Dodaj do ulubionych

Piesek ok. 50 cm wysoki, 1m długi :)

12.08.12, 17:29
Witam, proszę o poradę jak najlepiej (o jakich porach) karmić i jak wyprowadzać na pole.Kiedyś dziadek dawał na noc pełną michę raz dziennie, ale ja myślę że tak jak dla człowieka to niezdrowo obżerać się na noc a i na pole może chcieć bardzo wcześnie rano.Ale może się mylę?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Piesek ok. 50 cm wysoki, 1m długi :) 12.08.12, 23:27
      Pełna micha raz dziennie i to dobry pomysł, ale potem trzeba wyprowadzić. Pora karmienia - wtedy kiedy Tobie jest najwygodniej, długość pieska bez znaczenia. Wyprowadzać najlepiej wtedy kiedy chce, potrzebuje, sygnalizuje. Zasada jest taka, że przynajmniej raz dziennie należy się dłuższy spacer z bieganiem, aportowaniem, hasaniem, albo szybkim marszem. I musi mieć przez cały dzień stały dostęp do wody.
      • marek.dudys Re: Piesek ok. 50 cm wysoki, 1m długi :) 13.08.12, 07:56
        Dziękuję, hasać w mieście nie bardzo jest gdzie.Prezydent nam miasto betonuje :) Ale pomyślę nad dłuższymi spacerami, na razie 3x dziennie, 7-15-22:00 i je rano po spacerze, obiad i już bez kolacji by rano nie potrzebował za wcześnie.Może tak być?
        • ajaksiowa Re: Piesek ok. 50 cm wysoki, 1m długi :) 13.08.12, 13:23
          Ważne jest żeby nie wyprowadzać psa bezpośrednio po jedzeniu,żeby były minimum dwie godziny przerwy.
          • mel.la Re: Piesek ok. 50 cm wysoki, 1m długi :) 13.08.12, 14:32
            Doroslego psa nalezy wyprowadzac po okolo 2 godzinach po posilku, bezposrednio po posilku pies nie moze biegac. Tylko szczeniaka wyprowadzasz zaraz po posilku.
            • mel.la Re: Piesek ok. 50 cm wysoki, 1m długi :) 13.08.12, 14:33
              Ps. O sorry Ajaksiowa, zle przeczytalam Twoj wpis, wybacz :)
              • marek.dudys Re: Piesek ok. 50 cm wysoki, 1m długi :) 13.08.12, 15:46
                Wiem, to tak jak z człowiekiem, no i jak raz pełna micha przecież pęknie. Zostaję przy dwóch posiłkach rano po spacerze i po południu też po spacerze i poście wieczór.Widzę że tak jest najżywszy i zadowolony nie przeżarty albo głodny jak u właścicieli ( bo mam go na okres ich wczasów tylko) Dzięki za wszystkie posty.
    • sp9tcu Moja recepta 15.08.12, 00:04
      Przede wszystkim woda w każdej ilości zawsze i w każdej ilości
      karma w każdej chwili
      śniadanie raczej nie
      obiad tak ludzki czarek to uwielbia
      kolacja
      bułeczka ,masełko szyneczka ,serek żółty
      mleka nie dawać
      unikać słodyczy

napisze na czym się wychował Czarek

woda w każdej ilości
      karma tak samo
      szyneczka ,ser żólty , jajeczko ,mięsko ,ziemniaczki
      bułeczka świerzy rożek
      w niedziele czarek uwielbia ciasto
      nie polecam pasztetówki czarek zawsze wymiotował po niej
      wetek powiedział dlatego bo był pies
      kości co najwyżej raz w tygodniu
      z kurczaka kości twarde bez igieł

Ogólnie temat bardzo długi
      • marek.dudys Re: Moja recepta 15.08.12, 10:22
        Czarek (bo miałem pieska o tym imieniu) wychował się na kaszy jęczmiennej, która to nb. stanowi główny dziś składnik puszek z karmą.A dieta pieska to ryż z dodatkiem 2-3 łyżek z owej puszki i garść włoszczyzny w paski (składnika naszych zup).Sucha karma to jak cukierki do wynagradzania dobrego wykonywania poleceń.Potrzebna bo sprawia że kupki są twarde i łatwo je zbierać :).
        • mmk9 Re: Moja recepta 16.08.12, 15:11
          na kaszy jęczmiennej, któr
          > a to nb. stanowi główny dziś składnik puszek z karmą.A dieta pieska to ryż z do
          > datkiem 2-3 łyżek z owej puszki i garść włoszczyzny w paski (składnika naszych
          > zup).Sucha karma to jak cukierki do wynagradzania dobrego wykonywania poleceń.P
          > otrzebna bo sprawia że kupki są twarde i łatwo je zbierać :).

Za komuny w szkole uczyli, że psy są miesożerne, a tu nieubłagany postęp...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka