zyrafa27 08.02.05, 17:27 czy ktoś ma pomysł w jaki sposób nauczyć psa zostawania samemu w domu? Pies ma ponad 3 lata, zawsze ktoś z domowników był, a teraz wszyscy chodzą do pracy lub szkoły. pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ata2 Re: sam w domu 08.02.05, 17:34 spróbuj zostawić włączone radio na mojego psiaka to działało, teraz nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: sam w domu 09.02.05, 09:10 witam obawiam sie ze wlaczone radio moze niewiele zdzialac. 3 letni pies jest psem doroslym i moze bardzo zle zniesc taka zmiane. nie napisalas Zyrafo w czym lezy problem - w tym ze pies teskniac szczeka lub wyje, czy tez niszczy mieszkanie? z takich podtsawowych rad to rzeczywiscie grajace radio, w pochmurne dni lub wieczorem zostawione wlaczone swiatlo, jakies dodakowe zajecie dla psa typu kosci do ogryzania. aczkowliek pisze o tym z pewnym sceptyzmem bowiem sama mam psa (3,5 roku) ktory nie byl od malego przyzwyczajany do zostawania samemu (problemy zdrowotne na to nie pozwalaly), do dzis chodzi ze mna do pracy :)) i w efekcie kazde zostawienie go samego w domu to kiedys rozpaczliwe wycie, dzis ciche (ale jednak) poszczekiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: sam w domu 09.02.05, 17:00 witam próbowaliśmy zostawiać go choć na 2 godziny, na próbę. Przeraźliwe wycie, szczekanie (a mieszkamy w bloku :(() i totalna demolka mieszkania. Szkoda mi go bardzo:((( Zyrafa Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: sam w domu 10.02.05, 15:01 zyrafa27 napisała: > czy ktoś ma pomysł w jaki sposób nauczyć psa zostawania samemu w domu? Pies > ma ponad 3 lata, zawsze ktoś z domowników był, a teraz wszyscy chodzą do > pracy lub szkoły. a moze drugi pies do towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa27 Re: sam w domu 11.02.05, 19:47 jest drugi pies do towarzystwa, a co najgorsze przejmuje wycie od mojego grubcia. I wygląda to tak, że najpierw zaczyna jeden, a po kilku minutach wyją w duecie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
apisia Re: sam w domu 18.02.05, 17:46 Mam również ten problem. Mój pies też ma 3 lata. Nigdy nie zostawał sam. Moja mama cały czas jest w domu. Lecz niestety będę momenty, w których będzie musiał zostać sam. O drugim psie nie ma mowy, chociaż bardzo bym chciała. Tzn. jak narazie :) Będe robić wszystko, aby się udało zostawianie go samego :) ----- www.apis.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś