Dodaj do ulubionych

sznaucer a sierść

29.10.02, 16:55
Witam,
mam fajngo sznaucerka małego[ 5 lat-czarny] coś mu ta sierć na grzbiecie robi
się żadka i mięciutka . nie wiem od czego a za tem nie wiem co robić czy
stosować aby miał prawidłowa szorstką ,gęstą sierść?
poradźcie coś.?
Obserwuj wątek
    • knasiegniewska Re: sznaucer a sierść 30.10.02, 00:51
      witam sama jestem posiadaczka dwoch sznaucerow czranego dwuletniego olbrzyma i
      13 letniej pieprzakowej miniaturki.Olbrzym jest psem wystawowym i dbalosc o
      jego siersc to jeden z glownych elementow w przygotowaniach do wystaw.
      Ze swoim psiakiem mozesz isc do profesjonalnego fryzjera z ang nazywa to sie
      groomer, on jezeli sie zna to poradzi ci aby wytrymowac psa na lyso i co jakis
      czas powtarzac ten zabieg. mozesz to zrobic tez sam ale wtedy
      najprawdopodobniej pies moze wygladac nieco zabawnie, jezeli wlos jest dojrzaly
      mozesz go trymowac recznie( trymowanie to wyrywanie martwych wlosow)poprostu
      ciagniesz za siersc i wlosy same wychodza albo uzywac do tego trymera czyli
      specjalnego nozyka do usuwania martwych wlosow. Nozyki maja rozny roztaw zebow
      i usuwaja tym samym wiecj lub mniej siersci. taki zabieg trzena powtarzac kilka
      razy w roku (trymowanie do zera) a najlepiej podtrymowywac zwierzaka raz na
      tydzien zabiera to moze 10 minut. Trymowanie dzila na wlosa zbawiennie robi sie
      on gestszy i bardziej szorstki czyli taki jak powinien byc u sznaucera.
      Trymery mozna nabyc w sklepach zoo lub np na wystawach gdzie sa stoiska.
      • raya0 Re: sznaucer a sierść 30.10.02, 10:08
        dzięki, ale robię to 4 razy w roku u fryzjera tzn robi to babka , która mi
        sprzedała szczeniaka a sama ma 4 suczki[ babka,matka,2 córki, ojciec abiego też
        champion na każdej w holodii wystawie] a od 2 lat sierść jest coraz gorsza.
        ponoć czarne miniaury mają słabszą sierść ale u niego broda i łapy to trzeba to
        ekstra , tylko ten grzbiet. coś musi być z jedzeniem , czegoś brak.
        • knasiegniewska Re: sznaucer a sierść 30.10.02, 11:05
          Zawsze mozesz albo zmienic karme albo podawac jakis specyfik na siersc np
          Laveta lub Laveta Super firmy beapahar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka