jasminar 19.02.06, 08:34 Co mozna zastosowac u 4,5 miesiecznego psiaka na uciazliwe pchły.Szampon p pchelny dla szczeniakow Hilton kompletnie nie działa :( mały tak sie drapie ze ma strupki na "głowie" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariolka99 Re: na pchły!! 19.02.06, 10:43 A preparat na pchły zakraplany na kark? Moze nie jest już za mały? Odpowiedz Link Zgłoś
maricia_gno Re: na pchły!! 19.02.06, 11:07 preparaty na kark, są dla młodych psów i kotów. Mozna ich używać z tego co wiem od 3 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie3 Re: na pchły!! 19.02.06, 11:14 Z całą pewnościa można stosować Frontline. Albo w sprayu, albo w zakraplany między łopatki. Stosowałam go u swojej suki, kiedy była dzieckiem (kupiony u weta), a działa tez na kleszcze, więc korzyść podwójna. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie3 Re: na pchły!! 20.02.06, 14:59 Panu Doktorowi nie wolno reklamować preparatów i słusznie. Ja mam psa średniej wielkości i taki preparat wpuszczany w skóę kosztuje ok 30zł. A starcza na miesiąc. W sprayu jest drogi, bo ok 60 zł(u mojego weta, ale gdzie indziej może taniej), ale jest go dużo i starczy Ci na cały sezon. To zależy jaki pies. Ja mam collie (28kg), więc musiałabym ją ze 30 razy prysnąć, żeby całego psa pokryć. Nie wytrzymałaby tego. Używam więc tych wpuszczanych na skórę między łopatkami co miesiąc. Nie kupuj tylko tanich w sklepach zoologicznych. Śmierdzą i słabiej działają i nie wiadomo co w nich jest. Możesz tez kupić u weta obrożę, tez na długo starcza i chyba najtaniej wyjdzie. Ja nie mogę tego uzywac ze względu na obfitą kryzę collie. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: na pchły!! 22.02.06, 15:07 od lat moje psy są psikane frontlinem i muszę przyznać, że nie znam lepszego środka. POlecam! Odpowiedz Link Zgłoś
gagik.geworgian Re: na pchły!! 19.02.06, 17:32 Witam. Obecnie w lecznicach jest duzy wybor skutecznych preparatów zwalczających pchły. Dobre są preparaty zakraplane na kark, których pies nie może sobie wylizać, a które są wchłaniane przez skórę. Nalezy tylko przpilnować , aby 48 godzin od zastosowania preparatu pies sie nie kąpał lub nie zmókł. Nie moge polecić tu konkretnego preparatu, ale lekarz z pewnością poleci preparat odpowiedni do wieku i wagi psa. Pozdrawiam serdecznie - Gagik Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: na pchły!! 22.02.06, 11:57 Zastosowałam krople na kark FIPrex wczoraj na noc:) ale dzis rano jeszcze sie drapał czyzby jakis pchły zostały przy zyciu?;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie3 Re: na pchły!! 22.02.06, 12:00 Przecież już był pogryziony, to jeszcze go swędzi! poczekaj parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś
favorytka Re: na pchły!! 22.02.06, 13:24 witam jak piszesz że on się tak strasznie drapie i nic nie działa to może te pchły sa nie tylko na psie? może trzeba czymś psiknąć legowisko, dywan, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: na pchły!! 22.02.06, 14:15 legowisko i wszystko dookoła spryskane ziołowym sprayem przeciw pchelnym Odpowiedz Link Zgłoś