Dodaj do ulubionych

Chora papuga! Pomoc!

23.02.11, 16:06
Witam! Mam dwie papugi faliste. Jedna z nich jest obecnie chora i nie mam pojęcia co jej właściwie dolega. Trudno mi to określić, ponieważ jedna z nich jest zdrowa. Objawy: Ma napuszoną główkę tzn. piórka na głowie. Nie ma siły latać i mam wrażenie, że jest osłabiona. Chowa głowę do tyłu, tak jakby ją światło raziło. Nie ma biegunki. Je, ale na pewno mniej niż dawnej. W mojej okolicy nie ma odpowiedniego weterynarza. Proszę o jakieś wskazówki co może jej dolegać. Może jakieś witaminy... Nie wiem... Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • hebi1109 Re: Chora papuga! Pomoc! 23.02.11, 17:19
      Witaj. Papuga jest poważnie chora i raczej bez pomocy weterynarza się nie obędzie. Zapraszam na forum epapugi.com/forum - może uda się znaleźć jakiegoś weterynarza dostępnego dla Ciebie albo pomóc w inny sposób - potrzeba więcej danych. Pozdrawiam
    • ludwik_7125 Re: Chora papuga! Pomoc! 24.02.11, 12:33
      Ptaki z reguły do końca ukrywają chorobę, więc jeśli papuga wyraźnie nie domaga to już jest
      poważna sprawa. Wizyta u weterynarza raczej konieczna. Ja swoją uratowałem w ostatniej chwili mimo, że długo nie zastanawiałem się z wizytą.
      Pozdrawiam!
    • rezurekcja Re: Chora papuga! Pomoc! 26.02.11, 16:30
      andzia3422 napisała:

> Witam! Mam dwie papugi faliste. Jedna z nich jest obecnie chora

bez lekarza sie nie obejdzie, zobacz tu, moze podzwon po okolicznych lecznicach.
      www.papugi.resnet.pl/menu/lekarze.htm
      • andzia3422 Re: Chora papuga! Pomoc! 28.02.11, 09:40
        Dziękuję za pomoc. Moja papuga wraca do zdrowia. Już nie ma napuszonej główki i nie chowa głowy. Zaczyna latać chociaż jest jeszcze osłabiona. Zmieniłam jej pokarm (bo ostatnio kupiłam nowy), czyli, że wróciłam do poprzedniego. I dałam do picia wode z rumiankiem i miodem. Także jest ok. Dziękuję wszystkim za odpowiedź. ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka