ajer 02.07.05, 23:05 Mam pieska i trzeba go ostrzyc,psi fryzjer drogi.Czy można ostrzyc maszynką taką jak strzyże się w domu?A może tylko taką dla psów która jest też bardzo droga.Bardzo proszę o odpowiedż,dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agasik4 Re: Strzyżenie psów. 02.07.05, 23:20 taka dla ludzi nie sprawdza sie na sierci psa Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Strzyżenie psów. 03.07.05, 13:04 Przede wszystkim nie wiemy jakiego masz psa z jaką sierścią wiec udzielenie prawidłowej odpowiedzi jest dość trudne :). Co do strzyżenia maszynką ludzką to zależy to włąśnie od rodzaju włosa ale w większosci przypadków takie maszynki nie sprawdzają się. Weź to proszę pod uwagę aby nie okazało się, że droższa będzie nowa maszynka niż strzyżenie. Pozdrawiam - ava Odpowiedz Link Zgłoś
ajer Re: Strzyżenie psów. 03.07.05, 16:07 Dziękuję za odpowiedż.Proszę mi powiedzieć czym kierować się przy kupnie maszynki dla piesków.A może są tylko jedne dla piesków,mój piesek to sznaucerek i trzeba 2razy go strzyc,bo za 2miesiące ma już dlugą sierść i bardzo mu ciepło.Strzyżenie mojego pieska w psim salonie kosztuje80zł więc warto skusić się na maszynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: Strzyżenie psów. 03.07.05, 23:52 A spróbuj, kup tę maszynkę. Najlepsze rezultaty osiągnęlam philipsem, tnąc mieszańca sznaucera o sztywnym wlosie. Nie kupuj w ogole maszynek z supermarketu, tych po 10 - 12 zlotych. Taka firmowa, za ok. 350 zł starcza przy dużym psie na 10, może 15 razy, potem już noże tępią się na tyle, że strzyżenie jest wręcz niemożliwe. Moim zdaniem impreza jest nieoplacalna, lepiej kupić tą psią maszynkę, ale rzeczywiście jest droga, ok. 800 zl w najgorszej wersji. Kiedys u Rosjan można bylo zamowić maszynkę do strzyzenia owiec, ale to wielkie bylo, do sznaucerka chyba za duże. Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: Strzyżenie psów. 04.07.05, 00:00 www.pomelac.pl/akcesoria_10.htm tu masz jeszcze profesjonalny sprzęcior, ale to tez ciężkie i pies maly. Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Strzyżenie psów. 07.07.05, 15:18 ja mam 2 sznaucery miniatury i kupiliśmy maszynke , mąż dał 540 zł, do tego były dołączone ostre nożyczki , ja płaciłam za obcinanie 40 zł i pani przyjeżdzała do domu , ale pochodze z małego miasta i może u nas ceny są inne , kupowaliśmy maszynke w łodzi w hurtowni z artykułami dla zwierząt , tnie bardzo dobrze -pozdrowienia- magda paulina (04.02.1995) róża (24.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
ajer Re: Strzyżenie psów. 08.07.05, 23:03 Wszystkim dziękuję za odpowiedzi.Magda czy wiesz jakiej firmy jest ta maszynka? Czy warta jest tej kasy?Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Strzyżenie psów.- do ajer 13.07.05, 17:53 maszynka firmy wahl moser , bardzo ostra , ja uważam , że warto , my obcinamy latem co 4 , 6 tyg 2 psy i należy wziąść pod uwage , że pies żyje np. 15 lat , więc napewno się zwróci , ale trzeba wiedzieć jak obcinać , pierwszego psa pierwsze 2 razy obcinał fryzjer , a my obserwowaliśmy i wcale to nie jest takie trudne , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ajer Re: Strzyżenie psów.- do ajer 15.07.05, 23:13 Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i tobie magda270519761,może uda mi się kupić tę maszynkę.Pozdrawiam bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: Strzyżenie psów. 09.07.05, 00:17 Oj, to strzyżenie pieska jest u Ciebie aż tak drogie? W Poznaniu ostrzyżenie (nie trymowanie) foksteriera kosztuje 40-50 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
alpengold Re: Strzyżenie psów. 19.07.05, 15:18 W Warszawie sznaucer miniaturowy 50-60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mdyda Re: Strzyżenie psów. 14.07.05, 16:09 Niestety zwykla maszynka mozesz uszkodzic psiaka,a strzyzenie przy takiej pogodzie jest nieodzowne.Radze jednak skorzystac z uslug w salonie dla psiakow. Odpowiedz Link Zgłoś
tege Re: Strzyżenie psów. 20.09.05, 19:01 Dla szukających psiego fryzjera w Radomiu: strzyżenie psów Odpowiedz Link Zgłoś