spanielka17 06.03.04, 08:38 Panie Doktorze,czy 9 miesięcznemu szczeniakowi można podawać od czasu do czasu niewielką ilość kociego jedzenia z puszki? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bell_a Re: Jedzonko z puszki 24.03.04, 18:47 9-cio miesięcznemu? Przecież to już młodzież ; ) Myślę, że na pewno można biorąc pod uwagę to, że w wieku 3-tygodni podaje się niewielką ilość surowego mięska. Ale oczywiście mówię to jako pracownik hodowli nie jako ekspert ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: Jedzonko z puszki 25.03.04, 10:14 Psu absolutnie NIE wolno podawać kociego jedzonka, inaczej jest z kotkami, one mogą spożywać puszki dla psów. Nie pamiętam dokładnie czego w kocim jedzeniu jest za dużo, chyba soli mineralnych.Organizm psa nie może przyjmować ich w takiej ilości, bo nie da rady się oczyścić. Uwierz, wiem coś o tym, mam dwa kotki i psiaka. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: Jedzonko z puszki 25.03.04, 17:56 Witam! Ja bym raczej powiedział odwrotnie: kot nie powinien spożywać psiego, bo jest w nim za dużo mielonych kości. Moim zdaniem kociego w dużej ilości również nie, z tego samego powodu. Ale myślę, że w wątku chodzi o coś innego. Psy często "kończą" koci posiłek. Jeśli to ma być taka "końcówka" czasem tylko, to chyba psu nie zaszkodzi, biorąc pod uwagę różnorodność "potraw", które pies potrafi znaleźć i zjeść na spacerze. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: Jedzonko z puszki 26.03.04, 09:23 No to już nie wiem co o tym myśleć.Mam dwa kotki i psa.Pies jak to pies cały czas wyjadał jedzonko kotom, zresztą koty psu również.Zaczęły się problemy, sunia wymiotowała i miała biegunkę.Udałam się do weterynarza, który udzielił mi takich informacji-że pies absolutnie nie może spożywać kociego pokarmu!!Ale koty psi mogą.Od tej pory (a takich samych info udzieliło mi jeszcze dwóch wetów-telefonicznie) pilnuję aby pies nie wyjadał kotkom i nie mam problemów.Niestety nie mam pomysłu jak upilnować koty przed wyjadaniem psu... Odpowiedz Link Zgłoś