chorepanstwo 28.09.12, 22:08 Zrównanie potrzeb pies = człowiek.....- kto to zrobił i dlaczego to dla niektórych stało się tematem przemilczanym, czy drażliwym i wywołującym taka agresję i niechęć....??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mist3 Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 28.09.12, 22:32 a może napisz szerzej co przez to rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
damakier1 Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 28.09.12, 22:56 Obawiam się, że chorepanstwo samo nie za bardzo rozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 28.09.12, 23:10 Interesujesz się zwierzętami, więc powinnaś o tym wiedzieć, lub szukasz pretekstu aby to ośmieszyć, czy z kogoś zadrwić. Spawa dotyczy wyceny przez "elity władzy" kosztów utrzymania np. bezdomnego pieska w zestawieniu z kosztami utrzymania człowieka. Chcesz wiedzieć - " poszperaj" i podziel się wiadomościami.... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 28.09.12, 23:20 A od kiedy to państwo ma utrzymywać ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 28.09.12, 23:50 Maz trudności z pojmowaniem - więc sama będziesz musiała sobie niektóre rzeczy poukładać .... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 29.09.12, 00:12 No ja wiem, że ty chcesz by państwo ci dało, utrzymywało ci dzieci itd. Na szczęście za wiele od tego państwa wyłudzić ci się nie uda, a to, co ewentualnie dostaniesz to pieniądze wyrzucone w błoto. Lepiej by było przeznaczyć je na utrzymanie psów. Ale wiesz, jest prosty sposób na to, by żyło ci się lepiej - rusz tyłek i zarób na siebie i te swoje dzieci, zamiast zazdrościć bezdomnym psom czy sierotom, na które (jedne i drugie) obecnie przeznaczanych jest zdecydowanie za mało pieniędzy. A najpierw faktycznie przyda ci się dobry psychiatra, do którego możesz sobie iść na koszt społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 29.09.12, 00:29 Nie odpowiadasz na pytanie - więc zamilcz, lub poszukaj sobie adwersarzy Tobie podobnych i razem się uświadamiajcie..... Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Zrównanie potrzeb lub ≠ czy ... 29.09.12, 11:15 ... więc powinnaś o tym wiedzieć, lub szukasz pretekstu aby to ośmieszyć, czy z kogoś zadrwić ... ... stało się tematem przemilczanym, czy drażliwym ... ... No ja wiem ... ... więc zamilcz, lub poszukaj ... No, nie wiem, nie wiem - nie zna {Schorzały} zasad bezprzecinkowego użycia słów 'lub' oraz 'czy' - więc niechże zamilczy lub poszuka sobie podobnych takich adwersarzy, których w każdym zdaniu będzie próbował bezkarnie i antygramatycznie poniżać, nawet bez poznania ich zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Chore państwo!!! 29.09.12, 16:01 wyjaśnienie :... Przekaz zrozumiany czy nie - jeśli nie - bo przeszkadza interfunkcja i małe potknięcia - to po co się odzywa, jak nic nie rozumie. Na prezydenta się nie wybieram: przyznaję się z bulem i to,że nie chcem pisać, ale muszem, gdyż tj. to już pisałam szukam ludzi o podobnych poglądach, którym to "wy", "elyty" i inni mieniący się tytułami i "mędrcami " odmawiacie prawa do swobodnej wypowiedzi i zrzeszania się .....Czy Wasza "inteligencja"poddana takim antygramatycznym torturom nie pozwala Wam tego dostrzec, że każda Wasza próba agresywnej dyskredytacji zostanie odwzajemniona - {tak uczą "elyty"} i że ktoś nie ma ochoty na dyskusję i poznawanie czyjegoś zdania - gdyż jego zamiary zostały zdemaskowane już w jego "pierwszym zdaniu"..... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny-typek Re: Chore państwo!!! 02.10.12, 10:11 >szukam ludzi o podobnych poglądach Tutaj?? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 29.09.12, 12:30 Jak na razie to ty nas uświadamiasz :) Oczekujesz odpowiedzi nie zadając pytań, chyba nie czytasz postów tylko klepiesz te swoje farmazony, z lekka bełkoczesz. Najgorsze, że wszystko bez jakiegoś składu, sensu, celu. To smutne, że zamiast poszukać pomocy dla siebie przychodzisz poobrażać wszystkich na forum. To obrażanie poprawia ci samopoczucie? No to dawaj dalej, słucham. Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Chore państwo!!! 29.09.12, 16:28 Chcesz posłuchać - to włącz sobie radio. Nie chcesz być uświadamiana to nie wchodź na takie posty, nie czytaj i nie dyskutuj z kimś, kto nie ma ochoty na Twoje uświadamianie nie będące tematem postu....Najlepiej załóż sobie swój interesujący Cię temat i tam wykazuj się do woli..... Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Zrównanie praw pies a człowiek..... 29.09.12, 10:59 Nagina te swe porównania {Schorzałe}. Pies wolny, niewiężony w schronisku, jest utrzymywany przez swych opiekunów. Człowiek wolny - też. Człowiek więżony jest sam sobie winien, więżą go nie bez powodu - obniżanie kosztów utrzymania wtedy takiego pasożyta powinny być obniżane do maksimum, powinien on wręcz kamienie tłuc, by się tam utrzymać. Wniosek - nie ma porównań minimum socjalnego utrzymania [się] wolnego człowieka z dawką żywieniową wolnego psa. Ale łatwo je wyliczyć i można się domyślać takiego porówniania bilansu. Zapewne bilansu nie po myśli {Schorzałego}. Porównianie potrzeb utrzymania psa w schronisku i człowieka więżonego jest nieporównywalne z zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Zrównanie praw pies a człowiek..... 29.09.12, 11:44 Czyli wygląda na to że ,,schorzały,,siedzi w pierdlu?:( Odpowiedz Link Zgłoś
wredny-typek Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 02.10.12, 10:09 Nerwica natręctw. Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: Zrównanie potrrzeb pies = człowiek..... 30.09.12, 16:06 Ten dział forum jest poświęcony zwierzętom i opiece nad nimi, a nie zagadnieniom społeczno - politycznym. Mam swoje koty, jestem za nie odpowiedzialna i utrzymuję je na takim poziomie, jaki uważam za odpowiedni. Przy okazji napędzam gospodarkę, kupując dla nich polskie mięso i zostawiając pieniądze u polskiego weterynarza. Moja rodzina płaci podatki wystarczające na utrzymanie dwóch bezrobotnych. Nie widzę powodu, by odmawiać kotom wołowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 30.09.12, 23:34 Tak zgadza się ten dział forum jest poświęcony zwierzętom, a założony temat jest poświęcony bezpańskim zwierzętom, a nie Pani pupilkom. Jeśli to nie zrozumiałe to jeszcze raz powtórzę nasze CHORE PAŃSTWO w swej polityce tak je uprzywilejowało co widać w zestawieniu kosztów utrzymania psa w schronisku i człowieka {być może, jego potencjalnego opiekuna} wyliczonych przez "ekspertów rządowych" na różnych jego szczeblach na takim paradoksalnym poziomie,że można to porównać, a nawet stwierdzić iż działa to z korzyścią dla psa.... Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 01.10.12, 09:24 idź idiotko do schroniska jakiegokolwiek i zobacz jak "uprzywilejowane" są tam psy. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 01.10.12, 10:43 i to już chyba koniec dyskusji...? Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 01.10.12, 12:00 >zobacz jak "uprzywilejowane" są tam > psy. Gratuluje inteligencji, dostrzegasz tylko efekty, a nie nakładane środki. W sytuacji dyspozycji kwotą 504- 584/ na osobę w rodzinie nie masz prawa oczekiwać więcej, nie masz nawet prawa aby się ktoś z tobą podzielił w zbiórce na cele dobroczynne - bo to już jest poza prawem . Za to schroniska mogą wydawać kwoty wyższe w przeliczeniu na 1 podopiecznego i jeszcze "co nieco" dozbierać i to bez podatku . Gratuluje też współczucia tylko zwierzętom - ludziom już nie - więc dla poprawy ich bytu proponuje wolontariat, a nie wyciąganie łapy po wspólne. Przejmujesz się tylko losem zwierząt, człowiek to dla ciebie ktoś gorszy - więc może kiedyś,{gdy będziesz w potrzebie} tobie zabraknie współczucia ze strony innego człowieka - nie miej wtedy pretensji..... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 01.10.12, 13:47 Ależ kochana, chcesz mieć więcej to idź do pracy, zamiast wyciągać łapy po wspólne. Zasadniczo człowiek ma się utrzymywać sam a nie żyć na koszt społeczeństwa. Naprawdę myślisz, że wszyscy ci, którzy uczciwie pracują urabiają sobie ręce po łokcie abyś mogła na nich żerować? Narzekasz na państwo - zrób coś dla niego zamiast z dnia na dzień żyć na jego koszt. Człowiek jako taki nie jest dla mnie "gorszy" ale osoby, które zamiast ruszyć tyłek i iść do pracy siedzą i narzekają, że państwo daje za małe zasiłki, już tak. Nie współczuję takim ludziom, bo sami sobie są winni i zamiast coś z tym zrobić przejadają moje podatki. Dziwisz się, że nikt cię nie chce słuchać a to, co mówisz budzi agresję? Poczytaj, co napisałaś. Poczytaj jak atakujesz wszystkich wokół. Poczytaj jak roszczeniowe i obrzydliwe są twoje słowa. Naprawdę chcesz odebrać bezdomnym psom to, co mają? Idź do schroniska, zamknij się w kojcu, żryj pomyje i przeżyj tak zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 01.10.12, 23:23 Do semi-dolce Wylałaś już z siebie całe swoje człowieczeństwo czy jeszcze coś pozostało - dobrze się bawię czytając te twoje ewidentne bzdury i powiem szczerze, że żadna z nich mnie nie dotyczy, Jesteś bardziej cesarska niż sam cesarz, masz bujną wyobraźnie i tworzysz takie farmazony, że powinnaś występować w kabarecie. gdzie to wyczytałaś i skąd takie wnioski, że: - nie pracuję - staram się o zasiłki - a może jeszcze napiszesz, że mam dzieci i w jakim wieku..... Agentura źle zadziałała - niestety nie te namiary..... korzystając praw i swobód konstytucyjnych mogę swobodnie wyrażać swoje poglądy a ty lepiej opuść mój watek bo z wrażenia ci jeszcze jakaś żyłka strzeli Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 02.10.12, 09:04 Och. Że aż zacytuję ciebie " korzystając praw i swob > ód konstytucyjnych mogę swobodnie wyrażać swoje poglądy". I nadal nie odpowiedziałaś na pytanie: od kiedy to państwo ma utrzymywac ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 02.10.12, 12:05 Widzę , że stonowałaś i nadal chcesz znać mój pogląd na pewne sprawy, więc dla zaspokojenia natręctwa i Twojej ciekawości odpowiadam pytaniem {chociaż nie jest to tematem tego forum} : - Od kiedy to naród ma utrzymywać taki "twór" zwany państwem, który nie dba o niego i zmusza do szukania "chleba" u obcych i kto tutaj kogo utrzymuje , a kto nie wywiązuje się ze swych swoich obowiązków. Reasumując pracodawca {naród} "ledwo zipie", a pracownik {"rząd i elyty"} notabene nie spełniający swojej roli mają się wyśmienicie ,czy taki stan jest do zaakceptowania, kiedy powszechnie uważa się, że to pracodawca ma dzisiaj wymagać od pracownika tego do czego się zobowiązał. Ponoć - "wszelka władza bierze się z woli ludu" więc chyba naród ma prawo od niej wymagać odpowiednio korzystnych dla siebie decyzji, czy stwarzania takich warunków, aby u siebie można było godnie żyć, a nie jak powyżej napisałam: szukać "chleba" u obcych . Jeśli "pracownik" w naszym CHORYM PAŃSTWIE nie wywiązuje się ze swych obowiązków to co robi - zmienia "CV" i nadal sam się zatrudnia na kolejne 4 latka nie pytając "pracodawcy" o zgodę, gdyż nie ma on na to wpływu.... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 02.10.12, 12:40 chorepanstwo napisała: (.....) bla, bla, bla itd. No i gitara, masz takie poglądy - miej, ale - na litość ! - co to ma wspólnego z psami w schronisku i w ogóle tematyką tego forum ??? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 02.10.12, 14:04 Dalej nie jest to odpowiedź na pytanie: od kiedy państwo ma utrzymywać obywateli? Btw. wielu ludzi żyje w Polsce godnie, z własnej uczciwej pracy i nikt ich nie zmusza do wyjazdu za granicę. Władzę wybiera naród w wyborach, więc zgodnie z tym, co mówisz, jest to wola ludu. To, że wybór większości ciebie nie zadowala to twój problem. A że Polska jest państwem niedoskonałym to akurat nic dziwnego po II wojnie i 44 latach niewoli sowieckiej. Ja myślę, że jak na kraj, w którym naziści i sowieci wyrżnęli w pień całą prawie inteligencję i wiele rzeczy trzeba było po 89 budować od zera, radzimy sobie naprawdę dobrze i stale idziemy ku lepszemu. I nawet nasz stosunek do zwierząt się zmienia, na lepsze. A narody utrzymywały swoje państwa od "zawsze", podatki i daniny były już w starożytności. Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: Zrównanie potrzeb pies = człowiek..... 01.10.12, 14:39 Byłaś kiedyś w schronisku dla zwierząt? Wiesz jak wygląda umieralność zwierząt w schroniskach? Zorientuj się o czym piszesz, zanim zaczniesz wygłaszać błędne opinie. Poczytaj sobie np. to: www.boz.org.pl/mz/korabiewice/index.htm Poza tym to jest forum o zwierzętach, a nie o wykolejonych ludziach, idź dyskutować np. na "społeczeństwo" 2/3 moich pupilków to zwierzęta przygarnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny-typek autorko watku, w rankingu na najgłupszego trolla 02.10.12, 10:14 wygrywasz nawet z biodermą Odpowiedz Link Zgłoś
chorepanstwo Uwaga!!! "wredny typ" omijac szerokim łukiem..... 02.10.12, 12:15 Jak cię to jara to dawaj.... Odpowiedz Link Zgłoś