Dodaj do ulubionych

York sie slini

17.07.11, 10:13
Witam, mam 5 miesiecznego yorka, 3 dni temu w czwartek mial szczepienie na wscieklizne I od wczoraj w nocy bardzo sie slini.. wczoraj przed snem.. zjadl cme czy ona mogla mu zaszkodzic? piesek czesto tez skacze I uderza sie lebkiem o meble i inne rzeczy... czy moze doznal jakiegos wstrzasu i dlatego sie slini ?

bardzo sie o niego boje, prosze o pomoc!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: York sie slini 17.07.11, 10:41
      nie wiem czy odpisywać, bo boję się, że się nie powstrzymam przed ciężką krytyką... Pies ma skurcze czego, że uderza głową o meble? Tak według ciebie? Bo według mnie ma napady padaczkowe, które również mogą być przyczyną ślinienia... Jedno jest pewne, jeśli nie masz zielonego pojęcia o zdrowiu zwierzą to z każdym niepokojącym objawem powinno się iść do weterynarza.
      • narhir Re: York sie slini 17.07.11, 10:47
        Witam?

a czytac ze zrozumieniem to w gimnazjum nie ucza? ten piesek jest zreczny inaczej poprostu i czasamii wpadnie na jakis mebel.. i on tak ma od zawsze ;) poprostu wczoraj zaczol sie slinic.. ale nie mial napadow padaczkowych a jest pod stala opieka weterynaryjna tylko dzis jest niedziela to pomyslalem ze zadam pytanie na forum w tej sprawie
        • blue.berry Re: York sie slini 18.07.11, 10:51
          mimo wszystko psy nie powinny zbyt często uderzać się o meble czy inne przedmioty - nawet jeśli są szczeniakami. takie sytuacje mogą świadczyć o jakimś problemie, niekoniecznie o padaczce. nie wiem czy wytłumaczenie "zręczny inaczej" jest wystarczające. jeśli to się nie zmieni może jednak warto byłoby się zorientować czy pies nie ma jakichś problemów neurologicznych, laryngologicznych czy z oczami.
          tak czy inaczej mam nadzieje ze psiak przestał się ślinić i że wszystko jest w porządku.
    • rezurekcja Re: York sie slini 20.07.11, 10:39
      wpada na meble poruszajac sie po mieszkaniu?
      czy wpada na meble skaczac za zabawka?

W ostatnich miesiacach mialam czesto do czynienia z atakami padaczki.
      U nas wygladalo to tak, ze psa skrecalo w jedna strone. Potem zaczynal sie slinic, wreszcie przewracal sie i kopal nogami, jakby probowal wstac ale nie mogl. Byl absolutnie nieswiadomy. Miesnie napiete. Po takim ataku byl pobudzony, szedl przed siebie w pelnej nieswiadomosci, choc sprawial wrazenie, ze wie, co robi.
      Byly tez w ostatnich jego dniach kilka razy stany zesztywnienia i slinienia, ale bez drgawek.

Przyczyna slinienia sie moga byc jakeis problemy w jamie ustnej.
      Jesli pies sie uderza - moze nie widzi albo widzi nie w pelni.
      Albo jest jakas inna przyczyna.
      Konieczna jest i Twoja obserwacja i konsultacja z lekarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka