Dodaj do ulubionych

Biszkopt na tort

IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:54
według mnie ten oto przepis jest doszczetnie zpaprany
Obserwuj wątek
    • Gość: mia Re: Biszkopt na tort IP: *.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:15
      Według mnie jest normalny
      • Gość: Maria Re: Biszkopt na tort IP: *.wa-wa.inpoland.pl 29.11.05, 20:52
        Jest to jeden ze sposobów na przyrządzenie ciasta biszkoptowego.
        Maria
    • Gość: elwis Re: Biszkopt na tort IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.12.05, 11:20
      robię często ten biszkopt i jest dobry.
    • Gość: jolka Re: Biszkopt na tort IP: *.kalisz.mm.pl 25.02.06, 17:12
      Kiedy czytam w przepisie ,że mam wysmarować foremkę tłuszczem, posypać ja bułką
      tartą , to dostaje gęsiej skórki. Kobitki !!! obecnie jest w sklepach dostępny
      olej jadalny w aerozolu ! To wspaniały wynalazek ! Spryskujesz blaszkę i nie
      brudzisz rąk. Olej forwemkowy jest już dostepny w niektórych sklepach w Polsce.
      Poszukacje go , a pieczenie stanie sie przyjemnością. Co do przepisu - jest
      taki sobie . Mam lepszy .
      • Gość: umma Re: Biszkopt na tort IP: *.aster.pl 28.02.08, 15:58
        przepis jest ok
        nie widze w nim nic dziwnego

        tak jak nie widze niczego strasznego w pobrudzeniu sobie paluszkow
        maslem

        moze powinnam gotowac w rekawiczkach gumowych? to dopiero
        obrzydlistwo
    • Gość: Marcin Re: Biszkopt na tort IP: *.upc.chello.be 04.09.06, 13:49
      Zrobiłem torcik dla Żony i bardzo jej smakował. Podstawą oczy wiśći był ten przepis na biszkopt. Tort był pyszny a przygotowanie go też nie wymaga dużo pracy:)
    • mijaczek Biszkopt na tort 25.09.06, 06:12
      Zrobilam. Polecam. Wyrosl pieknie. Jeszcze z nim nic nie zrobilam, ale bede
      dzialac jutro. Bedzie to tort na 1. urodzinki mojej Emuni.
    • afg Biszkopt na tort 17.10.06, 23:18
      Biszkopt wychodzi pyszny, mam ten przepis jeszcze od babci, mąkę warto
      przesypać przez sito. polecam!!!
      • Gość: ele Re: Biszkopt na tort IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 19:54
        Przepis na tortownice 20cm czyli ok 300cm2 ;-)
        Czyli co na blache 25x36cm (900) musze wziac az trzykrotna ilosc skladnikow??
        Potrzebuje upiec biszkopt,ktory przeloze taka masa z smietany kremówki i
        galaretek.Tylko wlasnie nie wiem z ilu jajek, no bo tu wychodzi, ze z 15??
    • Gość: barbi Biszkopt na tort IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.07, 21:48
      tak bez proszku -uda sie????
    • Gość: hala Biszkopt na tort IP: *.chello.pl 05.01.08, 18:04
      moj przepis jest latwy ile jajek tyle lyzek cukru i maki ubic
      bialka dodac cukier ubijajac dalej dodawac zoltka a na koniec
      drewniana lyzka wymieszac z maka piec ok 20 min
    • Gość: waldi Biszkopt na tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 16:44
      Ja coły czas robię taki biszkopt i jest wyśmienity
    • zawszepolka Biszkopt na tort 18.04.08, 21:47
      glowna zasada - po dodaniu maki ciasta juz nie miksujemy tylko
      delikatnie mieszamy lyzka zataczajac osemki zeby powstaly pecherzyki
      powietrza bo inaczej ,malo wyrosnie i bedzie placek a nie puszysty
      biszkopt
      jak dla mnie porcja maki jest za mala w stowunku do jajek i cukru -
      powinno byc 1.5 szklanki
      dodalabym troche proszku do pieczenia
      i nie oddzielalabym zoltek od bialek tylko utarla jajka z cukrem do
      bialosci a pozniej dodawalam porcjami make (jak napisalam wyzej juz
      nie miskujac)
      przepis sprawdzony zawsze wychodzi
      pozdrawiam
    • Gość: auek2 Biszkopt na tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 11:56
      fajnie że jest dokładnie opisany krok po kroku!!
      • Gość: dorotka Re: Biszkopt na tort IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.05.08, 21:30
        Dobry przepis.Urok ciasta biszkoptowego polega na niedodawaniu
        proszku do pieczenia.Z proszkiem to juz nie biszkopt.
    • Gość: kasia Biszkopt na tort IP: *.mironet.pl 23.06.08, 12:00
      Ja miksuje po dodaniu mąki,biszkopt wyrasta po za tortownice.
      Nie opada co jest wazne i jest przepyszny
    • Gość: JK Biszkopt na tort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:58
      Unikam bułki tartej do wysypywania form do ciasta - używam mąki lub czasem
      wiórków kokosowych.
    • Gość: kasia Biszkopt na tort IP: 195.74.91.* 09.04.09, 22:35
      wlasnie zrobilam ten biszkopt jest za slodki tak poza tym jest super.Ja dla
      smaku dalam troche cukru waniliowego i dla pewnosci ze wyjdzie plaska lyzeczke
      proszku do pieczenia,gdyz bez zawsze mi nie wychodzil.Piekl sie 20minut.Dzieki
      za dobry przepis.
    • Gość: Monika Biszkopt na tort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:49
      Biszkopt i owszem, wyrósł pieknie...ale po 5 minutach siadł. Bardzo smaczny
      ale niestaty nie wyglada zbyt apetycznie.
    • Gość: beti Biszkopt na tort IP: *.uznam.net.pl 15.06.10, 18:35
      bardzo dobry przepis, biszkopt ładnie wyrasta, nie opada, nie jest za suchy,
      po prostu super :)
    • zawszezabulinka Re: Biszkopt na tort 20.06.10, 16:01
      ja zrobilam biszkopt z 4 jajek, po 0,5 szkl mąki kukurydzianej i cukru pudru i
      torebka cukru waniliowego.

      z zoltek i cukrow ubilam kogel mogel, z bialek - piane. wymieszalam z masa
      jajeczna, dalam przesiana make.


      150 c i 30 minut. fajny i puszysty biszkopcik:)

      polozylam pare truskawek pokrojonych w plastry + 2 garscie poziomek (wlasny
      ogrodek) i zalalam 2 galaretkami na 500 ml wody

      wystarczylo na blaszke 17x25 (mam maly piecyk wielkosci mikrofali)
      , biszkopt mial ok 2,5-3 cm wysokosci i rowniutki przez cala foremke


    • Gość: Anka Biszkopt na tort IP: *.tktelekom.pl 28.06.10, 10:59
      Nie dodajemy proszku do pieczenia??
    • Gość: gosiaczek Biszkopt na tort IP: *.125.34.95.customer.cdi.no 05.07.10, 15:54
      wyrosl pieknie ale pozniej opadl-tragedia:(nie polecam tego przepisu
    • wojtek1900 Biszkopt na tort 14.07.10, 17:24
      Nie wiem o co chodzi ja jestem informatykiem a nie cukiernikiem :)
      Więc jak coś nie wyjdzie to mogę zresetować i zacząć od początku?
    • Gość: Monia Biszkopt na tort IP: *.hive.is 28.08.10, 14:05
      a proszku do pieczenia nie potrzeba????
    • Gość: (''.) Biszkopt na tort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 12:05
      A proszku do pieczenia się nie daje???
    • Gość: jawiem Biszkopt na tort IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 20.05.11, 10:21
      nie zgadzam się z "zawszepolka". Ja zrobiłam dokładnie wg przepisu (tylko dałam dużo mniej cukru, bo szklanka to dla mnie ulip), tzn. miksowałam z mąką na najwolniejszych obrotach i wyrósł przepięknie! Jest delikatny, niesamowicie puszysty, ale jednocześnie zwarty i śmiało można go przekładać masa itp. Myślę, że bardzo trzeba zwracać uwagę na produkty z jakich się robi ów biszkopt - mam na myśli, żeby były to przede wszystkim świeże produkty - jajka najlepiej od gospodyni ze wsi a nie ze sklepu (ja na szczęście mam taką możliwość), albo mąka a być nowa a nie stara z szafki. Dziękuję za świetny przepis i pozdrawiam :)
    • Gość: paulina Biszkopt na tort IP: *.4web.pl 19.07.11, 10:21
      aby dobrze ubić pianę z białek na sztywno to trzeba dodać szczyptę soli i będzie dobrze. warto też pamiętać aby oddzielając białka od żółtek nie "ubrudzić" białek tymi żółtkami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka