GoĹÄ: Alicja lis adamowo IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:54 według mnie ten oto przepis jest doszczetnie zpaprany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: mia Re: Biszkopt na tort IP: *.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:15 Według mnie jest normalny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maria Re: Biszkopt na tort IP: *.wa-wa.inpoland.pl 29.11.05, 20:52 Jest to jeden ze sposobów na przyrządzenie ciasta biszkoptowego. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elwis Re: Biszkopt na tort IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.12.05, 11:20 robię często ten biszkopt i jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jolka Re: Biszkopt na tort IP: *.kalisz.mm.pl 25.02.06, 17:12 Kiedy czytam w przepisie ,że mam wysmarować foremkę tłuszczem, posypać ja bułką tartą , to dostaje gęsiej skórki. Kobitki !!! obecnie jest w sklepach dostępny olej jadalny w aerozolu ! To wspaniały wynalazek ! Spryskujesz blaszkę i nie brudzisz rąk. Olej forwemkowy jest już dostepny w niektórych sklepach w Polsce. Poszukacje go , a pieczenie stanie sie przyjemnością. Co do przepisu - jest taki sobie . Mam lepszy . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: umma Re: Biszkopt na tort IP: *.aster.pl 28.02.08, 15:58 przepis jest ok nie widze w nim nic dziwnego tak jak nie widze niczego strasznego w pobrudzeniu sobie paluszkow maslem moze powinnam gotowac w rekawiczkach gumowych? to dopiero obrzydlistwo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Biszkopt na tort IP: *.upc.chello.be 04.09.06, 13:49 Zrobiłem torcik dla Żony i bardzo jej smakował. Podstawą oczy wiśći był ten przepis na biszkopt. Tort był pyszny a przygotowanie go też nie wymaga dużo pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Biszkopt na tort 25.09.06, 06:12 Zrobilam. Polecam. Wyrosl pieknie. Jeszcze z nim nic nie zrobilam, ale bede dzialac jutro. Bedzie to tort na 1. urodzinki mojej Emuni. Odpowiedz Link Zgłoś
afg Biszkopt na tort 17.10.06, 23:18 Biszkopt wychodzi pyszny, mam ten przepis jeszcze od babci, mąkę warto przesypać przez sito. polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ele Re: Biszkopt na tort IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 19:54 Przepis na tortownice 20cm czyli ok 300cm2 ;-) Czyli co na blache 25x36cm (900) musze wziac az trzykrotna ilosc skladnikow?? Potrzebuje upiec biszkopt,ktory przeloze taka masa z smietany kremówki i galaretek.Tylko wlasnie nie wiem z ilu jajek, no bo tu wychodzi, ze z 15?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: barbi Biszkopt na tort IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.07, 21:48 tak bez proszku -uda sie???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hala Biszkopt na tort IP: *.chello.pl 05.01.08, 18:04 moj przepis jest latwy ile jajek tyle lyzek cukru i maki ubic bialka dodac cukier ubijajac dalej dodawac zoltka a na koniec drewniana lyzka wymieszac z maka piec ok 20 min Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: waldi Biszkopt na tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 16:44 Ja coły czas robię taki biszkopt i jest wyśmienity Odpowiedz Link Zgłoś
zawszepolka Biszkopt na tort 18.04.08, 21:47 glowna zasada - po dodaniu maki ciasta juz nie miksujemy tylko delikatnie mieszamy lyzka zataczajac osemki zeby powstaly pecherzyki powietrza bo inaczej ,malo wyrosnie i bedzie placek a nie puszysty biszkopt jak dla mnie porcja maki jest za mala w stowunku do jajek i cukru - powinno byc 1.5 szklanki dodalabym troche proszku do pieczenia i nie oddzielalabym zoltek od bialek tylko utarla jajka z cukrem do bialosci a pozniej dodawalam porcjami make (jak napisalam wyzej juz nie miskujac) przepis sprawdzony zawsze wychodzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: auek2 Biszkopt na tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:56 fajnie że jest dokładnie opisany krok po kroku!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorotka Re: Biszkopt na tort IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.05.08, 21:30 Dobry przepis.Urok ciasta biszkoptowego polega na niedodawaniu proszku do pieczenia.Z proszkiem to juz nie biszkopt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Biszkopt na tort IP: *.mironet.pl 23.06.08, 12:00 Ja miksuje po dodaniu mąki,biszkopt wyrasta po za tortownice. Nie opada co jest wazne i jest przepyszny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JK Biszkopt na tort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:58 Unikam bułki tartej do wysypywania form do ciasta - używam mąki lub czasem wiórków kokosowych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Biszkopt na tort IP: 195.74.91.* 09.04.09, 22:35 wlasnie zrobilam ten biszkopt jest za slodki tak poza tym jest super.Ja dla smaku dalam troche cukru waniliowego i dla pewnosci ze wyjdzie plaska lyzeczke proszku do pieczenia,gdyz bez zawsze mi nie wychodzil.Piekl sie 20minut.Dzieki za dobry przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monika Biszkopt na tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:49 Biszkopt i owszem, wyrósł pieknie...ale po 5 minutach siadł. Bardzo smaczny ale niestaty nie wyglada zbyt apetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beti Biszkopt na tort IP: *.uznam.net.pl 15.06.10, 18:35 bardzo dobry przepis, biszkopt ładnie wyrasta, nie opada, nie jest za suchy, po prostu super :) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Biszkopt na tort 20.06.10, 16:01 ja zrobilam biszkopt z 4 jajek, po 0,5 szkl mąki kukurydzianej i cukru pudru i torebka cukru waniliowego. z zoltek i cukrow ubilam kogel mogel, z bialek - piane. wymieszalam z masa jajeczna, dalam przesiana make. 150 c i 30 minut. fajny i puszysty biszkopcik:) polozylam pare truskawek pokrojonych w plastry + 2 garscie poziomek (wlasny ogrodek) i zalalam 2 galaretkami na 500 ml wody wystarczylo na blaszke 17x25 (mam maly piecyk wielkosci mikrofali) , biszkopt mial ok 2,5-3 cm wysokosci i rowniutki przez cala foremke Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Biszkopt na tort IP: *.tktelekom.pl 28.06.10, 10:59 Nie dodajemy proszku do pieczenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosiaczek Biszkopt na tort IP: *.125.34.95.customer.cdi.no 05.07.10, 15:54 wyrosl pieknie ale pozniej opadl-tragedia:(nie polecam tego przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1900 Biszkopt na tort 14.07.10, 17:24 Nie wiem o co chodzi ja jestem informatykiem a nie cukiernikiem :) Więc jak coś nie wyjdzie to mogę zresetować i zacząć od początku? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monia Biszkopt na tort IP: *.hive.is 28.08.10, 14:05 a proszku do pieczenia nie potrzeba???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: (''.) Biszkopt na tort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 12:05 A proszku do pieczenia się nie daje??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jawiem Biszkopt na tort IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 20.05.11, 10:21 nie zgadzam się z "zawszepolka". Ja zrobiłam dokładnie wg przepisu (tylko dałam dużo mniej cukru, bo szklanka to dla mnie ulip), tzn. miksowałam z mąką na najwolniejszych obrotach i wyrósł przepięknie! Jest delikatny, niesamowicie puszysty, ale jednocześnie zwarty i śmiało można go przekładać masa itp. Myślę, że bardzo trzeba zwracać uwagę na produkty z jakich się robi ów biszkopt - mam na myśli, żeby były to przede wszystkim świeże produkty - jajka najlepiej od gospodyni ze wsi a nie ze sklepu (ja na szczęście mam taką możliwość), albo mąka a być nowa a nie stara z szafki. Dziękuję za świetny przepis i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paulina Biszkopt na tort IP: *.4web.pl 19.07.11, 10:21 aby dobrze ubić pianę z białek na sztywno to trzeba dodać szczyptę soli i będzie dobrze. warto też pamiętać aby oddzielając białka od żółtek nie "ubrudzić" białek tymi żółtkami. Odpowiedz Link Zgłoś