Dodaj do ulubionych

Jedzonko z puszki

06.03.04, 08:38
Panie Doktorze,czy 9 miesięcznemu szczeniakowi można podawać od czasu do czasu
niewielką ilość kociego jedzenia z puszki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bell_a Re: Jedzonko z puszki 24.03.04, 18:47
      9-cio miesięcznemu? Przecież to już młodzież ; ) Myślę, że na pewno można
      biorąc pod uwagę to, że w wieku 3-tygodni podaje się niewielką ilość surowego
      mięska. Ale oczywiście mówię to jako pracownik hodowli nie jako ekspert ;)
      • lena_zienkiewicz Re: Jedzonko z puszki 25.03.04, 10:14
        Psu absolutnie NIE wolno podawać kociego jedzonka, inaczej jest z kotkami, one
        mogą spożywać puszki dla psów.
        Nie pamiętam dokładnie czego w kocim jedzeniu jest za dużo, chyba soli
        mineralnych.Organizm psa nie może przyjmować ich w takiej ilości, bo nie da
        rady się oczyścić.
        Uwierz, wiem coś o tym, mam dwa kotki i psiaka.
        Pozdrowienia
        • jul-kot Re: Jedzonko z puszki 25.03.04, 17:56
          Witam!
          Ja bym raczej powiedział odwrotnie: kot nie powinien spożywać psiego, bo jest w
          nim za dużo mielonych kości. Moim zdaniem kociego w dużej ilości również nie, z
          tego samego powodu.
          Ale myślę, że w wątku chodzi o coś innego. Psy często "kończą" koci posiłek.
          Jeśli to ma być taka "końcówka" czasem tylko, to chyba psu nie zaszkodzi,
          biorąc pod uwagę różnorodność "potraw", które pies potrafi znaleźć i zjeść na
          spacerze.
          Pozdrawiam, Juliusz.
          • lena_zienkiewicz Re: Jedzonko z puszki 26.03.04, 09:23
            No to już nie wiem co o tym myśleć.Mam dwa kotki i psa.Pies jak to pies cały
            czas wyjadał jedzonko kotom, zresztą koty psu również.Zaczęły się problemy,
            sunia wymiotowała i miała biegunkę.Udałam się do weterynarza, który udzielił mi
            takich informacji-że pies absolutnie nie może spożywać kociego pokarmu!!Ale
            koty psi mogą.Od tej pory (a takich samych info udzieliło mi jeszcze dwóch
            wetów-telefonicznie) pilnuję aby pies nie wyjadał kotkom i nie mam
            problemów.Niestety nie mam pomysłu jak upilnować koty przed wyjadaniem psu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka