gosiana6 28.05.07, 12:05 Witam, jestem nowa :) bedę na to forum zaglądała bo moja córka zapałała miłością do koni i uczy się jazdy konnej. Jak bedę miała jakies pytanka to napewno się zgłoszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ww4114 Re: Witam wszystkich 05.06.07, 18:27 witaj, moja jeździ konno, a z jakiego miasta jesteś , ja z Torunia, teraz na Ciebie kolej. Odpowiedz Link
dobrotka06 Re: Witam wszystkich 06.06.07, 13:35 Witajcie, a ja jestem właśnie taką córką, tylko nieco już podstarzałą :)) Kiedyś zapałałam i teraz sama jazdy prowadzę. Pod Łowiczem (Łódzkie). :)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ww4114 Re: Witam wszystkich 07.06.07, 13:02 No w końcu ktoś się odezwał, moja córka jeżdźi konno kujwasko-pomorskir, pisałam poniżej gdzie mieszkam, idzie w kierunku weterynarii, prowadzi młodziedż, dzieci(niepełnosprawne) dla rechabilitacji, sama brała udział w pokazie kadrylu, zawodach konnycy, w zeszłym tygodniu była w Chełmnie(Turnier Rycerski), później jechali do Grudziądza i Janowa, zbierali się z różnych miast, a najwięcej z Golubia Dobrzynia, oni z tego słynna, jutro są u mnie skoki, pójdzie na cały dzień , (skakała już, zaliczyła 7 upadków uf)ale stwierdziła ,że poskacze w przyszłym roku, a mi serce w gardle stoi, lecz wiem,że świt koni to jej życie, dodatkowo w domu mamy 3-y króliki, papużkę falistą , chomika i dwa psy..collii i mały rozrabiak kundelek. Co do koni i szkoły zbyt poważnie podchodzi, również chce zostać trenerką, ale ja jej mówie,że pierwszy krk to zrobić zawód weterynarza, tu chyba sama rozumiesz o co chodzi, wiesz jak jest(to możemy pozostawić bez komentarza), daj kilka fotek swoich koni , może i siebie , pozdrawiam piękną Amazonkę, bo Amazonki wszystkie są piękne. Odpowiedz Link
gosiana6 Re: Witam wszystkich 13.06.07, 20:37 Jestem z Poznania i w tej okolicy szukam jakiejś fajnej stadniny. Jeździliśmy do Jaszkowa ale latem mają obozy więc mamy zakaz wstepu do września. Bedziemy sie rozglądały za czymś innym może i na dłużej Odpowiedz Link
dobrotka06 Re: Witam wszystkich 14.06.07, 13:50 Oj wiem.... To prawda, pierwszy krok to dobre zajęcie dające utrzymanie. Trener Andrzej Sałacki też jest wetem z wykszt. Potem jednak trzeba będzie dokonać wyboru bo konie i weterynaria zdecydowanie nie idą w parze. Z racji posiadania tych zwierzaków znam kilku weterynarzy i każdy twierdzi, że na konie jako takie, jako przyjemnośc i pasja to już zupełnie nie ma czasu jeśli chce wyrobić sobie markę na rynku i nauczyć się wszystkiego co można w interesującym temacie.. :( Niestety. Ja też chciałam iść kiedyś na weterynarie i właśnie sami lekarze powiedzieli, że dobrze, żę tak nie zrobiłam bo nie mogłabym być i trenerem i lekarzem na raz. To przyjdzie samo - co robić, leczyć czy jeździć. Życzę powodzenia w obu przypadkach :) Nie umiem tu wklejać fot, ale za to pracuję właśnie nad stroną www więc myślę, że za niedługo będę mogła Was zaprosić do wirtualnych odwiedziń. Odpowiedz Link
ww4114 Re: Witam wszystkich 25.06.07, 23:02 z Twojego wpisu czytam,że dobrze iść na weterynarię, również mojej tłumaczyłam (chciała być trenerką)że jak będzie miała zawód weterynarza -dokr. to ma w reku porządny fach, sama wszystko zrobi -widziała nie raz jak malutki zastrzk dla konia(nie wiem co mu było) kosztował 200zł.Chyba jej wytłumaczylismy z mężemże to najlepszy wybór, bo resztę to mozna zawsze zrobic , juz mi chciała się zapisać na kurs i zdawać , narazie nie zgodzilismy się z mężem, nich zacznie szkołę w liceum to wtedy, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
ww4114 Re:dobrotka06 25.06.07, 23:24 zdjęcia dobrze się wkleja, zaraz Ci pokażę. img526.imageshack.us/img526/299/lastscan7qb5.jpg reg.imageshack.us/ tu sobie wpisz i mozesz wklejać fotki , bardzo łatwo, powodzenia. Odpowiedz Link