Dodaj do ulubionych

Problem mojej suki

23.09.13, 14:46
Witam,
od jakiegoś czasu mam ze swoją 9-letnią sunia problem . Może to dziwnie zabrzmi, ale moja sunia ciągle sobie liże wiadomą okolicę swojego ciałka- i nie mówię o tyłeczku... . Potrafi aż doprowadzić swoje intymne miejsce do podrażnienia , mocnego zaczerwienienia. Nawet po oczyszczeniu odbytu wybiera miejsca jak najbardziej szorstkie np. beton i z całych sił po nim szoruje ale tak aby nie tylko pupa ale przede wszystkim miejsce intymne było pocierane.
Byłam u weterynarza obejrzał ale żadnej wydzieliny nie zauważył kazał przemywać przepisanym środkiem ( nazwy nie pamiętam ) niestety nic to nie pomogło . Noce są szczególnie dokuczliwe gdy sunia przystępuje do akcji . Przy dłuższym lizaniu jest też specyficzny zapach ( taki jakby rybi ) . Sunia jest alergikiem , jakieś półtora roku temu została wysterylizowana jest odrobaczana . Ze względu na alergie wizyty u weterynarza są regularne a co za tym idzie gruczoły też oczyszczamy na bieżąco .
Chciałabym pomóc suni ale już nie wiem jak ?

agulica
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: Problem mojej suki 24.09.13, 16:53
      Ale ona liże srom czy pochwę, bo z tekstu niestety nie rozumiem?

Może jest zarobaczona? Może gruczoły trzeba czyścić cześciej i podać czopki przeciwzaplane (np. dostepny chyba bez recepty w aptece hemorectal)? A jesli srom, to może coś jej cieknie - cieczka, ropomacicze? A może jakies zapalenie pochwy? Na pewno warto skonsultować z innym lekarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka