdanie oczywiście powinien pisać i podpisywać Zarząd. Jeżeli Zarząd
              >jest słabo - piśmienny to komu zleci i za ile to indywidualna sprawa Zarządu.

Tu sie zgadzam z Tobą the3.

Po to jest zatrudniony administrator a tym bardziej posiadający licencję, aby z
              obopólnego zadowolenia była zadowolona cała wspólnota a nie jej poszczególni i
              nie kumaci właściciele.

Jeśli jak twierdzisz zarząd jest słabo - piśmienny to tym bardziej winien pomóc
              mu swoją wiedza i rada administrator. Wszak posiada on większa wiedze od tych
              co zostali członkami zarządu dlatego że są ładni lub tez ładnie mówią.

Jeżeli administrator uczciwie przygotuje odpowiednie materiały przy okazji
              naświetlając problemy tym słabo - piśmiennym członkom zarządu to jak sądzę,
              będzie to uczciwe z jego strony a i członkowie zarządu podciągną się w swoich
              obowiązkach jak i poszerzą swoją wiedzę w zarządzaniu wspólnotą.

Poznają swoje prawa i obowiązki.

A chyba o to się rozchodzi we wspólnotach.

Każdy powinien znać swe prawa i obowiązki a nie tylko, obowiązki innych.
        • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie? 09.02.07, 05:47
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=56842743&a=56910315
          • nk45 Re: kto pisze sprawozdanie? 10.02.07, 07:21
            Administrator jest na usługach ZARZĄDU I WŁAŚCICIELI - najlepiej niech Zarząd
            zażąda sprawozdania od administratora z okresu jego pracy. Pokryje się ze
            sprawozdaniem Zarządu. W KC jest napisane, że wykonawca usługi ma się
            rozliczyć. Jeżeli administrator nie napisze swojego sprawozdania - można
            znaleźć na rynku takiego, który będzie pisał.
            • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie? 10.02.07, 15:21
              nk45 napisał:

> Administrator jest na usługach ZARZĄDU I WŁAŚCICIELI -

A ja myślałem, że Wspólnoty!!!, bo to ona płaci za wykonywanie usługi, a nie
              Zarząd WM. Zarząd jet tylko reprezentantem wspólnoty.

Widzę, że bliżej tobie do minionej epoki, gdzie najwięcej czasu poświecano na
              szukanie "chłopca do bicia", zamiast sie wziąć do roboty i zrobić to samemu jak
              prawo nakazuje.

• baska123 Re: kto pisze sprawozdanie?.. ?? 10.02.07, 19:04
                nk45 napisał:
                "Administrator jest na usługach ZARZĄDU I WŁAŚCICIELI"
                Więc kto tutaj komu usługuje? Zarząd i Właściciele administratorowi ???

Ja uważam, że administrator jest na łasce Zarządu i Właścicieli.
                Administrator świadczy nie tyle usługę co pracę na zlecenie Właścicieli za
                pośrednictwem Zarządu.

Wtrącam swoje 3-grosze chociaż jestem z grona spółdzielców.
                I w tym momencie cieszę się, że nie zarządza moim majątkiem jakiś
                "niedorobiony" choćby i licencjonowany zarządca ,
                mający trudności z napisaniem sprawozdania.
                • babczyk Re: kto pisze sprawozdanie?.. ?? 10.02.07, 19:11
                  baska123 napisała:

> Wtrącam swoje 3-grosze chociaż jestem z grona spółdzielców.
                  > I w tym momencie cieszę się, że nie zarządza moim majątkiem jakiś
                  > "niedorobiony" choćby i licencjonowany zarządca ,
                  > mający trudności z napisaniem sprawozdania.

A takich zarządców jest cała masa choćby ci, ze średnim i kombatanckim
                  wykształceniem.

Ja mam takiego właśnie który nawt nie wie .. co to jest ocena pracy zarządu i
                  jak ona powinna wyglądać.
                  Mimo że jest ta osoba naszym administratorem ale o tak niskim poziomie wiedzy
                  prawnej dotyczącej wspólnoty mieszkaniowej, że szkoda gadać.

Dlatego mamy to, co mamy. Jeden, wielki bajzel.
                  • baska123 Re: kto pisze sprawozdanie?.. ?? 10.02.07, 19:33
                    No tak to jest.
                    Ja mam poważniejsze od sprawozdań tematy do rozwikłania i nie mogę trafić
                    na właściwe grono dyskutantów.
                    Spółdzielcy nie są tak zorganizowani na forach jak Wy wspólnociarze.
                    Powstają nowe i zamierają, jakby ktoś celowo chciał nas rozproszyć,
                    po kontach pochować.
                    Są sprawy wspólne do załatwienia.
                    Np: Ustawa "o zwrocie osobom fizycznym niektórych wydatków związanych z
                    budownictwem mieszkaniowym" z 29 sierpnia 2005r. Dz.U.05.177.1468
                    Nie wiem jak skutecznie wystąpić do zarządu mojej spółdzielni o imienną fakturę
                    na okoliczność robót termomodernizacyjnych.
                    Na tzw. fundusz remontowy gromadzimy środki na docieplenie ścian elewacyjnych.
                    Roboty przed nami, nie bardzo wiem , czy dobrze interpretuję tę ustawę .
                    Sąsiadów mam mało interesujących się takimi sprawami .
                    Fajnie byłoby zasięgnąć języka tutaj , ale jak Was czytam to ręce i nogi
                    opadają.
                    Klótnie jak na straganie i koniec podobny wszyscy zginiemy w ...ie.
              • babczyk Re: kto pisze sprawozdanie? 10.02.07, 19:05
                xxxll napisał:

> A ja myślałem, że Wspólnoty!!!, bo to ona płaci za wykonywanie usługi, a nie
                > Zarząd WM. Zarząd jet tylko reprezentantem wspólnoty.

Jak zwykle pleciesz bzdury.

A wspólnota to kto?
                Czyżby to mury i przynależny grunt płacił zatrudnionemu administratorowi, który
                jeszcze robi łaskę tym co mu płacą?

Wspólnota, to żywe istoty a nie kołchoz o których to w nie jednej wypowiedzi
                się wypowiadasz.

I Panem jest ten co płaci a nie jest na jego usługach. Jeśli będą wspólnie
                dobrze pracowali to obie strony będą miały z tej współpracy korzyści.

Bo dlaczego mieszkańcy wspólnoty, nie mieliby podnieść wynagrodzenia widząc że
                zatrudniony przez nich administrator przynosi im jako wspólnocie korzyści swym
                administrowaniem.
                Więc, dlaczego nie mieliby sie z tymi korzyściami podzielić z tym, który też
                się do tych korzyści, przyczynił.

Ale z tego co widzę i znam życie, we wspólnotach jedyne korzyści osiągają
                zarządzającymi.
                Poza nie licznymi przypadkami dbania o właścicieli i zarządzana nimi, nie
                spotkałem innych pozytywnych przypadków.

> nk45 napisał:
                >
                > > Administrator jest na usługach ZARZĄDU I WŁAŚCICIELI -

Masz chłopie w 100% rację. Bo z reguły i zarząd składa się z właścicieli.

• xxxll Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 19:15
                  Najlepiej je zlecić ...np: dekarzowi ,
                  • baska123 Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 19:45
                    Dobra rada dla xxxll.
                    Nie lekceważ dekarzy.
                    Sprawozdaniem dziury w dachu nie załatasz
                    • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 19:53
                      baska123 napisała:

> Dobra rada dla xxxll.
                      > Nie lekceważ dekarzy.
                      > Sprawozdaniem dziury w dachu nie załatasz

Nawet bym nie śmiał, ale ten temat powierzyłbym Tobie
                      na pewno sobie poradzisz , ja ma papę na podorędziu, do czasu jak znajdę
                      DOBREGO rzemieślnika "z licencją", który to zrobi fachowo, a nie sprawiedliwie
                      czy wg populistycznych uwag malkontentów znającym sie na wszystkim.
                      • baska123 Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 20:11
                        xxxll mnie też nie lekceważ.
                        Papę masz jak piszesz? Nie stać Ciebie na blachę czy dachówkę ?
                        A tematy powierzaj szukajacym.
                        Ja do nich nie należę.(dobra rada nr2)
                        • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 20:14
                          baska123 no widzę, że jesteś wysz....
                          więc bastuje ... to nie znaczy ....
                          Dobra rada 3- uważaj z kim się zadajesz ... nie mam kasy na DNA.
                          • baska123 Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 20:52
                            xxxll co ja jestem? wysz...?
                            a czto eto takoje ?
                            I kasy nie masz?
                            To spadaj.
                            • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 21:37
                              baska123 miała wielki biust...
                              trudno od osby co praktykowała w spółdzielni mieszkaniowej
                              spodziewać sie innego zachowania.
                              Szkoda że nie napisałaś, że robie wiele błedów, składnia niepoprawna,
                              a na koniec ...i tak cie nie lubie.

"szto eto? ano frajer, tolko ne twoj, grażdanka ili chazajka.
                              Rubli u menia niet, u mienia dziengi, mnogo ewro. "
                              "wysz..." zanczet laitacsa.
                              • baska123 Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 22:21
                                xxxll-gnojku,
                                nie jesteś w stanie mnie obrazić.
                                Nie nadymaj się bo pękniesz i będzie smród.
                                • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 22:45
                                  Uśmiechnij się kobito :) jesteś za nerwowa
                                  naprawde uśmiechnij się, juto bedzie lepiej!!!
                                  Przyjemnych snów.
                                • xxxll Re: baska123 - kto pisze o Dekarzu zTG 10.02.07, 23:24
                                  baska123 - Usmiechnij się jutro będzie lepiej

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=56141389&a=56587248
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=56141389&a=56629074
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=523&w=56141389&a=56695622
                            • babczyk Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 22:24
                              baska123 z całym szacunkiem dla twojej osoby. Daj sobie spokój z tym
                              osobnikiem .

Nie ma sensu z nim prowadzić jakiejkolwiek dysputy bo i tak w końcu wyjdzie z
                              niego gbur.

On stosuje się do jednej życiowej zasady, że ....jak ktoś walnie pięścią w stół
                              to i tak ten orzeł się odezwie.

Numer licencji i sposób mu jej nadania mogą świadczyć tylko o poziomie dysputy
                              z tym gburem.
                              Obiecałem komuś, że nie wezmę już udziału w zaczepkach tego jakże ( szacownego
                              gościa z ciężko nabytą licencją )gbura, ale nie mogłem w tym przypadku tego
                              spełnić. Napewno dostanie mi sie za to po uszach. Mówi się trudno.

Jest to jedyny przypadek gbura z licencją, jaki znam na tym forum.

Jedyny, który bardzo źle się czuje gdy komuś nie dokopie szczycąc się przy
                              okazji zdobytą kombatancko, licencją.

Pozdrawiam.
                              • xxxll Re: kto pisze sprawozdanie?- Dekarz zTG 10.02.07, 22:43
                                Pawełku Smagiel masz nowego członka w swym świecie. Ty i tak nie dotrzymujesz
                                danego słowa.
                              • baska123 Re: kto pisze sprawozdanie?- ( baska do babczyka) 10.02.07, 23:27
                                Ależ, ten-gburem przez Ciebie nazwany jeszcze jakąś licencję
                                na chamstwo uzyskał i korzysta z niej ile wlezie.
                                Jakoś to zdzierżę.
                                Dzięki za męski odruch wsparcia mnie,
                                osłabionej kołtuństwem "licencjonowanego"xxxll.
                                Mam postanowienie - nie wdeptywać w kupę.
                                Pozdrawiam.
                              • klawi1 Re: babczyk to dopiero .... 12.02.07, 02:19
                                panie babczyk to forum nie służy obrażaniu ludzi,a wszędzie gdzie są pańskie
                                wpisy , tam zawsze pan kogoś obraża
                                • babczyk Re: babczyk to dopiero .... 12.02.07, 10:26
                                  klawi1 napisał:

> panie babczyk to forum nie służy obrażaniu ludzi,a wszędzie gdzie są pańskie
                                  > wpisy , tam zawsze pan kogoś obraża

Andrzeju Brodziak vel klawi czy xxxll z licencją zarządcy nieruchomości nr 4608
                                  w Wrocławiu o innych nickach których tu nie wymienię bo szkoda mi czasu.

Jak coś ci sie nie podoba masz moje dane osobowe podane przez Pana Witolda
                                  Kalinowskiego, więc spieprzaj do sądu. Nie wiem co z tego zyskał ale jak widzę,
                                  nie był stanie w twoim przypadku zrobić ...nic.

Bo takie małe łyse konusy jak ty z inteligencją równą posiadanych latek ( a
                                  masz ich ok. 53), pieprzysz głupoty.

Tak więc twój poziom inteligencji równa się, z poziomem posiadanych latek.
                                  • klawi1 Re: babczyk to dopiero .... 13.02.07, 23:16
                                    cbabczyk napisał:

> klawi1 napisał:
                                    >
                                    > > panie babczyk to forum nie służy obrażaniu ludzi,a wszędzie gdzie są pańs
                                    > kie
                                    > > wpisy , tam zawsze pan kogoś obraża
                                    >
                                    > Andrzeju Brodziak vel klawi czy xxxll z licencją zarządcy nieruchomości nr
                                    4608
                                    >
                                    > w Wrocławiu o innych nickach których tu nie wymienię bo szkoda mi czasu.
                                    >
                                    > Jak coś ci sie nie podoba masz moje dane osobowe podane przez Pana Witolda
                                    > Kalinowskiego, więc spieprzaj do sądu. Nie wiem co z tego zyskał ale jak
                                    widzę,
                                    >
                                    > nie był stanie w twoim przypadku zrobić ...nic.
                                    >
                                    > Bo takie małe łyse konusy jak ty z inteligencją równą posiadanych latek ( a
                                    > masz ich ok. 53), pieprzysz głupoty.
                                    >
                                    > Tak więc twój poziom inteligencji równa się, z poziomem posiadanych latek

człowieku zwany babczykiem,ile razy na tym forum mam ci pisać że nie nazywam
                                    się ,Andrzej Brodziak i nie mam licencji 4608.NAZYWAM SIĘ RYSZARD GRASZKA,
                                    mieszkam w Łodzi.CZY JESTEŚ W STANIE ZROZUMIEĆ TO CZŁOWIEKU !!!! i przestaniesz
                                    mnie wreszcie obrażać,czy jest na tym forum jakiś administrator
                                    • xxxll Re: babczyk to dopiero .... 14.02.07, 07:27
                                      klawi1 napisał:
                                      > człowieku zwany babczykiem vel Pawełku Smagiel z Tarnowskich Gór ....
                                      > NAZYWAM SIĘ RYSZARD GRASZKA,
                                      > mieszkam w Łodzi.CZY JESTEŚ W STANIE ZROZUMIEĆ TO CZŁOWIEKU !!!! i
                                      > przestaniesz mnie wreszcie obrażać,czy jest na tym forum jakiś administrator

Panie kolego nie irytuj się , na tego *TROLLa* tylko ignorancja lub wpisy
                                      pełnym tekstem w forum Tarnowskich Gór coś mogą zmienić, jego żona jest
                                      zarządca nieruchomości to ja tam znają . Resztę pozostawiam tobie...

Wyciąg z netykiety:

***Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i
                                      krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej
                                      działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
    • ryszardao czy fundusz remontowy musi być wyodrębiony? 10.02.07, 22:28
      • xxxll Re: czy fundusz remontowy musi być wyodrębiony? 10.02.07, 22:55
        a tak dokładniej o co ci chodzi?
        • citoyen Re: czy fundusz remontowy musi być wyodrębiony? 10.02.07, 23:26
          Staraj się rozmawiać merytorycznie, xxll. Mało wyszukane zwroty odpychają i
          wywołują niesmak. Spróbuj to naprawić choć w części. Proszę!

Pozdrawiam serdecznie
          • xxxll Re: czy fundusz remontowy musi być wyodrębiony? 12.02.07, 07:02
            citoyen napisał:

> Staraj się rozmawiać merytorycznie, xxll. Mało wyszukane zwroty odpychają i
            > wywołują niesmak. Spróbuj to naprawić choć w części. Proszę!

Widzisz, staram sie dopasować poziomem do moich adwesarzy - i jezykiem i
            sformułowaniami. Zachowanie kultury i smaku wobec coponiektórych *Trolli*
            wymaga duuuuuuuużej cierpliwości,wysiłku , czasu,....
            Takie jest życie , dworowć tu nie będziemy.

(nie czytaj postów - wywniany zdań, gdzie idzie na szable, ze starymi moimi
            wrogami, którzy chcieli by mieć to forum dla siebie i nie tolerują innych
            pogladów na sprawy wspólnotowe niż swoje np: Babaczyk vel Paweł Smagiel z
            Tarnowskich Gór .)

Jak coś jest "czarne" to jest "czarne", a nie "popielate" czy "siwe"
            lub "szare". Stąd sie biorą nieporozumienie i nipotrzebne bicie piany.

Proste , małao wyszukane zwroty rozumieją prawie wszyscy chyba, że ktoś chce
            sobie dworować to wychodzi z stąd zniezmaczony.
            Jak cię to uraziło to wybacz.

Odpowiedzi merytoryczne sa zapisane w ustawach , k.c. , itp,
            tu na forum omawia sie interpretacjie lub zgłasza NOWE konstruktywne
            rozwiazania.

Bywaj "szlachcicu", bywaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka