Dodaj do ulubionych

Psi zapach

05.10.13, 21:04
Ostatnio wielokrotnie napotykałam wypowiedzi dotyczące psiego, niemiłego zapachu u zdrowych psów. Wielu ludzi zastanawia się jak ten zapach zneutralizować. Sama mam psa, nie jest młody, ma 7 lat i może to dziwnie zabrzmi, ale uważam, że mój piesek bardzo przyjemnie pachnie. Czy macie podobne doświadczenia "węchowe". Czy spotkaliście się kiedyś z opinią, że pies ładnie pachnie?
Obserwuj wątek
    • juddytta Re: Psi zapach 07.10.13, 21:08
      W pracy słyszałam parokrotnie że psy śnierdzą, są brudne i be i jak nawet się je wykąpie to dalej śmierdzą , Zawsze mnie to wkurzało i nie powiem podejmowałam dyskusję. Z drugiej strony wiem o jaki zapach chodzi i nie uważam by był to niemiły zapaszek ;). A najfajniej pachną szczeniaczki :D
      • nesia.neska Re: Psi zapach 07.10.13, 21:51
        juddytta napisał(a):

A najfajniej pachną szczeniaczki :D

Najfajniej pachą psie stópki :-D
        • default Re: Psi zapach 08.10.13, 09:07
          Psie stópki pachną jakby nieco zleżałym siankiem :) Lubię ten zapach, chociaż u jednej z moich psic ten zapach jest wyjątkowo intensywny (mąż mówi, że nogi jej śmierdzą jak staremu chłopu :)). Ale i tak mi to nie przeszkadza.
        • juddytta Re: Psi zapach 08.10.13, 21:49
          Heh, moze i tak ;)
    • panda74 Re: Psi zapach 08.10.13, 17:37
      Uwielbiam zapach mojej psicy, ale niekoniecznmie po spacerze w czasie deszczu :D
      • katka1971 Re: Psi zapach 10.10.13, 14:01
        Posiadam dwie sunie. Psy pachną swoim psim zapachem. Lubie wąchać psie uszy i łepek.
        Psy nie śmierdzą trzeba poprostu od czasu do czasu je wykąpać.
    • rezurekcja Re: Psi zapach 12.10.13, 20:15
      2morrow2 napisał(a):

> Ostatnio wielokrotnie napotykałam wypowiedzi dotyczące psiego, niemiłego zapach
      > u u zdrowych psów. Wielu ludzi zastanawia się jak ten zapach zneutralizować.

Moij nowy pies, kiedy do meni przyjechal, mial 9 lat, mieszkal cale zycie w kojcu (schronisko) i mial na sobie specyficzny zapach psa. Ja tego zapachu nie lubie i sie troche zafrasowalam. Ale od kiedy mieszka w domu i nie je surowego miesa, zapach znikl. Moj pies ladnie pachnie. Podobnie jak moj poprzedni pies.

> Sama mam psa, nie jest młody, ma 7 lat i może to dziwnie zabrzmi, ale uważam, że
      > mój piesek bardzo przyjemnie pachnie. Czy macie podobne doświadczenia "węchowe"

TAk. NAjfajnie jpachna psie lapy, w poczatkach istnienia tego forum byl nawet taki watek o zapachu psich.
      > . Czy spotkaliście się kiedyś z opinią, że pies ładnie pachnie?

Tak. O moim poprzednim psie (wtedy lat 15) lekarze pwoeidzieli, ze mimo wieku ladnie pachnie.
    • moonalisa Re: Psi zapach 15.10.13, 22:35
      ja tez lubie ciepły zapach mojej labusi
    • pierozek_monika Re: Psi zapach 16.10.13, 20:10
      mam 4 psy - 3 spaniele i 1 owczarkowatego

jeden ze spanieli pachnie / śmierdzi / czuć go intensywniej
      w deszczowe pory zdarza się, że pachną jak stare parasole, znaczy, że trzeba wykąpać
      i tak są bardzo często kąpane, ponieważ obsikują sobie obfite włosy na podbrzuszu
      owczarkowaty kąpany jest raz na rok i ma raczej miły własny zapach.

Mimo 10 lat ma przyjemny oddech (no i nie ma tendencji do odkładania kamienia) czego nie mogę powiedzieć o spanielkach - te mają jednak oddech mięsożercy :) wolę aby mi nie chuchały na twarz.
      • rezurekcja Re: Psi zapach 19.10.13, 22:51
        Monika, milo Cie znow widziec na tym forum.
        Juz 4 psy... pamietam, keidy mialas tylko 1, Pinusia. Czy on sie jeszcze miewa?
        Bo moj Alex juz sie nie miewa. "Pomnik" ma na forum żałobnym.
        • pierozek_monika Re: Psi zapach 20.10.13, 09:32
          rezurekcja przykro mi bardzo :( Co za choróbsko go dopadło?!
          Poszukam forum żałobnego.
          Pino, ku naszej radości, ma się bardzo dobrze. Szefuje trzem spanielkom - 6,7 i 10 lat. Gromadka spora, ale ja to uwielbiam.
          • rezurekcja Re: Psi zapach 21.10.13, 21:36

> Co za choróbsko go dopadło?!

Guz mozgu i starosc. Mial ok. 16 lat.

> Poszukam forum żałobnego.

to stare forum, zalozone przez kakui forum.gazeta.pl/forum/f,35375,Moj_zwierzak_nie_zyje.html

> Pino, ku naszej radości, ma się bardzo dobrze. Szefuje trzem spanielkom - 6,7 i
            > 10 lat. Gromadka spora, ale ja to uwielbiam.
            My mamy łącznie 3 psy. I 4 koty. Troche sie ganiaja, ale nie poluja na siebie.
            Głaski dla Pinusia.
    • rezurekcja stary watek 20.10.13, 18:50
      o psim zapachu
      ciagle aktualny
      • escollo Re: stary watek 15.11.13, 23:00
        Kurcze, myslałam że tylko ze mnie taki dziwoląg ale ja tez uwielbiam wąchać łapki mojego kundelka:). W domu śmiejemy się, że piesek ma łapki 'śmierdziuszki' ale w pozytwyny sposób, jakos mnie rozczula ten zapach:).
    • bulbina5 Re: Psi zapach 26.11.13, 21:42
      To zależy od tego jak człowiek receptorami odbiera zapachy...
      mogą go drażnić zarówno psie zapachy jak i...ludzkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka