Dodaj do ulubionych

nowa pociecha

21.11.11, 12:13
witam !!!mam pytanko planuje kupic drugiego kota do domu , mamy juz 3 letnia kocice rasy dachus europeus bardzo aktywna nie lubiaca obcych przebywa caly czas w mieszkaniu kocica nie jest wysterylizowana moje pytanie brzmi "czy kocica zaakceptuje nowego domownika!!!!hmm bardzo chcialbym zrobic zonie prezent na mikolaja kupujac jej kocurka norweskiego !!!dzieki za wszystie rady!!!
Obserwuj wątek
    • lilka.wi Re: nowa pociecha 22.11.11, 00:09
      Z mojego doświadczenia wynika ,że nie jest to łatwe zadanie .U nas czasy błogiego spokoju minęły chyba bezpowrotnie.Starszy kot ( Ryszarda) jest zestresowany i wiecznie napadany.Mały chce się bawić i coraz bardziej dominuje. Stosunki są jak nie przymierzajac Filemon i Bonifacy plus warszanie,gryzienie i gonitwy. Nie polecam! Szczerze,nie wiedziałam,że to będzie taka trudna sytuacja. Pozostaje mieć nadzieję,że z czasem,jak mały się uspokoi,wszystko się unormuje.
      • k1234561 Re: nowa pociecha 25.01.12, 12:03
        Jeśli chodzi o Filemona,to sytuacja się unormuje kiedy mały podrośnie i nie będzie zaczepiał starszego,bo sam juz spoważnieje.
        Natomiast jeśli chodzi o kupno norweskiego kocurka,mając w domu kotke nie lubiąca obcych nie jest dobrym posunięciem.Mam nadzieję,że autor wątku wie jaki charakter mają norwegi,żeby potem nie było rozczarowania.Kotki wyglądają słodko,ale to bynajmniej nie spokojne kanapowce i na pewno nienaziemne koty.Ja w takim połaczeniu nie zdecydowałabym się na dokocenie.
        • sil.wen moja nowa pociecha i życzenia:) 24.12.14, 00:22
          [img]https://imagizer.imageshack.us/v2/652x489q90/661/V63Clw.jpg[/img]
    • tamari15 Re: nowa pociecha 18.02.16, 12:35
      Nie mam osobistych doświadczeń, ale znajoma przygarnęła drugiego kota i... coż, nauczyły się tolerować siebie nawzajem, ale raczej się omijają szerokim łukiem. Jeśli twoja obecna kotka nie lubi obcych to obcych kotów może też nie polubić, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka