Gość: kikus IP: *.toya.net.pl 24.05.04, 06:12 Hej miłośnicy rasy, marzę o whippecie, gdzie kupić i jak kształtują się ceny za szczeniaka ( z rodowodem i bez)? Będę wdzięczny za odpowiedź i wszelkie praktyczne porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: whippet? 24.05.04, 08:10 Nie słyszałam o whippetach bez rodowodu. Z rodowodem kosztuje od ok. 1000-1200 zł wzwyż. W Warszawie polecam hodowlę Ypsylon p. Izabeli Wiszniewskiej, tel. 606 294 421. Bardzo dobre psy. Na Śląsku super hodowlę ma p. Wojciech Lazar, Katowice tel. 032 589896. Obie hodowle mają psy w typie raczej wystawowym, drobniejsze. Mocniejsze psy (bardziej muskularne, dobre do zawodów) ma p. Agnieszka Nakonieczna, hodowla Meradith w Puławach, ale niesyety nie mam nr telefonu, na pewno można dowiedzieć się w Związku Kynologicznym. Sekcja Charta ma dyżury w środy po południu (w Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: whippet? 24.05.04, 09:06 Whippet we Wrocławiu (ale nie wiem, czy są jeszcze jakieś na sprzedaż) z rodowodem kosztuje 400 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikus Re: whippet? IP: *.toya.net.pl 24.05.04, 09:20 Bardzo dziękuję za garsc superprzydatnych wskazówek. Jesli chodzi o "bez rodowodu" to po prostu myślałem, że i charcich miotach czasem zdarzają się nadliczbowe szczeniaki, dziękuję ślicznie. :) !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: whippet? 24.05.04, 09:37 Nie ma czegoś takiego jak "nadliczbowe szczeniaki". Każdy szczeniak otrzymuje metrykę, choćby by ich było 15. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalzarzycki5 Re: whippet? 22.09.14, 23:34 AGNIESZKA NAKONIECZNA I JEJ SKANDALICZNA REPRODUKCJA CHARTOW WHIPPETOW www.facebook.com/events/1436892486588985/ POMOCY !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: whippet? 23.09.14, 08:00 podstawowe pytania - ile zamierzasz DZIENNIE poswiecac czasu na bieganie z whippetami? ile zamierzasz DZIENNIE poswiecac czasu na energiczne cwiczenia z whippetami? czy zanim spodobala ci sie rasa wizualnie, zadales sobie trud aby cos przeczytac o tej rasie, jakie ma usposobienie - czy nadaje sie do ciebie, twojej rodziny jesli masz takowa, jakie ma wymagania co do pielegnacji, co do charakteru, energii itp itd? zeby potem nie okazalo sie ze pies no owszem sliczny ale szukasz chetnych do wziecia tego slicznego rocznego pieska, bo juz nie wyrabiasz ze zniszczeniami jakie ci w domu robi. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: whippet? 23.09.14, 14:18 Jestem doprawdy poruszona ! Nie miałam pojęcia - Nakonieczną znałam tylko z zawodów charcich, na które jeździłam z moimi whippetami wiele lat temu (10-15) i w ogóle mi do głowy nie przyszło, że może mieć tak fatalne warunki w swojej hodowli. Zresztą może wtedy tak nie było ? Psy, które ze sobą miała, były piękne, zdrowe, dorodne. Trzymam kciuki za powodzenie akcji i za poprawę losu psów. Nie mam już whippetów, ale to rasa, do której zawsze będę miała ogromny sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
kejt2017 Re: whippet? 07.01.17, 23:36 pomocy to autor wpisu na głowe potrzebuje. Agnieszka jest po prostu za dobrym hodowcą, żeby jej nie próbowac wyeiminować jak się komuś z hodowlą nie wiedzie. Ci, którzy znają jej hodowlę wwiedzą, że te wszystkie wpisy i nagonka przez cały internet to działanie paru zawistnych hodowców, którzy regularnie z Agnieszką przegrywają w całej Europie. Co więc najłatwiej zrobić? Zniszczyć człowieka. Wszystkie dowody i zdjęcia być może przedstawiają psy Agnieszki, ale w sytuacjach przejściowych, transportowych. KOntrole zawsze wykazywały doskonałe warunki, w jakich psy są na codzień. Wstydź się sekcjo chartów ZKN. Odpowiedz Link Zgłoś
kejt2017 Re: whippet? 07.01.17, 23:38 o, właśnie zostałam poprawiona: klubie charta ZKWP znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś