brronka 04.10.02, 09:06 do lampy, do komputera. Boje sie ze elektrycznosc go zabije. Bardzo prosze o rozwiazanie problemu. Co zrobic by go do gryzienia kabli zniechecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniolka6 Re: szczeniak gryzie kable 04.10.02, 11:27 masz tylko jedno wyjście:zabezpiecz KONIECZNIE te kable zanim stanie się coś niedobrego; szczeniaczka MUSISZ za to co robi konsekwentnie karcić a jak wiadomo on uwielbia gryżć (ząbki). No i kup mu do gryzienia jakąś gumową zabawkę. Pzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ffreda Re: szczeniak gryzie kable 04.10.02, 12:34 ja zabezpieczyłam kable specjalną osłoną (z IKEI) ale to dopiero pobudziło ciekawość mojego pieska i walczyła z osłoną dokąd jej nie zdjęła, potem straciła kablami zainteresowanie. Proponuję posmarowanie (najlepiej tak aby pies czynności nie widział) czymś gorzkim (są takie płyny do oduczania dzieci obgryzania paznokci). życzę cierpliwości, dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
joa1 Re: szczeniak gryzie kable 04.10.02, 16:02 ja miałam ten problem z kotem - obgryzał mi wszystkie kable w domu. Dlatego też kupiłam taką osłonkę na kabel (np. za telewizorem kilka kabli włożyłam w taką specjalną rurkę) a kotu dałam do gryzienia jakiś stary kabel antenowy. Natomiast tam gdzie nie udało mi się kabli ukryć postawiłam taką żabę na podczerwień (czy jakoś tak) - gdy kot zbliża się do kabli ona zaczyna rechotać. Jak na razie mój kot odskakuje jak oparzony, aczkolwiek nie jestem pewna czy tak samo to podziałało by na małego psa. Odpowiedz Link Zgłoś