Dodaj do ulubionych

Program weterynaryjny

17.08.15, 15:30
Witam

Poszukuję taniego, łatwego i szybkiego w obsłudze programu weterynaryjnego. Czy jest na rynku coś innego niż klinika xp? Wydaje mi się ona strasznie droga.

Czekam na propozycje.
Obserwuj wątek
    • addart Re: Program weterynaryjny 17.08.15, 15:52
      Poszukaj na Allegro. To nie jest forum handlowe...
      • veterinario Re: Program weterynaryjny 17.08.15, 20:37
        Bandzior ja znam kilka programów, zależy do czego Ci są potrzebne, bo każdy w zasadzie się różni funkcjonalnością.
    • vetka-monika Re: Program weterynaryjny 26.08.15, 11:54
      Na rynku ta naprawdę liczą się dwa programy: KlinikaXP i VethovenPL
      Ciężko je porównywać KlinikaXP ma historię ponad 20 letnią, ma swoje plusy i miunusy, koszysta z niej ponad 2000 lecznic w Kraju i za granicą bardziej odpowiednia jest dla większych lecznic i klinik weterynaryjnych - bardziej rozbudowana funkcjami dlatego jest droższa minusem jest że kasę trzeba wyłożyć z góry za pudełko a później dochodzą koszty aktualizacji, natomiast VethovenPL znowu prostszy i płaci się miesięcznie (ceny na stronie), wg. mnie jest bardziej dopasowany dla gabinetów i mniejszych przychodni weterynaryjnych mają ponoć 200 klientów a na rynku są sprawdzeni istnieją 5 lat, minusem w Vethoven jest to że trzeba mieć internet oraz laptopa nie starszego niż 5 lat aby szybko śmigał, ponieważ jest to program przez internet - plusem jest możliwość korzystania z niego poza lecznicą! a tego nie oferuje KlinikXP ponieważ jest stacjonarna.
      A tak resztę funkcji jak: SMSY przypominające o szczepieniach, Internetowe umawianie na wizyty, Vademekum leków weterynaryjnych, zaawansowane raporty i dokumentacje weterynaryjną pod urzędy mają dość podobne. Najlepiej abyś każdy z nich samemu przetestował i porównał - oferują dema.
      W internecie znalazłam jeszcze takie:
      Petdoctor, Wetplus, Gabinet gold, Weter czy Lecznica24NET (choć widzę że ta się już zawinęła) - ciężko je nazywać programami bliżej im do internetowych formularzy do wypełniania - myślę że podobnie można sobie otworzyć excela i tam wprowadzać dane z wizyt - będzie za darmo, a przynajmniej będzie spokojna głowa czy się przypadkiem nie zwiną i moje wpisywanie nie pójdzie w diabły.
      • badzior82 Re: Program weterynaryjny 26.08.15, 14:15
        W klinika xp trzeba z 1000zł na dzień dobry wyłożyć duży koszt - bardzo dużo funkcjonalności i na gabinet weterynaryjny nie potrzebne - z papierologii to musze prowadzic książkę leczenia zwierząt i szczepienia no i od czasu do czasu obrót detaliczny (którego raczej unikam)
        vethoven - trzeba coś dodatkowo instalować, żeby uruchimiło się w przeglądarce chyba z 1h dochodziłem jak tego silwerlajta zainstalować, w wersji demonstracyjnej baardzo długo ładują się strony - ponad 10sekund!! albo i więcej. w sumie to nie znalazłem jak wypełnić kartę leczenia - poddałem się, na komórce się tego nie da chyba uruchomić - dla mnie zupełnie odpada
        petdoctor - moim zdaniem nieintuicyjny, ale szybko działa - nie wiem jak wypełnić kartę leczenia, trudno cokolwiek tam znaleźć pomimo że ma tak mało funkcji
        wetplus - instaluje się tylko na jednym komputerze, a szukam takiego abym mógł korzystać z tego samego magazynu na różnych komputerach, również w terenie z telefonu komórkowego
        gabinet gold - to jakiś staroć, nieintuicyjny zupełnie, też instalowany na jednym komputerze
        weter.pl - szybko działa, szybko wypełnia się kartę leczenia, widoczne opcje, intuicyjny, automatycznie można wczytywać faktury za leki, nie ma przytłaczającej liczby funkcjonalności, tylko to co niezbędne - wygląda na najbardziej mi pasujący, zobaczymy jak się sprawdzi w terenie gdzie zazwyczaj jest problem z internetem, jak się nie sprawdzi będę szukał dalej
        lecznica24net nie znalazłem ale znalazłem lecznica3000 - wygląda jak excel dużo funkcjonalności z jednej strony na plus, ale ja szukam prostego programu
        veterinaro jeszcze widziałem - ten bardziej pod przychodnie jest, podobne rozwiązanie do wetera, jest droższy od wetera, jest też przez przeglądarkę czyli coś czego szukam bo mam 2 lokalizacje z których pracuję, sprawdzę też ten program.

W każdym razie dzięki za odpowiedzi.

• 13ruskich Re: Program weterynaryjny 27.02.18, 15:30
          No ja też zarejestrowałem się na www.weter.pl i jest naprawdę fajny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka