polka3 07.12.05, 16:00 Nasz szczurek strasznie ostatnio schudł,ma sterczącą sierść... Myslałam,że może mu karma nie pasuje,kupiłam najlepszą z możliwych ale widzę,że je bardzo niechętnie:( ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: bardzo chudy szczur 07.12.05, 16:14 polka3 napisała: > Nasz szczurek strasznie ostatnio schudł,ma sterczącą sierść... > Myslałam,że może mu karma nie pasuje,kupiłam najlepszą z możliwych ale > widzę,że je bardzo niechętnie:( napisz cos wiecej. Ile ma lat. Jak sie porusza, czy ma apetyt, co je oprocz karmy Kazde zwierze ma swoje smaki. Jedne lubia , drugie nie lubia. CZy ma dostep do wody, czy w ogole pije? CZy szczeka mu sie zamyka? Mze zeby mu urosly, nie moze jesc i zwyczjanie umiera z glodu. Czy ma twarde galazki lub ziarna do scierania zebow? Poza tym: szczura trzeba osluchac. My tego nie zrobimy, zatem bez lekarza moim zdaniem niewiele sie poradzi. Zebow tez nie skrocimy. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: bardzo chudy szczur 07.12.05, 21:44 Wodę piję i na moje oko raczej zęby jej zniknęły niż urosły..ma dwa lata i trzy miesiące..dziś nawet coś chrupała....ale wygląda tragicznie...wodę tez piła.. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: bardzo chudy szczur 08.12.05, 09:40 polka3 napisała: > ma dwa lata i trzy miesiące no coz... to jest juz leciwa szczurzynka. > ..dziś nawet coś chrupała....ale wygląda tragicznie...wodę tez piła.. ale my nie widzimy tego zwierza, nie slyszymy pracy serca i pluc, nie mozemy zatem niczego pewengo stwierdzic poza tym, ze moze juz wiek ją przygina. Co nie znaczy, ze nalezy czeakac na smierc. Idz do lekarza www.kazior5.com/lekarze.htm# to wykaz lekarzy dla krolikow, ale rzadko ktory nie zna sie na malych gryzoniach. Co do karmy: moze dodac cos pysznego? Niech zwierzatko ma troche przyjemnosci. Szczurze forum szczury.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: bardzo chudy szczur 08.12.05, 13:59 Bardzo Cię proszę jak najszybciej zgłoś się do weterynarza. Choć Twój malec nie jest już w kwiecie wieku z czego napewno zdajesz sobie sprawę może można mu jeszcze pomóc. Najpierw objawowo podając mu cokolwiek wzmacniającego - nawadniając go i odżywiając co od razu poprawi mu komfort zycia. DO tego diagnoza i już będzie wiadomo. 3 mamy kciuki!!! - ava Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: bardzo chudy szczur 09.12.05, 09:27 Niestety nasz szczurek-Misia musiał zostać uśpiony-bardzo nam przykro:( Odpowiedz Link Zgłoś
kaaasiuniaa Re: bardzo chudy szczur 25.01.21, 18:59 Witaj, świetne sprawdzone informacje o opiece nad szczurkami znajdziesz na stronie www.aboutrats.pl a produkty dla nich www.dlaszczura.pl - nie pomylisz się bo są tylko produkty dobre dla szczurków. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś