Dodaj do ulubionych

Kot w domu !!! !!!

20.08.04, 08:47
Mam pytanie, czy trzymanie kotka w domu moze być przyczyną trudności z
zajściem w ciaże??
Słyszałam na ten temat tyle różnych informacji i nie wiem w które wierzyć.
Pomóżcie
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • agaagnes Re: Kot w domu !!! !!! 20.08.04, 09:24
      Jesli masz obawy to po prostu zbadaj kota czy nie ma toksoplazmozy.
      • marzenalep Re: Kot w domu !!! !!! 20.08.04, 09:33
        Tak, tylko słyszałam , ze koty mogą na nią chorować tylko jako małe kociaki , a
        poza tym nie wiem gdzie takie badanie mozna zrobić. i jak ono przebiega. Jeśli
        ktoś moze pomóc to dziękuję za odpowiedzi.
        Pozdrawiam
        • agaagnes Re: Kot w domu !!! !!! 20.08.04, 09:36
          Ale kot nawet jesli nie choruje moze byc nosicielem. Bada sie kał kota w
          laboratorium przy jakiejs klinice dla zwierzat. Zadzwon i spytaj ile to
          kosztuje, w Poznaniu ok 20 zl( kompleksowe badania) i czekasz na wynik 7 dni.
          • marzenalep Re: Kot w domu !!! !!! 20.08.04, 09:51
            Dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam serdecznie.:))
            • siren1 Re: Kot w domu !!! !!! 20.08.04, 10:48
              Również ty możesz sobie zrobić badanie na toksoplazmozę. zdarza sie, ze osoby
              chore na toksoplazmozę mogą mieć problemy z donoszeniem ciąży. Z tym, że
              toksoplazmozą nie musisz zarazic się bezpośrednio od kota. Wystarczy, że np.
              zjesz marchewkę, w pobliżu której w ogrodzie załatwił się kot. Moja przyjacołka
              ma toksoplazmozę, mimo tego, że panicznie boi się zwierząt i prawie nigdy
              żadnego nawet nie głaskała, nie mówiąc o trzymaniu zwierzęcia w domu. Badania
              na toksoplazmoze wykonuje się w Sanepidzie. Koszt ok. 35 zł. Jest to badanie
              krwi, wyniki są po 3 dniach.
              • marzenalep Re: Kot w domu !!! !!! 20.08.04, 11:30
                Dziękuję za podpowiedź, pozdrawiam :))ML
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka