Dodaj do ulubionych

Używasz tych kosmetyków? Koniecznie przeczytaj !!!

19.10.11, 18:47

Sklepowe półki uginają się od różnych wspaniałych kosmetyków. Niestety tylko na niektórych z nich biegnie lub przykucnął króliczek... Niby bzdura, a jednak strasznie okrutna prawda...

[www.paranormalne.pl]

Do 2013 roku w Unii Europejskiej nie powinno być już w sprzedaży kosmetyków testowanych na zwierzętach. Jednak władze rozważają wydłużenie tego terminu. Dzieje się tak pomimo publicznego sprzeciwu wobec kosmetyków testowanych na zwierzętach oraz istniejącego zakazu testowania kosmetyków na zwierzętach wewnątrz Unii.

Dołącz do tych, którzy chcą wyrazić swój SPRZECIW wobec tej okrutnej praktyki:

[www.nocruelcosmetics.org]

Nie bądźmy obojętni.

Pozdrawiam i polecam do przemyślenia.
Obserwuj wątek
    • wrexham marks&spencer 20.10.11, 06:33
      zrobmy liste firm, ktore nie testuja swoich kosmetykow na zwierzetach (a przynajmniej tak deklaruja)
      ja widzialam taki znaczek tylko na kosmetykach Marks&Spencer;
      czy jeszcze gdzies widnieje?
      mam na mysli znane marki, bo niedawno odkrylam drogerie z art. sprowadzanymi z wlk. bryt. i tam na duzej ilosci produktow jest symbol kroliczka, ale te marki nie sa u nas znane;

swoja droga niedawno czytalam na gazecie artykul o tym, ze wlasnie unia wprowadzila nakaz przetestowania od nowa juz dawno przetestowanych zwiazkow wchodzacych w sklad artykulow chemicznych codziennego uzytku - wiec jak to w koncu jest? maja zniknac czy wrecz przeciwnie?
      • mel.la Lista 21.10.11, 20:27
        Taka lista juz jest:

wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
        • wrexham dzieki za link 24.10.11, 06:19
          ciezko bedzie unikac niektorych produktow szczegolnie, ze ich nietestowane zamienniki sa pewnie w naszym kraju niedostepne; ale mozna probowac; pozdrawiam;
    • albert.flasz1 Re: Używasz tych kosmetyków? Koniecznie przeczyta 20.10.11, 22:51
      Używam i kompletnie mnie nie obchodzi czy były badane na zwierzętach, czy na ludziach, gdzie, kiedy, przez kogo i w ogóle. Gdzieś, kiedyś i na czymś w końcu musiały zostać przebadane, jak nie w Europie, to na Dalekim Wschodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka