Dodaj do ulubionych

Pies po operacji

03.02.13, 23:02
Mój psiak miał 2 ni temu operację - usunięcie jądra z jamy brzusznej + drugiego, prawidłowo osadzonego. Bardzo się martwię, leży 2 dni, nie wstaje, nie pozwala się dotknąć, rana bardzo brzydko pachnie. Ma kaftanik zabezpieczający ranę, zdejmuję mu tylko 2 razy dziennie na siusiu. Myślałam, że po dwóch dniach będzie ok, ale jest jakby gorzej niż wczoraj. Piesek jest młody, ma niecale 2 lata, bardzo energiczny, przyjazny i ruchliwy na co dzień. Czy ktoś miał takie doświadczenia i może mi coś poradzić?
Obserwuj wątek
    • car_nivora Re: Pies po operacji 03.02.13, 23:09
      Do lekarza AUTOMATEM. Jak nie jechać to zadzwonić. Pies w złym stanie po zabiegu z brzydko pachnącą raną to nie jest sprawa do załatwiania przez internet, zwierzaka trzeba szybko obejrzeć, a przynajmniej o nim porozmawiać z kimś kto ma szansę na szybką interwencję.

Czy dostał leki przeciwbólowe do domu?
      • iwonaiz Re: Pies po operacji 03.02.13, 23:19
        Dostał leki, jutro pójdę do weterynarza. Wiem, że przez internet niewiele załatwię, szukam tylko informacji. Strasznie się martwię
    • blue.berry Re: Pies po operacji 04.02.13, 09:20
      rana nie powinna wydzielać brzydkiego zapachu, a po dwóch dniach po tego typu operacji pies powinien normalnie funkcjonować. psa absolutnie powinien obejrzeć weterynarz.
      • sp9tcu Re: Pies po operacji 04.02.13, 15:18
        Jutro moze być już za późno
        skandaliczne opiekowanie sie psem
        brak słów
        • iwonaiz Re: Pies po operacji 04.02.13, 15:24
          Na szczęście nie jest za późno, szukałam raczej wsparcia i informacji od kogoś kto ma podobne doświadczenia a nie tego typu komentarzy.
          • car_nivora Re: Pies po operacji 04.02.13, 18:40
            Moja stanowczość wynikała właśnie z doświadczenia, jak szybko i jak źle mogą się skończyć takie sytuacje. Swoją drogą, lekarz powinien był poinformować Panią w jakich sytuacjach należy się z nim niezwłocznie kontaktować, oraz przygotować na to jak pies będzie się czuł w ciągu najbliższych dni.
            Z "podobnymi sytuacjami" w takich przypadkach jest dość ryzykownie... ja osobiście nie mogę powiedzieć "widziałam psy po zabiegach z nadkażonymi ranami które to spokojnie przeżyły, więc nie ma strachu", bo...widziałam, owszem, ale każdy przypadek jest inny i nie wszystkie, niestety, kończą się dobrze.
            Natomiast szukania porady w internecie jak najbardziej rozumiem, to teraz przecież pierwsze i łatwo dostępne narzędzie informacyjne:) Tym bardziej, jeśli ktoś się martwi. Jak piesek się czuje?
            • iwonaiz Re: Pies po operacji 04.02.13, 22:07
              Dziękuje, piesio został dziś w przychodni, rana nie była zainfekowana, ale trzeba było założyć dodatkowe szwy. Zapach wynikał z małego wycieku i siuśków. Nie jest źle, on chyba boi się wstać, bo kiedy już skłoniłam go do wstania to biegł jak dawniej. Jadł i pił, mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje. Dostanie kaftanik, kołnierz i leki uspokajające, żeby wytrzymał te dni. Jutro go odbieram.Lekarz jest super, o wszystkim mnie poinformował, stąd wiedziałam, że z psem jest coś nie tak.
              To co napisałam to reakcja na inny komentarz, który nic nie wnosił do mojej wiedzy. Ludzie często szukają porady na forach, w końcu one po to istnieją, żeby wymieniać się informacjami. Nie co dzień ma się psa z wnętrostwem.
              Tak czy siak - najgorsze za nami
              Pozdrawiam
    • sp9tcu Re: Pies po operacji 06.02.13, 20:13
      Jak tam piesek
      zyje jeszcze
      • iwonaiz Re: Pies po operacji 07.02.13, 10:28
        Dziwne pytanie jak na bywalca forum o zwierzakach. Tak, żyje, wraca do formy. Dziękuję
        • sp9tcu Re: Pies po operacji 07.02.13, 14:01
          Gratuluje jeszcze raz gratuluje
          • iwonaiz Re: Pies po operacji 07.02.13, 16:49
            Dość, nie potrzebuję tego typu komentarzy.
            • sp9tcu Re: Pies po operacji 07.02.13, 20:26
              Ok twuj piesek umiera
              moze być
              NIE KARMIĆ TROLA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka