Dodaj do ulubionych

Pani Doktor

12.06.05, 18:43
W parku ,gdzie wyprowadzam mojego psa ,zauważyłam pare razy, wrony,które siedzą takie nieprzytomne,a potem zdychają.Otóż mój pies taką jedną wronę pogryzł,jeszcze żywa była.Czy jest możliwe ,że te wrony są chore na coś?Czy pies może się czymś zarazić od tej ,którą pogryzł?
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: Pani Doktor 12.06.05, 20:26
      Jak najbardziej są na coś chore. Nie wiem czy ta wrona została tylko pogryziona
      czy zjedzona??? Uważam, że szczegóknie powinnaś zwracać uwagę na psa. Dobrze by
      było kontrolnie wybrać się do lekarza np: przy okazji szczepień lub pogorszenia
      stanu psa - to napewno!!! Mamy bardzo wiele chorób wirusowych ptaków. Większość
      z nich nie jest chorobotwórcza w stosunku do innych gatunków zwierząta ale
      nigdy nie wiadomo jaka jest przyczyna choroby ptaków. Być może przyczyną są
      wirusy, być może ktoś w parku te ptaki truje. Nie podlega jednak dyskusji fakt,
      że ptaki polskie są bardzo zarobaczone i zawsze może okazać się, że Twój psiak
      ma pasożyty więc proszę zwróć na to uwagę!
      Pozdrawiam - ava
      • gia27 Re: Pani Doktor 12.06.05, 20:32
        Piesek jest jeszcze szczeniaczkiem,chapną tę wronę pare razy ,pewnie nawet poważnie jej nie ugryzł,bo szybko go zabrałam,ale napewno miał kontakt z piórami tej wrony.
        • rezurekcja sugestia 13.06.05, 11:04
          gia,
          a moze - o ile jest taka mozlwiosc, spytaj lekarza - jesli znajdziesz zwloki
          takiej wrony,zanies na sekcje, przynajmenij byloby wiadomo, co tym wronom jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka