Dodaj do ulubionych

Jamnik i kot

06.07.15, 12:34
Mam w domu suczke jamnika ma ona ok 8 lat, wczoraj przyprowadziłem do domu małego kota.
suczka cały czas na niego patrzy nie potrafi zostawić go nawet na chwilę nawet gdy kot jest w innym pokoju ona czeka pod drzwiami. Gdy jest blisko niego macha ogonem, swiecą się jej oczy i oblizuję sie co chwilę niewiem czy próbuje go zjeść czy może się zaprzyjaźnić, czy mogę ich zostawić samych razem?
Obserwuj wątek
    • ajaksiowa Re: Jamnik i kot 06.07.15, 15:42
      Sugerujesz że to oblizywanie to w nadziei na posiłek?Nie wydaje mi się żeby o to chodziło tymbardziej że macha ogonem sunia,jeżeli kotek jest na tyle malutki że nie potrafi uciec przed sunią ograniczyłabym kontakty tylko w mojej obecności,jeżeli jest starszy musi mieć miejsce gdzie się może schronić i pieska go nie dosięgnie ,ale póki co dużo ostrożności nie zaszkodzi. :)
      • mist3 Re: Jamnik i kot 06.07.15, 23:16
        Nie izoluj ich, jak jesteś w stanie kontrolować sytuację, bo to tylko może pogorszyć sprawę. Z mowy ciała jamnika wynika, że raczej nie ma złych zamiarów, ale jak pisze przedmówczyni - ostrożność trzeba zachować. Izolowanie na siłę może pogorszyć sprawę, ale bezpieczeństwo jest najważniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka