Dodaj do ulubionych

sam w domu

08.02.05, 17:27
czy ktoś ma pomysł w jaki sposób nauczyć psa zostawania samemu w domu? Pies
ma ponad 3 lata, zawsze ktoś z domowników był, a teraz wszyscy chodzą do
pracy lub szkoły.
pozdrawiam Aga
Obserwuj wątek
    • ata2 Re: sam w domu 08.02.05, 17:34
      spróbuj zostawić włączone radio na mojego psiaka to działało, teraz nie ma
      problemu
    • blue.berry Re: sam w domu 09.02.05, 09:10
      witam
      obawiam sie ze wlaczone radio moze niewiele zdzialac. 3 letni pies jest psem
      doroslym i moze bardzo zle zniesc taka zmiane. nie napisalas Zyrafo w czym lezy
      problem - w tym ze pies teskniac szczeka lub wyje, czy tez niszczy mieszkanie?
      z takich podtsawowych rad to rzeczywiscie grajace radio, w pochmurne dni lub
      wieczorem zostawione wlaczone swiatlo, jakies dodakowe zajecie dla psa typu
      kosci do ogryzania. aczkowliek pisze o tym z pewnym sceptyzmem bowiem sama mam
      psa (3,5 roku) ktory nie byl od malego przyzwyczajany do zostawania samemu
      (problemy zdrowotne na to nie pozwalaly), do dzis chodzi ze mna do pracy :)) i
      w efekcie kazde zostawienie go samego w domu to kiedys rozpaczliwe wycie, dzis
      ciche (ale jednak) poszczekiwanie.
      • zyrafa27 Re: sam w domu 09.02.05, 17:00
        witam
        próbowaliśmy zostawiać go choć na 2 godziny, na próbę. Przeraźliwe wycie,
        szczekanie (a mieszkamy w bloku :(() i totalna demolka mieszkania. Szkoda mi go
        bardzo:(((
        Zyrafa
    • rezurekcja Re: sam w domu 10.02.05, 15:01
      zyrafa27 napisała:

> czy ktoś ma pomysł w jaki sposób nauczyć psa zostawania samemu w domu? Pies
      > ma ponad 3 lata, zawsze ktoś z domowników był, a teraz wszyscy chodzą do
      > pracy lub szkoły.

a moze drugi pies do towarzystwa?
      • zyrafa27 Re: sam w domu 11.02.05, 19:47
        jest drugi pies do towarzystwa, a co najgorsze przejmuje wycie od mojego
        grubcia. I wygląda to tak, że najpierw zaczyna jeden, a po kilku minutach wyją
        w duecie :))
        • apisia Re: sam w domu 18.02.05, 17:46
          Mam również ten problem. Mój pies też ma 3 lata. Nigdy nie zostawał sam. Moja
          mama cały czas jest w domu. Lecz niestety będę momenty, w których będzie musiał
          zostać sam. O drugim psie nie ma mowy, chociaż bardzo bym chciała. Tzn. jak
          narazie :) Będe robić wszystko, aby się udało zostawianie go samego :)
          -----
          www.apis.webpark.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka