Dodaj do ulubionych

Poskoczek mułowy

28.03.07, 07:28
Po pierwsze chciałam się serdecznie przywitać na tym forum.
To mój pierwszy post tu, ale "zabawę" z akwarystyką i innymi zwierzętami zaczęłam już dość dawno temu

Szukam informacji o ciekawym stworzeniu, o poskoczku mułowym.
Z niektórych źródeł [pogrzebałam najpierw w internecie] wyczygtałam, że abslutnie niezbędne jest zasolenie wody, akwarium ok. 112l, trudne karmienie i ciągle trzeba pilnować parametrów, a z innych, że to dość "łatwa" ryba, akwarium 45l by wystarczyło, że w sklepach są często trzymane w słodkich wodach i że nagła zmiana na słonawą moż etylk ozaszkodzić, i że nic złego się nie stanie jak będzie to woda słodka.
Za to wszystkie źródłą się zgadzają co do tego, że ważna jest "wysepka" w akwarium, woda ok. 28*, pokrywa.
Więc postanowiła mzwrócić się do prawdziwych akwarystów - jak to jest z tą wodą? Może być słodka? Jak słona, to czy sól jodowana czy niejodowana? A akwarium, duże i bardzo długie, a może wystarrczy typowe 45l [dla 1 sztuki] ? Ogólnie - ryba dla profesjonalistów, bardzo trudna, a może wręcz przeciwnie, tylko się mówi że z nią dużo problemów, a naprawdę jest dość łatwa w utrzymaniu?
Cata.cate
Obserwuj wątek
    • carolinascotties Re: Poskoczek mułowy 30.03.07, 00:28
      NA wizażu jest wątek o tym stworku :)www.wizaz.pl/forum/showthread.php?
      t=137987&highlight=poskoczek+mu%B3owy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka