Dodaj do ulubionych

KREW W MOCZU

02.01.06, 08:49
Witam,dzisiaj rano zauważyłam u mojego 3-letniego wyżła krew w moczu.Jestem przerażona,proszę powiedzieć co może być tego przyczyną,będę wdzięczna za odpowiedź.POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • anna.jozwik Re: KREW W MOCZU 02.01.06, 11:07
      Do najczęstszych przyczyn takiego stanu należą stany zapalne pęcherza moczowego
      i cewki moczowej, kamica pęcherza moczowego i/lub cewki moczowej, problem moze
      też leżeć wyzej, tzn. stanem zapalnym mogą być również objęte nerki. Przyczyną
      krwiomoczu może tez być chora prostata - stan zapalny prostaty, jej
      powiększenie również może wywoływac krwiomocz lub ropomocz.
      Proszę postarac się pobrać mocz psa do czystego wyparzonego słoiczka, konieczne
      jest badanie moczu - i jak najszybciej udac się do lecznicy weterynaryjnej; być
      moze potrzebne będzie również badanie krwi psa.
      • lima9 Re: KREW W MOCZU 02.01.06, 11:24
        Bardzo dziękuję za odpowiedź,jak najszybciej skontaktuję się z lekarzem weterynarii.Pozdrawiam.
    • gosiek_k Re: KREW W MOCZU 12.01.06, 22:47
      Witam!
      Nie chcę Cię straszyć, ale naprawdę radzę poważnie podejść do sprawy!
      Ja też pisałam na tym forum, gdyż u mojego 10-letniego psa w moczu była krew i
      ropa. Nie dostrzegłam początkowych objawów i wkońcu było już za późno- lekarze
      rozkładali ręce (a byłam z nim u 4 weterynarzy).... w tą Wigilię musiałam uśpić
      pieska :(:(:(:( do tej pory nie mogę dojść do siebie...
      Właściwie nadal nie mam pewności, co to było- podejrzewali zapalenie dróg
      moczowych,raka prostaty lub raka nerek. Naprwdę nie zlekceważ objawów i
      obserwuj pieska, bo może być za późno... Napisz proszę, jak będziesz wiedzieć,
      co z nim !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka